Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο χρόνος πιέζει, τα προβλήματα αυξάνονται ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 16:04

Μόνο αισιόδοξη δεν είναι η κατάσταση στον μπασκετικό ΑΡΗ με τα προβλήματα που θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες μέρα με τη μέρα να μειώνονται τελικά να αυξάνονται. Η επιστροφή του Σχίζα καθυστερεί, ο Πουλιανίτης μένει εκτός λόγω Covid ενώ και ο Κάζινς που ήρθε για να αντικαταστήσει τον Λόκετ τελικώς είναι τραυματίας. Μια προβληματική κατάσταση σε ένα χρονικό σημείο όπου ο ΑΡΗΣ ψάχνει βαθμούς «εντός» και «εκτός» προγράμματος  σαν οξυγόνο.

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ*

Στα επίπεδα που βρίσκετε το Ελληνικό μπάσκετ και ιδιαίτερα ο ΑΡΗΣ μας τα τελευταία χρόνια ένας παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για αυτή τη διαφορά αποκτήθηκε ο Χάνλαν και αν και την έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό στα υπόλοιπα παιχνίδια όντας μόνος του στην επίθεση χάθηκε και αυτός. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο αποκτήθηκε ένας πιο έμπειρος παίκτης όπως ο Κέλι κοντά στο καλάθι αλλά και ο Κάζινς που έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Λόκετ που αναμένεται να αντικαταστήσει. Στη θεωρία σωστές και λογικές κινήσεις στην πράξη όμως έχουν έναν αστερίσκο με επεξηγήσεις. Ανέτοιμος ο under size center Κέλι, τραυματίας ο Κάζινς που αν και ανακοινώθηκε ίσως και να αποτελέσει άμεσα παρελθόν.  Με λίγα λόγια ο ΑΡΗΣ αν και αποφάσισε με βάση τη λογική να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στην πράξη πηγαίνει από λάθος σε λάθος. Όπως λάθος ξεκάθαρα είναι και η μη απόκτηση του Σταμάτη που τελικώς κατέληξε στον Ηρακλή που είναι άμεσα ανταγωνιστής μας φέτος.

ΜΕΤ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ»

Το να αποκαλείς «θαύμα» νίκες του ΑΡΗ στο Ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά προσβλητικό για την ιστορίας μας, όταν όμως έχεις χάσει ήδη από Λάρισα, Ιωνικό εκτός και Κολοσσό και Λαύριο εντός οφείλεις να προσγειωθείς στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που θέλει τον ΑΡΗ να πηγαίνει αποδυναμωμένος στην Πάτρα και να αγωνιά για το αν θα προλάβει να είναι πλήρης απέναντι στον τελικό με τον Ηρακλή. Ναι υπάρχουν ευθύνες για αυτή την κατάσταση και ο Γ.Καστρίτης οφείλει να δουλέψει με τους παίκτες του ώστε να βελτιωθούν αλλά όταν οι μισοί είναι τραυματίες και 2-3 είναι υπ ατμό τότε είναι απορείς με το τι γίνεται στις προπονήσεις.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Με μόλις  10 παίκτες θα αγωνιστεί αύριο η ομάδα μας στην Πάτρα κόντρα σε μια ομάδα που θα θέλει να αποδείξει ότι ο προπονητής ήταν το πρόβλημα. Ένας Προμηθέας που τα τελευταία χρόνια είναι σε σαφώς πιο υψηλότερο επίπεδο από την ομάδα μας και ακόμη και στις χαμηλές πτήσεις του υπάρχει διαφορά δυναμικότητας. Δύσκολα ή εύκολα ο ΑΡΗΣ πρέπει να βρει νίκες και εκεί που δεν υπολόγιζε κανείς  όπως ακριβώς έκανε και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχουν ήττες «εντός» προγράμματος και αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό από όλους.

ΥΓ. Βετεράνοι παίκτες που εγκαταλείπουν το άθλημα, παίκτες με σημαντικούς τραυματισμούς που αποκτούνται παρόλα αυτά, βοηθητικοί παίκτες για την προπόνηση που παρουσιάζονται σαν μεταγραφές …και οι φίλοι μας οι μάνατζερ που βοηθάνε!