Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σκληρή πραγματικότητα του 99 και η χορηγία Dimis

Posted On Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 19:20

Έκπληξη και απότομη προσγείωση από τον διπλό θρίαμβο των ντέρμπι για την πλειοψηφία του κόσμου του ΑΡΗ αποτέλεσε η είδηση για την προσφυγή τεσσάρων πρώην καλαθοσφαιριστών που ζητούν την κατάπτωση της εγγυητικής της ΚΑΕ ΑΡΗΣ και την αφαίρεση 3 βαθμών από την ομάδα μας. Δηλαδή μια πραγματική καταστροφή για τον μπασκετικό ΑΡΗ αν φυσικά η παραπάνω είδηση ήταν κάτι παραπάνω από ένα νομικό και επικοινωνιακό τρικ πίεσης του νομικού εκπροσώπου των τεσσάρων παικτών που με αυτόν τον τρόπο και πιέζει να πάρει τα συμφωνηθέντα για τους πελάτες του αλλά και πετυχαίνει ένα χτύπημα κάτω από την μέση προς την διοίκηση Αρβανίτη. 

Δεν γίνεται να κλείσουμε τα μάτια σε μια τέτοια είδηση αλλά από την άλλη και τα βιαστικά συμπεράσματα δεν πρόκειται να βγάλουν κάτι καλό. Είναι αστείο να θεωρούμε ότι η διαρροή της συγκεκριμένης είδησης στον τύπο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που επικρατεί ευφορία στην ομάδα ήταν ένα τυχαίο γεγονός όπως εξίσου αστείο είναι να πιστεύουμε ότι η διοίκηση της ΚΑΕ δεν γνώριζε αυτή την εξέλιξη και δεν έχει φροντίσει ήδη να διασφαλίσει τα συμφέροντα της ομάδος. Όταν μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι οι παίκτες μας πριν τα ντέρμπι με τον συμπολίτη πληρώθηκαν και παράλληλα ανακοινώνεται μια νέα σημαντική χορηγία από έναν από τους πιο γνωστούς χρηματοδότες της ομάδος θα ήταν τουλάχιστον τραγικό να υπήρχε ουσιαστικός κίνδυνος από νομικές κινήσεις σαν και αυτή που βγήκε στο φως της δημοσιότητας. Ήδη όπως διαρρέει από την ΚΑΕ το θέμα έχει δρομολογηθεί και εντός της εβδομάδος θα τακτοποιηθούν οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις που έμειναν συνειδητά πίσω για να τακτοποιηθούν οι εν δυνάμει αθλητές της ομάδος. Με λίγα λόγια πολύ ντόρος για το τίποτα... και όταν λέμε τίποτα δεν αναφερόμαστε στα δυσβάσταχτα χρέη που η διοίκηση Αρβανίτη ψάχνει να βρει τους τρόπους για να καλύψει αλλά στην καταστροφολογία με την κατάπτωση της εγγυητικής και την αφαίρεση βαθμών.

Κάτι τέτοιες στιγμές που βλέπεις τον κόσμο να αντιδρά σπασμωδικά και να πανικοβάλλεται καταλαβαίνεις πόση δυσπιστία(δικαιολογημένη) υπάρχει στον κόσμο του ΑΡΗ αλλά και πόσο μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση και ειλικρίνεια υπάρχει. Ακόμη και η χορηγία ενός εκ των πρώην(ή νυν) μετόχων δημιουργεί σε πολλούς εύλογα ερωτηματικά. Επομένως ανεξάρτητα από το αν σε άλλες ομάδες δεν βγαίνει τίποτα στην φόρα και υπάρχουν οι μηχανισμοί που κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι μέχρι αυτά να λυθούν στον ΑΡΗ θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταλάβουν ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Όχι μόνο δεν υπάρχουν ανάλογοι μηχανισμοί αλλά αντιθέτως ζούμε σε μια μπαογκοκρατούμενη μιντιακά πόλη όπου ψάχνει απεγνωσμένα "ειδήσεις" σαν τις παραπάνω ώστε να προκαλέσει προβλήματα στον ΑΡΗ. Για αυτό από διοικήσεις που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν καλό είναι να ενημερώνουν τον κόσμο για το αν ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες που ξεκίνησαν το καλοκαίρι με τις μετοχές, για το αν γίνονται κινήσεις για την εύρεση επενδυτή, για το αν υπάρχουν εγγυημένα έσοδα ή "στήριξη" για την κάλυψη των δόσεων του άρθρου 99 και για το αν όλοι οι μέτοχοι-αμέτοχοι είναι συνεργάσιμοι με την σημερινή διοίκηση της ΚΑΕ, την στηρίζουν και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν. Η ειλικρίνεια και η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...

ΥΓ. Ευελπιστούμε η κίνηση  του κ.Παπαϊωάννου να βρει και άλλους μιμητές και να δούμε και άλλους παράγοντες που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τον ΑΡΗ να προσφέρουν εμπράκτως στην ομάδα. Από λόγια(και πτιφούρ) χορτάσαμε...

ΥΓ2. Έστω και καθυστερημένα να δώσουμε τα εύσημα μας στην ΚΑΕ για την δημιουργία του νέου, σύγχρονου site της ομάδος. Απαραίτητη κίνηση, 100% προς την σωστή κατεύθυνση!