Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΡΗΣ - Ολυμπιακός 68-84 | Έμεινε στα αποδυτήρια

Posted On Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013 21:21

Στα αποδυτήρια άφησαν τον καλό τους εαυτό παίκτες και προπονητής κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και ένα παιχνίδι που έμοιαζε ότι θα εξελισσόταν σε μάχη για γερά νεύρα μέχρι το τέλος μετατράπηκε σε υγιεινό περίπατο για την ομάδα του Πειραιά. Μπορεί ο κόσμος στις κερκίδες του Παλέ να έδειχνε ανεπηρέαστος από το τελικό σκορ γιορτάζοντας τα 99 χρόνια ζωής του ΑΡΗ μας αλλά σίγουρα αυτό που μένει είναι η πίκρα που σε ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι η ομάδα μας παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών μας.

Όπως ήταν αναμενόμενο για πρώτη φορά ίσως φέτος ο Αγγέλου εμπιστεύτηκε πιο ορθολογικά σχήματα και για σχεδόν 35' ο ΑΡΗΣ αγωνίστηκε σαν φυσιολογική ομάδα με σέντερ. Χαρίσης και Σαρικόπουλος χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση γέμιζαν τη ρακέτα και αποτελούσαν το αντίπαλο δέος για τους πολύ καλούς ψηλούς του Ολυμπιακού που λόγω της απουσίας των Πρίντεζη, Πάουελ και Μαυροειδή αλλά και τον τραυματισμό κατά τη διάρκεια του αγώνα του Άντιτς φαινόταν να έχουν τον πρώτο λόγο. Δυστυχώς η κυκλοφορία της μπάλας σήμερα δεν ήταν καλή και έτσι όχι μόνο δεν μπορέσαμε να τροφοδοτήσουμε καθόλου τους ψηλούς μας αλλά οδηγηθήκαμε σε πολλά λάθη και κακές επιθετικές επιλογές. Η άμυνα του Ολυμπιακού ώρες ώρες ήταν ασφυκτική και κάθε προσπάθεια μας γινόταν με μεγάλη πίεση. Παρόλα αυτά  καταφέραμε να δείξουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα και με το σκορ να είναι στο 33-26  όλοι πιστέψαμε ότι ίσως σήμερα δούμε κάτι διαφορετικό από ότι συνήθως. Όταν όμως δεν υπάρχει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο και προσανατολισμός τότε κάποια στιγμή το παιχνίδι θα στραβώσει. Έτσι ακριβώς έγινε στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι παίκτες μας μπήκαν υπνωτισμένοι κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο και δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να πετύχουν εύκολους πόντους και να πάρουν και ένα σημαντικό προβάδισμα. Εκεί κάποιος θα περιμένε κάποια αντίδραση από τον πάγκο αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ. Αντιθέτως είδαμε τον Β.Αγγέλου να τα έχει και αυτός χαμένα και να αρχίσει να σηκώνει παίκτες που δεν είχαν πάρει καθόλου Στα αποδυτήρια άφησαν τον καλό τους εαυτό παίκτες και προπονητής κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και ένα παιχνίδι που έμοιαζε ότι θα εξελισσόταν σε μάχη για γερά νεύρα μέχρι το τέλος μετατράπηκε σε υγιεινό περίπατο για την ομάδα του Πειραιά. Μπορεί ο κόσμος στις κερκίδες του Παλέ να έδειχνε ανεπηρέαστος από το τελικό σκορ γιορτάζοντας τα 99 χρόνια ζωής του ΑΡΗ μας αλλά σίγουρα αυτό που μένει είναι η πίκρα που σε ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι η ομάδα μας παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών μας.

