Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση

Posted On Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 08:30

Σε μια πολύ πιο δύσκολη αποστολή από αυτήν που εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία λίγες ημέρες νωρίτερα, ο ΑΡΗΣ μας καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρώσικης Νίζνι ώστε να συνεχίσει την πορεία του προς τους ομίλους του basketball champions league. Οι Ρώσοι σαφώς πιο δυνατοί από τους ανύπαρκτους Γεωργιανούς αλλά όπως φάνηκε στα παιχνίδια με την Πόρτο δεν είναι η ομάδα φόβητρο και θα πρέπει από σήμερα να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση.

Παρά την χαμηλή δυναμικότητα του τελευταίου αντιπάλου μας όλοι είδαμε την ομάδα να αποδίδει σαφώς καλύτερα πάνω στο παρκέ. Ο κόουτς αναφέρθηκε σε αυτή τη βελτίωση και τόνισε όμως ότι η ομάδα χρειάζεται ακόμη χρόνο για να φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Συνήθως όταν μια ομάδα είναι ανέτοιμη, η άμυνα αποτελεί την "σταθερά" στο παιχνίδι και ύστερα ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουν να κάνουν πρώτα από όλα οι παίκτες του Β.Αγγέλου ώστε να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να βρουν ρυθμό στην επίθεση και να φέρουν το παιχνίδι ακριβώς εκεί που τους βολεύει. Άλλωστε η Νίζνι αν ξεχωρίζει για κάτι είναι για την ικανότητα στο σκοράρισμα που έχουν 2-3 παίκτες της, γύρω από τους οποίους στήνεται όλο το παιχνίδι της. Αν μπορέσει ο ΑΡΗΣ να τους μπλοκάρει επιθετικά ακόμη και αν δεν έχουμε το μακρινό σουτ όπως το είχαμε το περασμένο Σάββατο θα βρεθεί ο δρόμος προς το αντίπαλο καλάθι.

Αν και πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το σημερινό, ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο crash test της χρονιάς για τον ΑΡΗ μας. Απέναντι σε μια σοβαρή ομάδα θα πρέπει να δείξουμε και εμείς όλα αυτά τα στοιχεία βάσει των οποίων χτίστηκε ο φετινός ΑΡΗΣ. Όπως και να εξελιχθεί πάντως το παιχνίδι θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε ένα σκορ που να αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς(αν όχι σκορ πρόκρισης)  για την επανάληψη στο Παλέ. Εκεί που πέρα από το κουραστικό ταξίδι, οι Ρώσοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κόσμο της ομάδος. Διπλό μες στη Ρωσία ΑΡΗ ολέ ολέ!