Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αναμονή που σκοτώνει... και η παρέμβαση Λάσκαρη

Posted On Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 18:09

Έσπασε επιτέλους την σιωπή του ο Νίκος Λάσκαρης και μιλώντας στον "αέρα" του Yellow Radio 92.8 έβαλε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. Όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια "άτακτη φυγή" στα ξαφνικά όπως πολλοί κινδυνολόγοι προμήνυαν αλλά μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η περιβόητη συνέντευξη τύπου όπου θα μιλήσει για το μέλλον του ΑΡΗ. Ο μεγαλομέτοχος μπορεί να μην μπήκε σε λεπτομέρειες αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση και να κρυφθεί πίσω από το δάχτυλο του. Ενώ το μήνυμα αισιοδοξίας που έστειλε στο "κλείσιμο" ήταν το πιο σημαντικό στα λεγόμενα του.

Εδώ και καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απίστευτης στοχοποίησης και διόγκωσης του γνωστού προβλήματος του Ν.Λάσκαρη που έχει φέρει αναταράξεις στον μπασκετικό ΑΡΗ. Και όλα αυτά όταν ο άνθρωπος ο οποίος δέχεται όλο αυτό τον καιρό τα πυρά μας έχει δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από τους τυχοδιώκτες που κατά καιρούς έχουν περάσει από τον ΑΡΗ. Όχι μόνο με το ήθος που τον διακρίνει αλλά και με την οικονομική δυναμική που έδειξε ότι έχει από την πρώτη ημέρα. Η αγορά των μετοχών πριν καν μάθουμε το όνομα του, το 'λίφτινγκ" σε γήπεδο, αποδυτήρια, μπουτικ, κλειστό στο Κλ.Βικελίδης, εκπλήρωση υποχρεώσεων προς ΑΣ, οικονομική ομαλότητα, άρνηση ασύμφορων χορηγιών και πολλές άλλες δραστηριότητες του εντός και εκτός ΑΡΗ συνθέτουν ένα εντελώς διαφορετικό προφιλ ανθρώπου από αυτό το οποίο εντέχνως καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες. Ακόμη και η δημόσια στήριξη που του παρείχε ο "παροπλισμένος"  Λ.Αρβάνιτης  κάτι δείχνει.  Τώρα το ότι υπαρχεί ανησυχία για όλα όσα βλέπουμε και ακούμε καθημερινά σε συνδυασμό με την ανυπομονησία που υπάρχει για το χτίσιμο του ΑΡΗ της επόμενης χρονιάς είναι λογικό. Αυτή η αναμονή σκοτώνει... και ελπίζουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να ολοκληρωθεί με τον πιο γλυκιά κατάληξη.

Το αν η δικαστική περιπέτεια του μεγαλομετόχου αλλάξει το πενταετές πλάνο και από Π.Γιαννάκη πάμε σε "μαθητευόμενους μάγους" είναι κάτι που σύντομα θα το μάθουμε. Αυτό όμως που έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι ακέφαλος όπως παρουσιάζεται. Ο μεγαλομετόχος μετά από σωρεία επικοινωνιακών ολισθημάτων έκανε αυτό που έπρεπε και έδωσε απαντήσεις... ή καλύτερα μια πρώτη γεύση από απαντήσεις. Γιατί οι απαντήσεις που πρέπει να περιμένουμε έχουν να κάνουν με πράξεις και μόνο με πράξεις όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ας ελπίσουμε η σημερινή τοποθέτηση του Ν.Λάσκαρη σε ένα ΑΡΕΙΑΝΟ μέσο να αφύπνισε μερικούς που βίαστηκαν να στήσουν στον τοίχο έναν από τους ελάχιστους ανθρώπους που και χρήματα βάζουν αλλά και διάθεση δείχνουν να προσφέρουν. Για τα υπόλοιπα, βασανιστική αναμονή...

ΥΓ. Αν και οι άργησε η μπασκετική Μασονία να πιάσει δουλειά τελικά το έκανε.... σιγά μην έχαναν οι γνωστοί καλοθελητές να παρουσιάσουν τον Δ.Πρίφτη ως την ιδανική επιλογή για αυτές τις δύσκολες στιγμές! Δεν μας προξενεί εντύπωση. Σε μια χώρα που επιλέγεται προπονητής για την Εθνική ομάδα την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή με τα κριτήρια που επιλέχθηκε, τα πάντα φαντάζουν λογικά!

ΥΓ2. Και μια που πιάσαμε την Εθνική Ελλάδος να πούμε και δύο λόγια για τον νέο προπονητή. Προσωπικα΄τον κ.Μίσσα τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τόσο σαν προσωπικότητα όσο και σαν προπονητή. Παρόλα αυτά όταν μιλάμε για αθλητισμό και ιδιαίτερα για πρωταθλητισμό υπάρχει ανταγωνισμός και διαφορετικά επίπεδα. Δηλαδή η κορυφή για κάποιον παίκτη ή προπονητή είναι η κατάκτηση του τίτλου στο NBA και το παγκόσμιο. Και μια καλή εναλλακτική είναι σίγουρα η Ευρωλίγκα. Όταν λοιπόν ως παίκτης ή προπονητής συνειδητά απέχεις από όλο αυτό τον ανταγωνισμό τότε μάλλον λείπει η φιλοδοξία. Και η φιλοδοξία είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία για να επιτύχεις με ότι και αν ασχολείσαι.