Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Η σκληροπυρηνική ανακοίνωση-αντίδραση της ΚΑΕ

Posted On Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 15:13

Τον προβληματισμό της πλειοψηφίας του κόσμου του ΑΡΗ για την εκκωφαντική σιωπή που έδειξε  η διοίκηση της ΚΑΕ μετά τη λήξη του αγώνα-παρωδία που παρακολουθήσαμε το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ διαδέχθηκε ο ενθουσιασμός για την σημερινή ανακοίνωση-αντίδραση της ομάδος μας που ξεφεύγει από τις τυπικές ανακοινώσεις που έχουμε συνηθίσει και δείχνει να ταράζει τα ήρεμα νερά του ελληνικού μπάσκετ. Πέρα από τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις γύρω από το κατάντημα του ελληνικού μπάσκετ και τους υπεύθυνους για αυτό, που δεν είναι άλλοι εκτός όλων αυτών που κατέχουν τις καίριες θέσεις σε ΕΟΚ(οι γνωστοί αιωνόβιοι παράγοντες), ΚΕΔ και ΕΣΑΚΕ ο κ.Λάσκαρης με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης αποφάσισαν να διεξαχθεί το παιχνίδι της Τετάρτης με την ΑΕΚ χωρίς κόσμο(!!!) και με μοναδικούς παρόντες-επίτιμους καλεσμένους τα μέλη των διοικήσεων της ΕΟΚ, της ΚΕΔ και του ΕΣΑΚΕ. Μια συμβολικη κίνηση που αποσκοπεί να δείξει στους ανευθυνο-υπεύθυνους "σοφούς" της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης ότι ο ΑΡΗΣ του κ.Λασκάρη δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο αυτό το θέατρο του παραλόγου και θα κάνει ότι περνάει απο το χέρι του για να αλλάξει αυτή την κατάσταση.  Η "θυσία" ενός γεμάτου Παλέ και των εισπράξεων από αυτό το παιχνίδι είναι η απόδειξη ότι ο ΑΡΗΣ μας αυτή τη φορά δεν θα κάνει πίσω. 

Με το που ήρθε ο Λάσκαρης είχαμε τονίσει ότι ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να ξεκινήσει μια νέα επανάσταση στο Ελληνικό μπάσκετ και να αλλάξει τα δεδομένα. Τα τραγελαφικά που έγιναν στον αγώνα με την ΑΕΚ αποτελούν απλά την αφορμή μιας και το πρόβλημα είναι σαφώς μεγαλύτερο και πηγάζει αρκετές δεκαετίες πίσω. Σίγουρα χρειάζονται δραστικές κινήσεις από την ΚΑΕ τόσο για να προστατευτεί η ομάδα(από πιθανό ξέσπασμα του κόσμου στον αγώνα της Τετάρτης) όσο για να στείλουμε το μήνυμα ότι η ανοχή τελείωσε. Παρόλα αυτά είναι κρίμα τόσο για τον κόσμο(και ιδιαίτερα τους κατόχους διαρκείας) που περίμενε διακαώς να βρεθεί την Τετάρτη στο Nick Galis Hall και να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τη νίκη όσο και για την ίδια την ομάδα που μπορεί να αποχαιρετήσει μια αρκετά καλή χρονιά χωρίς να γευτεί το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου. Ας ελπίσουμε η σημερινή ανακοίνωση και η συμβολική κίνηση της ΚΑΕ με το "κεκλεισμένων των θυρών" να έχει και ανάλογη συνέχεια. Πάντως την καλύτερη απάντηση σε αυτό το σάπιο σύστημα που καταδυναστεύει το μπάσκετ εδώ και δεκαετίες μπορεί να την δώσει ο ίδιος ο Λάσκαρης χτίζοντας το καλοκαίρι μια ομάδα που δεν θα μπορεί να την σταματήσει ο κάθε Γκόντας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ:

Στις 21/05/2016 όλη η αθλητική Ελλάδα παρακολούθησε στο ΟΑΚΑ την Επιτάφιο Ακολουθία του Ελληνικού μπάσκετ. Για άλλη μία φορά το κατεστημένο πρωταγωνίστησε.

