Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η "λυπητερή" των Γκόντα, Ταβουλαρέα και Μάνου και το τέλος των χαμηλών τόνων!

Posted On Τρίτη, 26 Μαϊος 2015 17:57

Εξοντωτική όπως αναμενόταν ήταν η απόφαση του αθλητικού δικαστή και πως μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν όλος αυτός ο επικοινωνιακός μηχανισμός των Αθηνών δούλεψε για ακόμη μια φορά ώστε να αναδείξει μια απλή ολιγόλεπτη έκρηξη του κόσμου σε εκτεταμένα επεισόδια που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των διαιτητών, των αθλητών και των ανθρώπων της ΑΕΚ... Κάτι φυσικά που μπορεί να μην αγγίζει όλους αυτούς που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, παρακολουθούν τα εθνικά μας πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιες αποφάσεις είναι για γέλια και έχουν να κάνουν με το εύκολο θύμα που για πολλοστή φορά είναι ο ΑΡΗΣ μας αλλά υπάρχουν και αυτοί που παρακολουθούν τα αθλητικά δρώμενα εξ αποστάσεως και πραγματικά μπορεί να πιστεύουν ότι στο Αλεξάνδρειο έγιναν κάποιου είδους έκτροπα.

Βέβαια όποια και αν ήταν η ποινή όλοι γνωρίζαμε εξαρχής ότι τα αίτια του προβλήματος δεν θα τα άγγιζε και οι πραγματικοί ένοχοι που είναι οι 3 διαιτητές της αναμέτρησης για ακόμη μια φορά μένουν στο απυρόβλητο και "επιβραβεύονται" για την παραβατική συμπεριφορά τους. Όταν λοιπόν οι κύριοι Γκόντας, Ταβουλαρέας και Μάνος από το πρώτο δευτερόλεπτο καταργούν κάθε μέτρο ισονομίας, προσπαθούν απροκάλυπτα να σπρώξουν στη νίκη την ΑΕΚ ξεσηκώνοντας τον πιο μπασκετικό λαό της ομάδος από πιτσιρίκια μέχρι και παππούδες και αντί να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους όλοι έχουν πέσει με μανία να τιμωρήσουν τον ΑΡΗ τότε ουσιαστικά μιλάμε για επιβράβευση των διαιτητών. Άραγε σε ποιο όργανο της δικαιοσύνης μπορεί να απευθυνθεί ο μπασκετικός ΑΡΗΣ για να προστατευτεί από τέτοιους είδους προκλητικές συμπεριφορές που κοστίζουν στην ΚΑΕ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Ίσως ο κ.Κοντονής που δείχνει μια διάθεση να αλλάξει τα πράγματα στον αθλητισμό να πρέπει να κοιτάξει και τους λόγους που γεννιέται η βία και αν αυτοί που υπηρετούν το άθλημα και θα έπρεπε να διατηρούν την ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες είναι αυτοί που ενεργοποιούν τον κάθε "ανεγκέφαλο" ή "θερμόαιμο" οπαδό(και όχι μόνο). Διαφορετικά έχουμε να κάνουμε με μια απλή κίνηση εντυπώσεων με ένα εύκολο θύμα όπως είναι ο ΑΡΗΣ και τίποτα παραπάνω.

Πέρα από την θριαμβευτική πρόκριση επί της ΑΕΚ μπορώ να πω ότι όλη αυτή η ιστορία έχει βγάλει και κάτι ακόμη θετικό για όλους εμάς τους άρρωστους μπασκετικούς που ώρες ώρες γινόμαστε τόσο απαιτητικοί που μέχρι και η εκάστοτε διοίκηση και προπονητής θεωρούν ότι είμαστε απέναντι τους... Ο ΑΡΗΣ επιτέλους μιλάει! Έχει σπάσει τη σιωπή του, έχει αφήσει το σκυμμένο κεφάλι και τους χαμηλούς τόνους και διεκδικεί το δίκιο. Μπορεί να μην έχει για την ώρα τη δυνατότητα να διεκδικήσει το δίκιο αλλά τουλάχιστον βροντοφωνάζει παντού ότι τον αδικούν. Αυτό δείχνει η προ ημερών ανακοίνωση της ΚΑΕ, αυτό δείχνει η σημερινή δήλωση του κ.Αρβανίτη  , αυτό δείχνουν  οι δηλώσεις του κ.Πρίφτη (που η αλήθεια είναι ότι τον είχαμε για πιο δημοσιοσχεσίτη όπως είναι και οι περισσότεροι προπονητές της γενιάς του) αλλά και οι δηλώσεις του Βεζένκοφ στο επίσημο site του ΕΣΑΚΕ.  Και όμως με μια φωνή σύσσωμος ολόκληρος ο ΑΡΗΣ από τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες φωνάζουν για την αδικία εις βάρος του ΑΡΗ. Αν λοιπόν θέλουμε να δούμε τον ΑΡΗ να μεγαλουργεί ξανά τότε θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι που τον αποτελούν να είναι έτοιμοι να έρθουν σε ρήξη με τους εξωτερικούς εχθρούς αφήνοντας στην άρκη τις καλές δημόσιες σχέσεις και τους χαμηλούς τόνους. Ενώ φυσικά δεν θα πρέπει να προσπεράσουμε έτσι απλά ότι μια τιμωρία που υπό άλλες συνθήκες θα σήμαινε οικονομικός στραγγαλισμός για την ομάδα πλέον περνάει χωρίς να αγγίξει.  Ένα ακόμη βήμα μπροστά  για τον νέο ΑΡΗ που περιμένουμε να δούμε τα επόμενα χρόνια!

ΥΓ. Θα αναμένουμε με αγωνία την μεγαλοπρεπή "κωλοτούμπα" της αθλητικής δικαιοσύνης, του κ.Κοντονή και όλου αυτού του επικοινωνιακού μηχανισμού των Αθηνών όταν τα "δικά τους παιδιά" αρχίζουν τις "αγκαλιές" και τα "φιλιά" στα τελικά της Basket League όπως παραδοσιακά κάθε χρόνο μας συνηθίζουν.

ΥΓ2. Σοβαρά τώρα... με τα "κοράκια" θα ασχοληθεί κανείς?