Όπως ήταν αναμενόμενο για πρώτη φορά ίσως φέτος ο Αγγέλου εμπιστεύτηκε πιο ορθολογικά σχήματα και για σχεδόν 35' ο ΑΡΗΣ αγωνίστηκε σαν φυσιολογική ομάδα με σέντερ. Χαρίσης και Σαρικόπουλος χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση γέμιζαν τη ρακέτα και αποτελούσαν το αντίπαλο δέος για τους πολύ καλούς ψηλούς του Ολυμπιακού που λόγω της απουσίας των Πρίντεζη, Πάουελ και Μαυροειδή αλλά και τον τραυματισμό κατά τη διάρκεια του αγώνα του Άντιτς φαινόταν να έχουν τον πρώτο λόγο. Δυστυχώς η κυκλοφορία της μπάλας σήμερα δεν ήταν καλή και έτσι όχι μόνο δεν μπορέσαμε να τροφοδοτήσουμε καθόλου τους ψηλούς μας αλλά οδηγηθήκαμε σε πολλά λάθη και κακές επιθετικές επιλογές. Η άμυνα του Ολυμπιακού ώρες ώρες ήταν ασφυκτική και κάθε προσπάθεια μας γινόταν με μεγάλη πίεση. Παρόλα αυτά  καταφέραμε να δείξουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα και με το σκορ να είναι στο 33-26  όλοι πιστέψαμε ότι ίσως σήμερα δούμε κάτι διαφορετικό από ότι συνήθως. Όταν όμως δεν υπάρχει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο και προσανατολισμός τότε κάποια στιγμή το παιχνίδι θα στραβώσει. Έτσι ακριβώς έγινε στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι παίκτες μας μπήκαν υπνωτισμένοι κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο και δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να πετύχουν εύκολους πόντους και να πάρουν και ένα σημαντικό προβάδισμα. Εκεί κάποιος θα περίμενε κάποια αντίδραση από τον πάγκο αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ. Αντιθέτως είδαμε τον Β.Αγγέλου να τα έχει και αυτός χαμένα και να αρχίσει να σηκώνει παίκτες που δεν είχαν πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής αλλά και να ξεχνάει παίκτες που έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο να "πατάνε" καλά όπως ο Τσιάρας και ο Βεργίνης. Τοποθετείς σωστά τον Δήμα πάνω στον Σπανούλη(επιτέλους για πρώτη φορά φέτος ένα γρήγορο γκαρντ για να κουράσει τον καλύτερο τους παίκτη) και ενώ ο Δήμας δείχνει να τα πηγαίνει καλά ξαφνικά αποσύρεται. Μπαίνει για λίγο ο Μούρτος, μπαίνει για λίγο ο Τσακαλέρης έτσι απλά για να συμμετέχουν στο παιχνίδι. Χωρίς να φανεί να έχουν κάποιο ρόλο ή κάποιες οδηγίες. Φυσικά όταν οι παίκτες σου έχουν 50% ευστοχία στις βολές και ο πόιντ γκαρντ σου χάνει στο κατέβασμα  2 φορές την μπάλα από τον αντίπαλο σέντερ τότε λογικό είναι η διαφορά να ξεφύγει και το παιχνίδι να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Άλλο ένα ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ ντέρμπι και ας φάνηκε ότι αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αν και το Παλέ δεν γέμισε η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα θερμή καλό όμως είναι κάποια στιγμή να μην ψάχνουμε διάφορους εξωαγωνιστικούς λόγους για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να στηρίξει αλλά η ανταγωνιστικότητα της ίδιας της ομάδας να είναι ο βασικός λόγος. Όπως φαίνεται καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνουμε για την κατάκτηση της 6ης θέσης θα παίξει το αποτέλεσμα της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στον Ίκαρο. Για την ώρα ο Απόλλων μας κάνει την χάρη και όπου μπορεί να χάσει χάνει. Τώρα που το πρόγραμμα γίνεται πιο βατό είναι η ευκαιρία να πάρει η ομάδα μας τα αποτελέσματα που χρειάζεται και να δώσει σε όλους εμάς την ελπίδα για κάτι καλύτερο στα πλέιοφς. Αλλιώς θα έχουμε ένα ακόμη άδοξο φινάλε σε μια χρονιά ντροπής που θα θέλουμε γρήγορα να ξεχάσουμε.