Η εντολή είχε ληφθεί, οι εκτελεστές υπάκουσαν, ο Άρης έχασε τον δεύτερο αγώνα του. Τόσο απλά. Δεν χρειάστηκε να δουν το video του αγώνα, ούτε να προβληματιστούν ιδιαίτερα. Δεν χρειάστηκε να μπουν στην δοκιμασία της αυτοκριτικής.  Πολλοί θα αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο Άρης δεν υπέβαλε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα για όσα τραγικά γεγονότα έλαβαν χώρα στη διάρκειά του. Γιατί δεν ξεκίνησε ένα δικαστικό αγώνα αποκατάστασης της «αγωνιστικής τάξης». Η απάντηση είναι απλή, όσο και αναγκαία. Ο αγώνας αυτός πρέπει να μείνει στη μνήμη όλων των Ελλήνων φιλάθλων ως η τελευταία πράξη ενός δράματος που κατέληξε σε τραγωδία. Να θυμούνται όλοι πώς οι Κανονισμοί αγώνα παραβιάζονται από τους  εφαρμοστές τους, πώς το μπάσκετ μπορεί να παίζεται με 3 ή 2 παίκτες εν έτει 2016, πώς γνήσια καλάθια μπορούν αζημίως να ακυρώνονται, πώς τα ρατσιστικά και αντεθνικά συνθήματα κατά της Θεσσαλονίκης, του Λευκού Πύργου και της Βορείου αλλά ΕΛΛΑΔΑΣ υποβαθμίζονται στο φύλλο αγώνα σε μικρές υβριστικές εκτροπές κατά του Άρη και του Προπονητή του. Πώς οι μεταλλικές βίδες που έπεφταν βροχή ή οι κροτίδες (3 τον αριθμό) καπνού και κρότου μπροστά στον πάγκο μας μεταλλάχθηκαν σε ρίψεις και κρότους «μπαλονιών»! Πώς αθλητές της αντιπάλου γηπεδούχου  ομάδας,  ανδρώθηκαν ξαφνικά στο παρκέ ανακαλύπτοντας και υποδεικνύοντας τον ανδρισμό τους στους παίκτες μας. Χωρίς συνέπειες… Πώς ένας αγώνας δηλαδή «εξελίχθηκε» σε δυσφήμηση και «σοδομισμό του ελληνικού μπάσκετ». Να τον βλέπουν και να τον χαίρονται οι σημερινοί υπεύθυνοι που απολαμβάνουν το ηθικό δικαίωμα τέτοιου προϊόντος που το ονομάζουν ελληνικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.

Άραγε πόσο περήφανες μπορεί να αισθάνονται οι ηγεσίες της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ για τον συγκεκριμένο αγώνα, όχι απλά ως έναν ακόμη «τελικό», αλλά ως θέαμα ενός αθλήματος που διακονούν με τόση ζέση και επιμονή; Πόση ντροπή και αηδία γεύτηκαν οι ταγοί της ΚΕΔ για τους διαιτητές και συνεργούς τους παρατηρητές που κατάφεραν να μετατρέψουν έναν αγώνα μπάσκετ σε δυσφήμηση του αθλήματος, σε θέαμα ακατάλληλο για νοήμονες πολίτες και μικρά παιδιά; Οι απαντήσεις δυστυχώς είναι γνωστές και αναμενόμενες. Δεν πρόκειται να αφυπνιστεί κανένας. ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ συμπορεύονται σε έναν αγώνα σκιών και μαριονεττών (στην καλύτερη περίπτωση). Όμως ο ΑΡΗΣ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει. Αυτοί στο μπάσκετ τους και εμείς στο δικό μας. Θα τους ανταμείψουμε με την «ηδονή» του θεάματος ενός προαναγγελθέντος θανάτου του μπάσκετ τους. Να παρακολουθήσουν δηλαδή την επιτυχία των έργων τους.

Ο επόμενος αγώνας στο Αλεξάνδρειο με την ίδια αντίπαλη ομάδα θα διεξαχθεί χωρίς εισιτήρια, χωρίς θεατές, χωρίς περιουσιακά δικαιώματα του ΕΣΑΚΕ και των διαιτητών της ΕΟΚ, χωρίς προσκλήσεις επισήμων για να παρακολουθήσει όλη η Ελλάδα την κατάντια της διοργάνωσης. Μοναδικοί καλεσμένοι θα είναι οι διοικήσεις ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ και φυσικά της ΚΕΔ. Αυτοί στο παρκέ του δικού τους αθλήματος εμείς στους δρόμους, στη γιορτή του μπάσκετ.

