Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η βατή κλήρωση, τα δυνατά φιλικά και ο κυνικός ΕΣΑΚΕ

Posted On Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 21:42

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα και με μια πρώτη ανάλυση σε θεωρητικό πάντα επίπεδο ο ΑΡΗΣ μας φάνηκε αρκετά τυχερός μιας και αποφεύγει το επικίνδυνο εκτός έδρας της πρεμιέρας αλλά και  τα γρήγορα ντέρμπι. Παράλληλα θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας να κερδίσει τους 2 "μεγάλους" της Αθήνας μιας και τους αντιμετωπίζει στον πρώτο γύρο μέσα στην έδρα του σε ένα χρονικό σημείο που δύσκολα θα έχουν φορμαριστεί και μια ήττα δεν θα κρίνει απολύτως τίποτα. Ενώ ακόμη και με το σκεπτικό ότι ο ΑΡΗΣ έχει στόχο/ταβάνι την 3η θέση(ούτε κάν αυτό δεν έχει ειπωθεί επισήμως) το ότι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος υποδεχόμαστε την ΑΕΚ είναι κάτι το θετικό.

Φυσικά τα πάντα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο, εκεί όπου θα φανούν οι δυνατότητες των παικτών που επέλεξε  ο Δ.Πρίφτης. Η ανοιχτή προπόνηση της Τετάρτης και τα φιλικά με την Λουκόιλ Ακαντέμικ και τον Απόλλων Πατρών αποτέλεσαν ουσιαστικά μια πρώτη γεύση  για το τεχνικό τιμ. Ενώ και το αυριανό δυνατό φιλικό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ είναι σχετικά νωρίς για να βγουν κάποια συμπεράσματα. Ιδίως όταν δεν θα αγωνιστουν 2 από τους 5 βασικούς όπως είναι ο Σανικίντζε που αγωνίζεται με την Εθνική Γεωργίας αλλά και ο Μάρμπλ που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού. Ακόμη και έτσι όμως θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που δεν πρόκειται να χάσουμε. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο στοίχημα φέτος είναι το βάθος πάγκου μιας και πέρσι ήταν ίσως το αδύναμο μας σημείο. Ροτέισον με 7 παίκτες δεν γίνεται για αυτό ακόμη και όταν υπάρχουν απουσίες θα πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες λύσεις. Ήδη όσοι παρακολουθούν από κοντά την ομάδα μιλάνε για έναν εντελώς διαφορετικό Τσαϊρέλη από αυτόν που θυμόμαστε από το προηγούμενο πέρασμα του από τον ΑΡΗ. Ενώ και μόνο η ύπαρξη του Καββαδά αποτελεί μια "αναβάθμιση" σε σχέση με τον περσινό πάγκο. Ερωτηματικό για φέτος αποτελεί το αν ο Ζάρας θα καταφέρει να αποδώσει καλύτερα, όπως και ο Μούρτος που πιθανόν να έχει διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχε την προηγούμενη χρονιά. Όσο για τους "μικρούς" από ότι φαίνεται η φιλοσοφία παραμένει η ίδια. Μακάρι φέτος ο Δ.Πρίφτης να δώσει ευκαιρίες σε αυτούς που θα μείνουν... Το καλό είναι ότι μέχρι να αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις έχουν κανονιστεί αρκετά δυνατά φιλικά με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η Μπεσίκτας, η Βενέτσια, η Στεάουα κ.α. και εκεί σίγουρα θα φανούν κάποια πράγματα.

Την ίδια στιγμή που ο ΑΡΗΣ κάνει  σοβαρά και προσεγμένα βήματα για να ανέβει επίπεδο και να διεκδικήσει την κορυφή, η διοργανώτρια συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και με άλματα προς τα πίσω προσπαθεί να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να αβαντάρει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Πλέιοφς με 6 ομάδες και με τους 2 πρώτους να ξεκουράζονται και να περιμένουν κατευθείαν στα ημιτελικά. Αφού δεν έκαναν και τους ημιτελικούς στην μια νίκη μάλλον θα πρέπει να λέμε και ευχαριστώ. Κάπου εδώ κολλάει η προσμονή μας για την στιγμή που ο Νίκος Λάσκαρης θα αποφασίσει στα σοβαρά να μπει ανάμεσα τους και να τους χαλάσει όλο αυτό το θεατράκι που έχουν στήσει εις βάρος όλων των υπολοίπων ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ. Όπως φάνηκε από αυτή την απόφαση αλλά και την πανηγυρική επανεκλογή του "αειθαλή"  Βασιλακόπουλου το καλό του αθλήματος είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να βολεύονται, εκεί στην Κρήτη να δίνουν καμιά "εργολαβία" και όλα καλά... Άντε ρε Αρεινάρα πάρε το απόφαση και τρέλανε τους!

ΥΓ. Αρκετά και ενδιαφέροντα είπε ο Νίκος Λάσκαρης στη ζωντανή συνέντευξη του στο Yellow Radio. Άλλα ακούσθηκαν ωραία και άλλα χωράνε πολύ συζήτηση... Αυτό πάντως που κρατάμε είναι ότι στα λόγια του πάντα αναφέρεται στο μέλλον δείχνοντας ότι η οικογένεια Λάσκαρη δεν θα είναι περαστική από τον ΑΡΗ όπως αρκετοί θέλουν να πιστεύουν. Και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό που βγήκε από αυτή τη συνέντευξη.

ΥΓ2. 3 χρόνια συμβόλαιο ο διεθνής Δίπλαρος, με τον πρώτο χρόνο να παρακολουθεί από τον πάγκο και την κερκίδα τα παιχνίδια της ανδρικής ομάδος, τον δεύτερο να δίνεται δανεικός στους Μαχητές Πεύκων... την ίδια στιγμή που άλλος ένας διεθνής που πέρασε και δεν ακούμπησε από τον ΑΡΗ διαπρέπει στα έως τώρα φιλικά παιχνίδια της ΑΕΚ.