ΥΓ. Καλά τις τους κουβαλάτε τέτοια ημέρα και τους  κουράζετε τους "συνταξιούχους" στο Παλέ? Τόσο σημαντικό ήταν να βγουν φωτογραφία στα επίσημα με τα κασκόλ στο λαιμό? Δυστυχώς για αυτούς τα τελευταία χρόνια το  Παλέ είναι αρκετά αραιοκατοικημένο και έτσι μπορεί ο καθένας να καταλάβει ποιός έρχεται για γουστάρει Αυτοκράτορα και ποιός για "δημόσιες σχέσεις". Άσε που όσες φορές ήρθαν "εκπρόσωποι" της ΚΜΑ, της διοικούσας και της ΠΑΕ χάσαμε... Βρε λες να είναι μαύρες γάτες?

 

χρόνο συμμετοχής αλλά και να ξεχνάει παίκτες που έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο να "πατάνε" καλά όπως ο Τσιάρας και ο Βεργίνης. Τοποθετείς σωστά τον Δήμα πάνω στον Σπανούλη(επιτέλους για πρώτη φορά φέτος ένα γρήγορο γκαρντ για να κουράσει τον καλύτερο τους παίκτη) και ενώ ο Δήμας δείχνει να τα πηγαίνει καλά ξαφνικά αποσύρεται. Μπαίνει για λίγο ο Μούρτος, μπαίνει για λίγο ο Τσακαλέρης έτσι απλά για να συμμετέχουν στο παιχνίδι. Χωρίς να φανεί να έχουν κάποιο ρόλο ή κάποιες οδηγίες. Φυσικά όταν οι παίκτες σου έχουν 50% ευστοχία στις βολές και ο πόιντ γκαρντ σου χάνει στο κατέβασμα  2 φορές την μπάλα από τον αντίπαλο σέντερ τότε λογικό είναι η διαφορά να ξεφύγει και το παιχνίδι να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Άλλο ένα ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ ντέρμπι και ας φάνηκε ότι αν ήμασταν πιο συγκεκντρωμένοι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αν και το Παλέ δεν γέμισε η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα θερμή καλό όμως είναι κάποια στιγμή να μην ψάχνουμε διάφορους εξωαγωνιστικούς λόγους για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να στηρίξει αλλά η ανταγωνιστικότητα της ίδιας της ομάδας να είναι ο βασικός λόγος. Όπως φαίνεται καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνουμε για την κατάκτηση της 6ης θέσης θα παίξει το αποτέλεσμα της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στον Ίκαρο. Για την ώρα ο Απόλλων μας κάνει την χάρη και όπου μπορεί να χάσει χάνει. Τώρα που το πρόγραμμα γίνεται πιο βατό είναι η ευκαιρία να πάρει η ομάδα μας τα αποτελέσματα που χρειάζεται και να δώσει σε όλους εμάς την ελπίδα για κάτι καλύτερο στα πλέιοφς. Αλλιώς θα έχουμε ένα ακόμη άδοξο φινάλε σε μια χρονιά ντροπής που θα θέλουμε γρήγορα να ξεχάσουμε.

ΥΓ. Καλά τις τους κουβαλάτε τέτοια ημέρα και τους  κουράζετε τους "συνταξιούχους" στο Παλέ? Τόσο σημαντικό ήταν να βγουν φωτογραφία στα επίσημα με τα κασκόλ στο λαιμό? Δυστυχώς για αυτούς τα τελευταία χρόνια το  Παλέ είναι αρκετά αραιοκατοικημένο και έτσι μπορεί ο καθένας να καταλάβει ποιός έρχεται για γουστάρει Αυτοκράτορα και ποιός για "δημόσιες σχέσεις". Άσε που όσες φορές ήρθαν "εκπρόσωποι" της ΚΜΑ, της διοικούσας και της ΠΑΕ χάσαμε... Βρε λες να είναι μαύρες γάτες?