Εκτύπωση αυτής της σελίδας

7 Μαΐου 2013 το γεγονός της χρονιάς!

Posted On Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 21:31

Η ημερομηνία ανακοινώθηκε και όπως όλα δείχνουν ότι στις 7 Μαϊου θα έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε τον ένα και μοναδικό Νίκο Γκάλη όπως πραγματικά αξίζει σε αυτό τον μπασκετικό Θεό! Η ευκαιρία του μπασκετικού ΑΡΗ, όλων των φίλων της ομάδος αλλά και ολόκληρης της φίλαθλης Ελλάδας να ζητήσει συγνώμη αποκαθιστώντας ένα ιστορικό λάθος που έγινε από πολλές πλευρές και να αποθεώσει τον ζωντανό θρύλο του Ελληνικού αθλητισμού. Όσους παραλληλισμούς και αν θέλουν πολλοί να κάνουν στον βωμό του φθηνού οπαδισμού οι άθλοι του Νίκου Γκάλη και η επιρροή που είχε αυτός ο άνθρωπος σε μια ολόκληρη χώρα έχουν γραφτεί για πάντα με ανεξίτηλα χρυσά γράμματα στην ιστορία.

Ας προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για αυτό το γεγονός από τώρα γιατί πραγματικά και μόνο η σκέψη ότι η κορυφαία στιγμή εκείνης της βραδυάς θα είναι η στιγμή που θα ανεβαίνει η κιτρινόμαυρη φανέλα με το νούμερο 6 στο ταβάνι του Παλέ ανάμεσα στα λάβαρα του Αυτοκράτορα είναι να σε πιάνει ρίγος. Όλα τα υπόλοιπα πραγματικά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Καλά τα φιλικά, οι τιμητικές πλακέτες, οι μεγάλες προσωπικότητες που θα βρεθούν στο Παλέ αλλά αυτό που μετράει είναι η ευκαιρία που θα έχουμε όλοι μας να αποθεώσουμε τον Νίκο Γκάλη και να του πούμε  όλοι μαζί ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα όσα μας πρόσφερε. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να ξαναδούν τον Νίκο Γκάλη με κιτρινόμαυρη αθλητική ενδυμασία να κάνει τα κόλπα του αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα 55 του ίσως να είναι και λίγο άχαρο να τον πιέσουμε να το κάνει όταν είναι ξεκάθαρη η επιθυμία του να τον θυμάται ο κόσμος όπως τότε που μάγευε πάνω στο παρκέ. Άλλωστε υπάρχουν αμέτρητες μαγικές στιγμές που μπορούμε ανά πάσα στιγμή να θαυμάσουμε το αστείρευτο ταλέντο αυτού του μεγάλου αθλητή. Ένας άνθρωπος που πέρα από τα κατορθώματα του πάνω στο παρκέ έχει εντυπωσιάσει με το ήθος του όπου εδώ και χρόνια προτίμησε από το να εκμεταλλευτεί την δυναμική που υπάρχει γύρω από το πρόσωπο του να παραμείνει 100% άφθαρτος μακριά από κακοτοπιές. Πολλές φορές εκφράσαμε ανοιχτά την επιθυμία μας να ασχοληθεί ενεργά ο Νίκος Γκάλης με τον ΑΡΗ αλλά θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε αν υπήρχε το κατάλληλο περιβάλλον για να δεχθεί μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα.

Μεγάλο το στοίχημα και για την ΚΑΕ όπως και για την επιτροπή της διοργάνωσης του φιλικού μιας και πρόκειται για ένα τεράστιο γεγονός το οποίο θα πρέπει να προετοιμαστεί με ιδιαίτερη προσοχή. Προσκλήσεις όπως ακούσαμε από το μέλος της επιτροπής κ.Σαμαρά δεν θα υπάρχουν άρα πάμε για περίπου 5500 μαγικά χαρτάκια που μοιάζουν ελάχιστα για αυτό το γεγονός. Τηλέφωνα θα πέσουν, οι πιέσεις θα είναι ασταμάτητες αλλά θα πρέπει η ΚΑΕ να προβλέψει τον πανικό και να φροντίσει να δώσει σωστές κατευθύνσεις και εξηγήσεις στον κόσμο για το πως θα μοιραστούν τα εισιτήρια. Όχι επειδή είμαι μόνιμος κάτοικος του Παλε(κάτοχος διαρκείας) αλλά εδώ η ΚΑΕ έχει μια ιδανική ευκαιρία για να επιβραβεύσει αυτούς που την στηρίζουν και να τους δώσει προτεραιότητα στο να αγοράσουν από ένα εισιτήριο. Μιλάμε για 1000 περίπου εισιτήρια όπου θα είναι έγκλημα αν δεν θεωρηθούν "προνομιούχοι" τη δεδομένη χρονική στιγμή.  Διαφορετικά θα ξαναζήσουμε εκείνες τις εποχές με τις ζώνες ασφαλείας περιμετρικά του γηπέδου, τα τσαλαπατήματα στις εισόδους του Παλέ όπου ελπίζαμε να γίνει μπλακ άουτ για να μπουκάρουμε μέσα στο Παλέ, να κρεμαστούμε από κανα κάγκελο και να θαυμάσουμε έστω και για λίγο τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά!