Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΡΗΣ - Ηλυσιακός 75-64 | Εύκολη επικράτηση!

Posted On Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 20:25

Επιστροφή στις νίκες για την αγαπημένη μας ομάδα που για πρώτη φορά "κέρασε" όλους όσους βρέθηκαν σήμερα στο Παλέ με μια εύκολη επικράτηση χωρίς αγωνία και άγχος. Σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης ο Β.Αγγέλου και οι παίκτες του φάνηκαν συνεπείς και αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ έφθασαν στο τελικό 75-64 ακόμη πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα μας ο Αθηναίου, ενώ επέστρεψε ύστερα από καιρό στις καλές εμφανίσεις ο Μ.Πελεκάνος.

Αν και σε θεωρητικό επίπεδο ο Ηλυσιακός είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της Α1, ο φετινός ΑΡΗΣ για την ώρα δεν εμπνέει σιγουριά για τη νίκη. Μάλιστα πολλοί είχαμε στην άκρη του μυαλού μας τον αγώνα με την Κηφισιά όπου τελικά το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα σουτ. Για καλή μας τύχη οι παίκτες του Β.Αγγέλου είχαν κέφια και δεν άφησαν στον Ηλυσιακό να κάνει σκέψεις για νίκη. Μάλιστα αν οι παίκτες μας ήταν πιο προσεκτικοί ή λιγότερο άτυχοι στο τελείωμα των φάσεων θα μπορούσαν από το πρώτο ημίχρονο να έχουν χτίσει μια διαφορά. Τα πολλά χαμένα εύκολα σουτ κάτω από το καλάθι αλλά και τα ελεύθερα μακρινά ήταν αυτά που έδωσαν το δικαίωμα στον Ηλυσιακό να ελπίζει. Στην επανάληψη η ομάδα μας είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, έβγαλε αρκετά ελεύθερα σουτ που κατέληξαν στο αντίπαλο καλάθι με αποτέλεσμα να φθάσουμε και στο +19. Η χαλάρωση στο τέλος του αγώνα είχε απλά το αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά και τίποτα παραπάνω. Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι είναι ότι η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα και παρουσιάστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σοβαρή. Οι 18 ασίστ, τα 38 ριμπάουντ και το 43% ποσοστό ευστοχίας από τα 6.75 φανερώνουν την καλή απόδοση μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα έγιναν σωστά σήμερα μιας και πάλι είδαμε κάποια ανόητα λάθη και βεβιασμένες επιθετικές επιλογές. Το καθαρό μυαλό και ο έλεγχος του ρυθμού είναι μερικά από αυτά που πρέπει να διορθωθούν ενώ ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα δούμε και τον Χαντ να βρίσκει λίγο τα πατήματα του και να μην σπάει τα καλάθια όπως σήμερα.

Λίγος ο κόσμος στο Παλέ σήμερα με τους περισσότερους να πηγαινοέρχονται στο κυλικείο του γηπέδου για να ενημερωθούν για τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι ο κόσμος του ΑΡΗ έχει ανάγκη από νίκες και στόχους και μόνο ως ευχάριστο εκλαμβάνουμε το γεγονός ότι ακούμε από τα χείλη του προπονητή μας να μιλάει για "πρέπει", για νίκες, για πίεση που πρέπει νιώθουν οι παίκτες ώστε να δώσουν περισσότερα και φυσικά για τον ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο. Αν λοιπόν όσοι αποτελούν τον μπασκετικό ΑΡΗ αρχίσουν να αλλάζουν νοοτροπία και σιγά σιγά να παίρνουν και καμιά νίκη τότε σίγουρα ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια. Ως τότε υπομονή και επιμονή ώστε τα πολυετές πλάνα να αποδώσουν πάνω στο παρκέ.

ΥΓ. Θα ήθελα κάποιος από τους μπασκετικούς ειδήμονες να μου αιτιολογήσει την απόφαση του καλύτερου προπονητή της Ευρώπης να μην χρησιμοποιήσει ούτε σήμερα τον Λαρετζάκη, σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Ηλυσιακό που είχε φθάσει στο +19 όταν τον ίδιο παίκτη του έδωσε 5' με Παναθηναϊκό και το τελευταίο λεπτό στον εντός έδρας αγώνα με τον μπαογκ. Έτσι παίρνουν εμπειρίες οι νεαροί παίκτες? 

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!