Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πικρία του Γιαννάκη, η ΕΕΑ και η προετοιμασία της χρονιάς

Posted On Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 11:52

Η νεκρή περίοδος αγωνιστικά για τον μπασκετικό ΑΡΗ σε μια έτσι και αλλιώς μίζερη χρονιά όπως ξεκίνησε από το καλοκαίρι με την διακοπή για χάρη των μόνιμα ευνοημένων αυτής της χώρας έχει ξενερώσει αρκετά όλους μας αλλά στον πλανήτη ΑΡΗ πάντα υπάρχει κάτι να μας τραβήξει το ενδιαφέρον. Η πρόσφατη συνέντευξη του Π.Γιαννάκη που είπε πράγματα για τον μπασκετικό ΑΡΗ που μόνο όσοι εθελοτυφλούν δεν βλέπουν εδώ και πολλά χρόνια αλλά και η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών με το πέπλο μυστηρίου που έχει απλώσει για ανεξήγητους λόγους ο κ.Γουλιέλμος είναι τα σημεία αναφοράς των τελευταίων ημερών. Την ίδια στιγμή που ο Β.Αγγέλου έστω και μετ εμποδίων λόγω των τραυματισμών κάνει ουσιαστικά την προετοιμασία της χρονιάς. Μια προετοιμασία που λόγω των χειρισμών Λάσκαρη δεν έγινε το καλοκαίρι όπως θα ήταν το φυσιολογικό.

Ως  τυπική διαδικασία παρουσιάζεται η μεταβίβαση των μετοχών στον κ.Γουλιέλμο χωρίς ωστόσο ο δικηγόρος με έδρα στην Αθήνα να θεωρεί απαραίτητο να μιλήσει στον κόσμο του ΑΡΗ μπας και από όλο αυτό βγει έστω μια αμυδρή ελπίδα για το μέλλον του Αυτοκράτορα. Από το ομάδα των άγνωστων επιχειρηματιών έχουμε καταλήξει σε κάτι που θυμίζει λίγο από Στεφανίδη στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ με τα αποτελέσματα εκείνης της περιόδου να ήταν ότι το χειρότερο για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ. Φυσικά μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αλλά έστω και αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία δείχνει πολλά πράγματα αλλά και το γιατί ο ΑΡΗΣ έχει φθάσει ως εδώ. Αν όσοι ασχολούνται παραγοντικά με τον ΑΡΗ πιστεύουν ότι η μυστικότητα,  οι γρίφοι και οι διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες έχουν να προσφέρουν κάτι σε μια λαοφιλή ομάδα μάλλον εξαρχής βρίσκονται σε λάθος δρόμο. Μακάρι όπως διαψευσθήκαμε με τον Ν.Λάσκαρη όσοι πιστεύαμε ότι θα δώσει λύση στα προβλήματα του ΑΡΗ έτσι και τώρα να μην εξελιχθούν τα πράγματα όπως φοβόμαστε ότι μπορεί να εξελιχθούν.

Σε όλο το παραπάνω κολλάνε και οι δηλώσεις του Π.Γιαννάκη στην εκπομπή του Β.Σκουντή με τον δράκο να μιλάει για παράγοντες άσχετους με το μπάσκετ που εκ του ασφαλούς εμπλέκονται στη διοίκηση και επηρεάζουν καταστάσεις κυρίως για να κάνουν το κομμάτι τους χωρίς ωστόσο να μπορούν να προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό. Όσο για την συσπείρωση και την στήριξη αυτή όπως συνηθίζεται στον ΑΡΗ είναι πάντα υπό προϋποθέσεις και έχει να κάνει περισσότερο με την καρέκλα παρά με το καλό της ομάδος. Το χειρότερο από όλα είναι ότι η κατάσταση που περιέγραψε ο πρώην προπονητής της ομάδος δεν ήταν κάτι το πρωτόγνωρο αλλά και ούτε κάτι που σχετίζεται με τον Ν.Λάσκαρη. Αυτές οι νοοτροπίες και οι τακτικές υπήρχαν πολύ πριν την έλευση του Λάσκαρη και δυστυχώς όπως όλα δείχνουν θα συνεχίζουν να υπάρχουν για πολύ καιρό ακόμη. Και αν η λογική όσων εμπλέκονται δεν υπολογίζει ούτε καν προσωπικότητες σαν και αυτή του Π.Γιαννάκη τότε το εύλογο ερώτημα είναι τι θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον όλο αυτό το τοπίο;

