Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 92-79 | Έδειξε σημάδια βελτίωσης

Posted On Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 22:28

Ανταγωνιστικός  παρουσιάστηκε ο ΑΡΗΣ μας σήμερα στο ΟΑΚΑ αλλά στο τέλος το επιθετικό κρεσέντο του Γκίκα έκοψε τις ελπίδες για την έκπληξη. Σημάδια βελτίωσης από την ομάδα με τον Σάββα Καμπερίδη να δείχνει κατευθείαν τη διάθεση του να αλλάξει τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Ο λόγος πλέον στην νέα διοίκηση που θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να βρει τους τρόπους να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα και να προσφέρει ηρεμία στην ομάδα.

Με το γνωστό πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα να κάνει από νωρίς την εμφάνιση του η ΑΕΚ χάρη στους Λάγκφορντ και Σαντ Ρος μπήκε φουριόζα και επέβαλλε τον ρυθμό της. Παρόλα αυτά ο ΑΡΗΣ με τον Σάββα Καμπερίδη στον πάγκο του για πρώτη φορά ήθελε να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε. Παρόλο που η ήττα δεν αποφεύχθηκε η ομάδα έδειξε να αλλάζει. Η διαφορά στην απόδοση των Ντραγκίσεβιτς και του σχεδόν "παροπλισμένου" εδώ και μερικές αγωνιστικές Γκετσεβίτσιους ήταν εντυπωσιακή. Το σχεδόν tripledoublefigureτου Ντραγκίσεβιτς με 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ αλλά και οι 14 πόντοι του Γκετσεβίτσιους τα λένε όλα. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο Κέν Μπράουν που πήρε πρωτοβουλίες και λίγο έλειψε στο τέταρτο δεκάλεπτο να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του. Θετικός και ο Μιλόσεβιτς αν και θα μπορούσε να ήταν πιο αποτελεσματικός και στις 2 πλευρές του γηπέδου. Εμφανώς μπερδεμένος ο Μποχωρίδης με αυτή τη νέα κατανομή ρόλων και με την μπάλα να μην περνάει τόσο πολύ από τα χέρια του κάτι που θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Καμπερίδη μιας και ο καλός Μπόχω όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές μπορεί να παρασύρει και όλη την ομάδα. Περιορισμένο χρόνο συμμετοχής πήρε ο Φιτζπάτρικ που φάνηκε να εκνευρίζεται εύκολα μέσα στο παιχνίδι. Λίγα πράγματα και από τον Μόρις που σωστά ο Καμπερίδης τον άφησε αρκετή ώρα στον πάγκο μιας και ο Αμερικάνος φαντάζει αρκετά διστακτικός και επιφυλακτικός στο παιχνίδι του. Η ΑΕΚ πήρε δίκαια τη νίκη δείχνοντας τι σημαίνει να έχεις γεμάτο ρόστερ. Όταν έχεις σε καλή αγωνιστική ημέρα τους Λάνγκφορντ και Σαντ Ρος που είναι τα δυνατά σου χαρτιά αλλά δεν μπορείς να κερδίσεις τον τελευταίο ΑΡΗ τότε εκμεταλλεύεσαι  την πολυτέλεια να έχεις και άλλους παίκτες που μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές όπως ήταν σήμερα οι Χρυσικόπουλος και ο Γκίκας, με τον τελευταίο ουσιαστικά να καθαρίζει το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Αναμενόμενη ως ένα βαθμό η ήττα και όσο και αν μας στεναχωρεί θα πρέπει να κρατήσουμε τα επιμέρους θετικά στοιχεία και την βελτιωμένη συνολικά εικόνα που έδειξε η ομάδα. Ωστόσο λίγη σημασία θα έχει η σημερινή εμφάνιση αν δεν υπάρχει ανάλογη συνέχεια από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Αδυναμίες υπάρχουν πολλές αλλά η βελτίωση είναι μονόδρομος μιας και πλέον κάθε παιχνίδι είναι mustwin. Πολλά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση, με την πεποίθηση όμως ότι με την στήριξη όλων μας η ομάδα θα τα καταφέρει!

ΥΓ. Πραγματικά η ελληνική διαιτησία νοσεί… ακόμη και στα πιο απλά αυτά τα γκρι ανθρωπάκια χάνονται στην σκέψη τους και κουράζουν… τους παίκτες που ιδρώνουν, τους προπονητές που αγωνιούν και τον κόσμο που τους παρακολουθεί. Όσοι δηλαδή αντέχουν να τους παρακολουθούν…

 

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!