Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΡΗΣ - Ζιελόνα Γκόρα 70-64 | Σημάδια βελτίωσης και νίκη!

Posted On Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 23:00

Το καλό του πρόσωπο έδειξε σήμερα ο ΑΡΗΣ μας καταφέρνοντας να χτίσει από νωρίς μια σημαντική διαφορά αλλά και να αντισταθεί στο φινάλε στο ρεσιτάλ των Πολωνών από τα 6.75! Μια νίκη σημαντική μιας και η ομάδα προερχόταν από το στραπάτσο της Αμαλιάδας με την εμφανή βελτίωση σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού μας να είναι αυτό που έχει ξεχωριστή σημασία. Αθηναίου, Γουίβερ και Βασιλόπουλος ήταν οι πρωταγωνιστές  με το ολοκληρωτικό τους παιχνίδι ενώ ο νεαρός Φλιώνης πρόσθεσε ακόμη μια θετική παρουσία.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης η ομάδα έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είδαμε την περασμένη Κυριακή. Ο Γουίβερ που στο τελευταίο παιχνίδι αγωνίσθηκε μόλις 5' σήμερα κάθισε στη θέση του οδηγού και έκανε σχεδόν τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Από κοντά και ο Αθηναίου που έψαχνε μια καλή εμφάνιση σαν τη σημερινή.  Παρά τα μέτρια ποσοστά του οι 13 πόντοι, οι 6 ασίστ και τα 2 κλεψίματα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση. Αυτός που σίγουρα έχει κλέψει ως τώρα την παράσταση είναι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.  Σκορ, ασιστ, ριμπάουντ και  αποτελεσματική άμυνα μοιάζει ως τώρα να είναι το μόνιμο ρεπερτόριο του. Και όλα αυτά από έναν παίκτη που πολλοί τον θεωρούσαν ξοφλημένο.  Ο Φλιώνης και σήμερα έδωσε την απαραίτητη ηρεμία στην ομάδα και λύσεις δείχνοντας και σήμερα μια εικόνα ενός έμπειρου πόιντ γκαρντ παρά ενός νεαρού που παίρνει τις πρώτες του ευκαιρίες.  Ο Πέτγουεϊ πήρε χρόνο συμμετοχής έδειξε κάποια καλά στοιχεία αλλά σίγουρα ο Π.Γιαννάκης  όπως και όλοι μας περιμένει πολλά περισσότερα από τον συγκεκριμένο παίκτη.  Βον και Μπέλ παρουσιάστηκαν και αυτοί βελτιωμένοι αλλά ακόμη βρίσκονται μακριά από τα επίπεδα ετοιμότητας που τους χρειάζεται η ομάδα. Συνολικά η εικόνα της ομάδος ήταν βελτιωμένη αν και δεν έλειψαν τα νεκρά διαστήματα και τα επιπόλαια λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Ευτυχώς που οι αντίπαλοι μας είχαν ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο σε αντίθεση με τον βομβαρδισμό στο Β ημίχρονο έξω από τα 6.75 παρά την πιεστική άμυνα.

Όπως επισημάναμε και στον πρόλογο μας, εξίσου σημαντικό με τη νίκη ήταν και η βελτιωμένη εικόνα που έδειξε συνολικά η ομάδα μας.  Το μεγάλο στοίχημα του Π.Γιαννάκη είναι να καταφέρει να μπολιάσει όλους αυτούς τους παίκτες το συντομότερο δυνατό. Είναι φανερό ότι υπάρχει ταλέντο και δυνατότητες για σπουδαία πράγματα. Θα χρειαστεί όμως σκληρή δουλειά από τον προπονητή και τους παίκτες αλλά και υπομονή από όλους μας. Μια υπομονή που αν κρίνουμε από την παρουσία του κόσμου σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει.  Πάντως στο χέρι του Π.Γιαννάκη και των παικτών του είναι να φέρουν στο γήπεδο τον κόσμο. Όχι μόνο αυτούς που ξενέρωσαν από την καταστροφολογία των τελευταίων μηνών αλλά ακόμη και αυτούς που θεωρούν ότι αυτή η ομάδα δεν έχει στόχους και προοπτική. #συνεχίζουμεμαζί :)

ΥΓ. Για να τα λέμε όλα το γήπεδο σήμερα ήταν μισοάδειο(ή μισογεμάτο αν προτιμάτε).  Για αυτή την μειωμένη προσέλευση του κόσμου η μισή ευθύνη είναι του Ν.Λάσκαρη  σε συνδυασμό με την απογοητευτική εμφάνιση στην Αμαλιάδα και η άλλη μισή ευθύνη πέφτει σε όλους τους καταστροφολόγους που με την εμμονή τους να αλλάξει άμεσα και βεβιασμένα το διοικητικό τοπίο κατάφεραν να ξενερώσουν αρκετό κόσμο σε μια χρονιά που για την ώρα φαίνεται να πατάς καλύτερα από τις προηγούμενες "μεταβατικές" χρονιές.