Και φυσικά δεν θα πρέπει να αμελούμε το αγωνιστικό. Μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο ο Β.Αγγέλου έχει εδώ και αρκετές ημέρες μια τεράστια ευκαιρία για να κάνει μια κανονική προετοιμασία. Όχι μίνι προετοιμασία όπως προετοιμάζεται αλλά μια κανονικότατη προετοιμασία πριν τα κρίσιμα παιχνίδια που με τις συνθήκες της φετινής χρονιάς μοιάζει με υπερπολυτέλεια. Οι τραυματισμοί είναι σημαντικό εμπόδιο σε αυτή την διαδικασία αλλά σε σχέση με το να είχαμε αγώνες  με 2-3 σημαντικές απουσίες αυτή η διακοπή είναι για εμάς κάτι το θετικό παρόλο που δεν συμβαδίζει με έναν φυσιολογικό δίκαιο προς όλους πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο δυστυχώς έχει εξελιχθεί σε παιχνίδι της χρονιάς και εκεί θα πρέπει το τεχνικό τιμ και οι παίκτες να δείξουν την πραγματική αξία τους. 

ΥΓ. Η απόλυση του Ζιάγκου είναι ακόμη μια τρανή απόδειξη για το πώς πορεύεται ο Πανιώνιος από το περασμένο καλοκαίρι. Φυσικά και η διοίκηση του Πανιωνίου γνωρίζει πολύ καλά τι έχει χρειαστεί για να πάρει άδεια ο Πανιώνιος αλλά και να κάνει κάποιες νίκες ώστε τώρα να βρίσκεται πολύ κοντά στην παραμονή. Τι να τον κάνεις τον προπονητή όταν έχεις τις "πλάτες" από πίσω.

ΥΓ2. Εδώ και 12 χρόνια παρά τις ύβρεις από συνοπαδούς, τις απειλές με μηνύσεις από αρδάκια και παραγοντίσκους τα γράφουμε ακριβώς όπως πρέπει. Για σωτήρες, ιερές αγελάδες, λυκοφιλίες, παπαγαλάκια, στρατούς, δημοσιοσχεσίτες, τυχοδιώκτες και λοιπούς που έχουν γαντζωθεί σε ολόκληρο τον σύλλογο ΑΡΗ. Και ξαφνικά κάποιοι συνοπαδοί μας πέφτουν από τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι το τμήμα βόλεϊ του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης που το 97 ήταν η πρώτη ομάδα που πήρε πρωτάθλημα εκτός Αθηνών κατέληξε στο τοπικό. Να είστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά θα βρεθούν οι ήρωες για ακόμη πιο αποτελεσματικό restart. Άλλωστε ο επόμενος πάτος είναι η διάλυση του τμήματος που για να προλάβουμε μερικούς που το θεωρούν αδύνατο να συμβεί να τους ενημερώσω ότι έχει ξαναγίνει στον ΑΣ ΑΡΗΣ.

ΥΓ3. Και όπως συνηθίζεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις όπως είναι αυτή του βόλεϊ θα πεταχτούν μερικοί ψεκασμένοι να πουν ότι φταίει ο κόσμος που δεν στηρίζει το τμήμα αλλά και δεν γράφεται στον ΑΣ. Σε αυτόν τον ΑΣ που το μόνο που υπάρχει είναι κάποιες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον μίζερο κανόνα της νέας εποχής του ΑΡΗ. Του ΑΡΗ των restatκαι των τεχνοκρατικών λύσεων… για το καλό της ομάδος πάντα…