Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με Μίνιτς στον πάγκο κόντρα στον επικίνδυνο ΚΑΟΔ

Posted On Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 22:20

Νέο ξεκίνημα θα επιχειρήσει να κάνει αύριο το απόγευμα στο Nick Galis Hall η ομάδα μας με αντίπαλο τον ΚΑΟΔ. Αυτή  τη φορά με τον Μ.Μίνιτς να κάθεται στον πάγκο θα προσπαθήσει να αφήσει οριστικά πίσω τις πικρές ήττες των τελευταίων αγωνιστικών που ουσιαστικά μας έβγαλαν εκτός στόχων και με τη νίκη για αρχή να αποφύγει τα χειρότερα. Και όταν λέμε τα χειρότερα εννοούμε τα πολύ χειρότερα μιας και όταν χάνεις από τον Κολοσσό Ρόδου, έναν εκ των βασικών υποψήφιων για υποβιβασμό μέσα στην έδρα σου με σχετική ευκολία τότε σίγουρα θα πρέπει να προβληματιστείς έντονα και να ψάξεις λύσεις. Λύσεις που οι άνθρωποι της ΚΑΕ είδαν στο πρόσωπο του Μίνιτς και όλοι ευχόμαστε αυτή τη φορά η επιλογή τους να είναι πιο εύστοχη από αυτή του Β.Αγγέλου πριν 15 μήνες περίπου.

Εικόνα δεν είχαμε από τον αγώνα με τον Κολοσσό αλλά ο τρόπος που εξελίχθηκε το παιχνίδι και οι πληροφορίες όσων βρέθηκαν στο Παλέ μιλάνε για μια τραγική εμφάνιση. Άλλωστε η αδυναμία επί 40' του γηπεδούχου ΑΡΗ να αντιδράσει και να ξαναμπεί στην διεκδίκηση της νίκης μετά τα πρώτα 5' του αγώνα μιλάει από μόνη της. Οι απουσίες δεν θα λείψουν ούτε και αύριο και εκτός των σίγουρων Γκίκα και Σαρικόπουλου πολύ πιθανό να δούμε και τον Χαρίση να αγωνίζεται ελάχιστα. Αυτή η ομάδα όμως στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος χωρίς Σαρικόπουλο και Χαντ πήγε και κέρδισε μέσα στη Δράμα κάτι που θα πρέπει να επαναλάβει και αύριο, αυτή την φορά απέναντι σε έναν φορμαρισμένο ΚΑΟΔ. Τα πράγματα αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο δύσκολα μιας και ο ΚΑΟΔ διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας και δικαιολογημένα βρίσκεται στην 5η θέση του πρωταθλήματος. Βασίζεται κυρίως στους ξένους παίκτες που έχει, ενώ ο ερχομός του Στίγγερς φαίνεται να έχει δώσει περισσότερο βάθος στον ΚΑΟΔ.  Δεν νομίζω ότι μέσα σε λίγες ημέρες ο Μίνιτς μπορεί να κάνει θαύματα και να αλλάξει σημαντικά την ομάδα κάτι που σημαίνει ότι είναι καθαρά θέμα παικτών. Αθηναίου, Βεζένκοφ, Πελεκάνος, Μποχωρίδης και Χαντ βρεθήκαν σε πολύ κακή ημέρα το περασμένο Σάββατο και αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Σίγουρα κανείς από τους παραπάνω δεν είναι σταθερός σε απόδοση αλλά αυτός ο ΑΡΗΣ δεν έχει το βάθος πάγκου ώστε την κακή βραδιά 2-3 παικτών να την καλύψει με κάποιον άλλο. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο μπορεί να ήταν μια ευχάριστη παρένθεση αλλά έστω και για έναν αγώνα φάνηκε ότι όταν υπάρχει θέληση και πάθος αυτοί οι παίκτες μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Η νίκη του ΚΑΟΔ επί του πρωταθλητή Ευρώπης χαρακτηρίστηκε ιστορική και δικαιολογημένα πανηγυρίστηκε έντονα. Στο Παλέ όμως με τον κόσμο στο πλευρό της ομάδος τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Όσοι λοιπόν αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολα μπορεί να γίνουν τα πράγματα σε περίπτωση που ο ΚΑΟΔ φύγει νικητής θα πρέπει να είναι εκεί να βοηθήσουν την ομάδα. Το πολύ χάιδεμα αυτιών μας έφερε σε αυτή την κατάσταση με τα περιθώρια να έχουν στενέψει απειλητικά. Νίκη αύριο και μετά βλέπουμε πως μπορούμε έστω και στην μέση της χρονιάς κάποια πράγματα να τα διορθώσουμε.