Καλούμε όλους τους φιλάθλους μας να παρακολουθήσουν μαζί με την οικογένεια του μεγαλομετόχου μας και τη διοίκησή μας το συγκεκριμένο αγώνα στον προαύλιο χώρο του Αλεξανδρείου από ειδικές γιγαντοοθόνες που θα εγκατασταθούν για το συγκεκριμένο σκοπό. Την Τρίτη, 24/05/2016, στην κλήρωση των διαιτητών η διοίκηση της ομάδας μας θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ομοσπονδίας και στη συνέχεια του ΕΣΑΚΕ για να χαιρετήσει όλο το παρελθόν και να παραδώσει ιδιοχείρως τις προσκλήσεις στους καλεσμένους μας. Για μας η επόμενη μέρα είναι ο στόχος. Η κάθαρση, η διαφάνεια, η εμπιστοσύνη και η πίστη στον αθλητισμό και στις αξίες του είναι οι πυξίδες μας. Ο λαός μας και η ιστορία μας το οξυγόνο μας.  Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία μας για την αποπομπή των ενόχων και την κάθαρση ήδη ξεκίνησε. Δεν θα πτοηθούμε από τα πεπραγμένα τους και το υβριδικό αυτοδιοίκητό τους. Ο Βορράς είναι Ελλάδα και η γενέτειρα του μπάσκετ, είτε το θέλουν είτε όχι. Τους χαρίσαμε το μπάσκετ και αυτοί το κατέστρεψαν. Για τα υπόλοιπα ας ενεργοποιηθούν οι «θεσμοί», η πολιτεία, η αστυνομία, ο αθλητικός εισαγγελέας, η αθλητική δικαιοσύνη για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται. Το video του αγώνα είναι στη διάθεσή τους, όπως και τα πειστήρια των συμβάντων της 21/05/2016. Θα παραμείνουν στο επίσημο site της ομάδας μας για πάντα, ώστε να το βλέπουν και να παραδειγματίζονται όχι μόνο οι αυτουργοί, ή οι συνεργοί τους, αλλά και οι επόμενες γενιές που πρέπει να βιώσουν ένα καλύτερο μπάσκετ. Αυτό που όλοι παρακολουθήσαμε στις 21/05/2016 ήταν η απόλυτη διακωμώδηση του αθλήματος. Μας συγχωρείτε, αλλά ΑΙΔΩΣ Κύριοι! Και επειδή δεν αλλάζετε, θα σας αλλάξουμε εμείς.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

Re: ΑΡΗΣ – Λαμία 0-0 |  Αναποτελεσματικός από την αρχή μέχρι το τέλος

Πάλι τα ίδια αναγκάζομαι να γράφω φίλε Πλάνετ,η ομάδα θέλει βελτίωση στην κυκλοφορία της μπάλας...

 

20.Ιαν.2022


Re: Να βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο

Πρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και η νίκη θα έρθει,φίλε Πλάνετ,με περισσότερη...

 

20.Ιαν.2022


Re: Απόλλων Σμύρνης – ΑΡΗΣ 0-0 | Τα ίδια και τα ίδια…

Τα πλέιοφς δεν τα βάζω μέσα γιατί εκεί κατά κάποιο τρόπο κατέρρευσε η ομάδα συν 2-3 σφαγιαστικές...

 

20.Ιαν.2022


Re: Απόλλων Σμύρνης – ΑΡΗΣ 0-0 | Τα ίδια και τα ίδια…

Ηταν και κάποια παιχνίδια στα πλέι οφ φίλε Πλάνετ...

 

19.Ιαν.2022


Re: Απόλλων Σμύρνης – ΑΡΗΣ 0-0 | Τα ίδια και τα ίδια…

Το στενάχωρο είναι ότι από εκεί που είχαμε πρόβλημα στο γκολ τώρα έχουμε γενικά στο πως να...

 

16.Ιαν.2022


logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!