Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτοιμος για την πρωτιά παρά τα προβλήματα

Posted On Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 20:49

Έτοιμος να σφραγίσει την καλή του πορεία στο Eurocup με μια ακόμη νίκη που θα του δώσει και την πρώτη θέση του ομίλου είναι ο ΑΡΗΣ μας παρά τα σημαντικά προβλήματα της ομάδος. Η κάτασταση που θα είναι ο Σίμτσακ αλλά και η απούσια του Τσούπκοβιτς μπορεί να μην προκαλούν μεγάλη ανησυχία αλλά ο τραυματισμός του Ξανθόπουλου που θα λείψει για περίπου 10 ημέρες είναι ένα σημαντικό πλήγμα στην ομάδα. Αν όμως υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει στο σύνολο του Δ.Πρίφτη αυτό είναι η ομαδική προσπάθεια που μπορεί να καλύπτει εκ των έσω ακόμη και τόσο σημαντικές απουσίες. 

Η Μπάνβιτ είναι μια δυνατή ομάδα με παίκτες που στην καλή τους μέρα μπορούν να σου κάνουν την ζημιά. Όπως όμως είδαμε και στην πρώτη αναμέτρηση για να φθάσει στη νίκη χρειάστηκε σημαντική βοήθεια από τους 3 διαιτητές που κυριολεκτικά σε εκείνο το παιχνίδι μας "καθάρισαν" με τα σφυρίγματα τους. Από την στιγμή που η τούρκικη ομάδα έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση κόντρα στο κακό της ξεκίνημα ευελπιστούμε αύριο να μην δούμε πάλι τίποτα περίεργα σφυρίγματα και όλα να κριθούν από την απόδοση των παικτών των 2 ομάδων. Εκεί που ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να παίξει δυνατά και με όπλο την άμυνα του να εγκλωβίσει τους παίκτες της Μπάνβιτ όπως είχε κάνει με επιτυχία στο πρώτο ημίχρονο μέσα στην Τουρκία. Αν στην άμυνα αγωνιστούμε με πάθος και δεν έχουμε τα κενά κάτω από το καλάθι και τα χαμένα ριμπάουντ τότε σίγουρα θα υπάρξει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση αλλά και ευκαιρίες να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Με την απουσία του Ξανθόπουλου είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Γουότερς να αγωνίζεται περισσότερα από 30' αλλά και κάποιον εκ των Μακνηλ και Μούρτο να χρίζονται πόιντ γκαρντ ώστε να καλύψουν το κενό. Η περίπτωση του να δούμε τον Δίπλαρο ή τον Φλιώνη να παίρνει αρκετά λεπτά συμμετοχής δεν έχει πολλές πιθανότητες μιας και ως τώρα ο Δ.Πρίφτης δεν δείχνει να τους εμπιστεύεται. Αν όμως μπούμε δύνατα και δείξουμε στην Μπάνβιτ ότι δεν περνάει από το Παλέ τότε πολύ πιθανό να δούμε και τους Τούρκους να τα παρατάνε μιας και όπως είπαμε στην αρχή η πρόκριση ήταν ο βασικός τους στόχος και όχι κάποιο ιδιαίτερα καλό πλασάρισμα.

Μπορεί ο ΑΡΗΣ να έχει απουσίες αύριο αλλά σίγουρα θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Σε ένα γεμάτο Παλέ έχουμε δει πολλές ομάδες ακόμη και αν παίζουν καλύτερα στο τέλος να λυγίζουν. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ο ΑΡΗΣ δεν έχει βαφτιστεί τυχαία "τουρκοφάγος" και αύριο απλά θα γίνει το αυτονόητο. Όλοι στο Παλέ στο πλευρό του Αυτοκράτορα!

ΥΓ. Η "υπερομάδα" του βάζελου με χίλια ζόρια κατάφερε να νικήσει τον αυτόχειρα συμπολίτη των 3 παικτών... Ακούει κανείς???

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!