Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση των Ιερολοχιτών με νόημα...

Posted On Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 18:02

Ο Σ.Φ.ΑΡΗ "Ιερολοχίτες" έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση όσο αφορά την διοικητική κατάσταση της ομάδος μας και της εκλογές στην Λέσχη που πρόκειται να γίνουν

"Λαέ του Άρη,  

Άλλη μια ποδοσφαιρική χρονιά τελείωσε για την αγαπημένη μας ομάδα, δυστυχώς όχι όπως την είχαμε φανταστεί στην αρχή της. Είχαν δημιουργηθεί ψηλές προσδοκίες, οι οποίες δυστυχώς δεν επαληθευτήκαν. Εμάς, ως οπαδούς, μας ενδιαφέρει κυρίως να κερδίζει η ομάδα κάθε αγώνα, καθαρά και κιμπάρικα, ανεξαρτήτως απόδοσης ή θεάματος. Αυτή είναι η χαρά μας. Επειδή όμως το παιχνίδι είναι απρόβλεπτο και υπάρχει και αντίπαλος (στην περίπτωση της ομάδας μας είναι συνήθως περισσότεροι του ενός), αν δεν τα καταφέρει, τότε - ναι - μας ενδιαφέρει και η απόδοση. Θέλουμε να μένουμε με  την ικανοποίηση ότι ματώσαμε προσπαθώντας. Τα άλλα είναι για πελάτες και πανηγυρτζήδες. Εμάς δε μας ενδιαφέρουν τα συστήματα, ποιοι είναι οι παίκτες και ποιος ο προπονητής. Μας ενδιαφέρει μόνο οι ποδοσφαιριστές να τιμούν τη φανέλα με το Θεό στο στήθος. Εξετάζοντας τη φετινή παρουσία της ομάδας μ’ αυτά τα κριτήρια, εννοείται ότι δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την αγωνιστική της εικόνα.

  Η μακρόχρονη σιωπή μας επιβάλλει μια μικρή αναφορά στο παρελθόν. Όταν, μετά τον τελευταίο υποβιβασμό της ομάδας μας, βγάλαμε την ανακοίνωση με τίτλο «ΑΣΥΛΙΑ ΤΕΛΟΣ», δηλώνοντας την αντίθεσή μας στην παραμονή μιας διοίκησης, η οποία απέτυχε, δεν υπήρχε Λέσχη Φίλων Άρη. Η ομάδα δεν ανήκε στο λαό της, δεν υπήρχε ακόμα η δυνατότητα της εφαρμογής της λαϊκής βούλησης μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες κι όμως, παρά τις διαφωνίες μας, στηρίξαμε την ομάδα στην προσπάθειά της να ξορκίσει τον εφιάλτη. Το πράξαμε μέχρι τέλους και δεν μας αναγνωρίστηκε. Με γνώμονα το καλό της ομάδας, και μόνο αυτό, αφήσαμε αναπάντητες πολλές προκλητικές και αλαζονικές συμπεριφορές σε βάρος μας. Κι αυτό θεωρήθηκε αδυναμία. Ας είναι... Η σιωπή μας δεν ήταν έλλειψη άποψης, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Οι Ιερολοχίτες ανέκαθεν έβαζαν τον Άρη πάνω από τον ίδιο τους το σύνδεσμο, εμπράκτως, και θα συνεχίσουν να το κάνουν ανεξαρτήτως συνδεσμικού κόστους. Οι Ιερολοχίτες υπάρχουν γιατί υπάρχει ο Άρης, όπως και όλοι οι θεσμοί που απορρέουν από αυτόν. Αυτονόητο; Επειδή κοντεύει να ξεχαστεί, εμείς νιώθουμε την ανάγκη να το υπενθυμίσουμε εκφράζοντας την ταπεινότητά μας απέναντι στο μεγαλείο αυτού του Συλλόγου. 

Όταν μας πρωτοπαρουσιάστηκε το σχέδιο της Λέσχης Φίλων Άρη, το υποδεχτήκαμε με συγκρατημένο ενθουσιασμό. Ποιος οπαδός δε θέλει να υπάρχει η δυνατότητα να ορίζει ο λαός τη διοίκηση της ομάδας του, να την ελέγχει και να την προστατεύει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες; Το συγκρατημένο ενθουσιασμό τον διαδέχτηκε ο σκεπτικισμός. Διότι από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της Λέσχης Φίλων Άρη, εμφανίστηκαν και τα πρώτα σημάδια προσπάθειας χειραγώγησής της. Εμείς, ως οφείλαμε, προτρέψαμε τα μέλη μας να ενισχύσουν το πρωτοποριακό, για τα ελληνικά δεδομένα, αυτό εγχείρημα αλλά ταυτόχρονα, σεβόμενοι και την ιστορία του συνδέσμου, είχαμε υποχρέωση να αφήσουμε τα μέλη μας να αποφασίσουν από μόνα τους κι ανεπηρέαστα τη συμμετοχή τους σε αυτό. Είναι εύκολα αντιληπτό,  ότι όσα μέλη μας είναι εγγεγραμμένα στη Λέσχη, στις Γενικές Συνελεύσεις, στις εκλογές και στις δευτεριάτικες συναντήσεις, εκπροσωπούν τον εαυτό τους και μόνον αυτόν. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουν καμιά γραμμή από το σύνδεσμό μας, γιατί ούτε κατά διάνοια δεν πρόκειται να δώσουμε εμείς γραμμή. Γιατί τότε δε θα λεγόμασταν Ιερολοχίτες

Συμπολιτευόμαστε όλους τους Αρειανούς στην ιδέα που λέγεται Άρης. Η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων και αντιλήψεων επί των θεμάτων που αφορούν στην ομάδα, όχι μόνο δεν (θα πρέπει να) είναι κατακριτέα, αλλά επιπλέον, τη θεωρούμε απαραίτητη για την πρόοδό της και κάθε άλλο παρά ως αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει τίποτα το «αντι-» όταν ο σκοπός είναι κοινός. O Σύνδεσμος έχει αποδείξει ότι δε στέκεται σε πρόσωπα, οπότε και δε χρειάζεται να αποσύρει τη στήριξή του από αυτά. Στηρίζει την ομάδα και δε θα πάψει να το κάνει. Στηρίζει και σέβεται τους θεσμούς και το δείχνει κρατώντας αποστάσεις από αυτούς, χωρίς να επεμβαίνει στις διαδικασίες τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Δεν προσπαθήσαμε ποτέ να επηρεάσουμε καταστάσεις και δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να μας πλησιάσει με πονηρούς σκοπούς. Αυτή τη σταθερή και αταλάντευτη στάση μας δεν την επιβάλλουμε σε κανέναν. Όποιος Αρειανός την ασπάζεται είναι μαζί μας, όποιος πάλι όχι, δεν είναι a priori απέναντί μας . Αν σέβεται τη διαφορετικότητά μας είναι δίπλα μας και είμαστε δίπλα του.  

Δεν έχουμε τη διάθεση να συμμετέχουμε, δε συμμετείχαμε και δε θα συμμετάσχουμε, στο πανηγύρι των τελευταίων ημερών που λαμβάνει χώρα στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Προβλέπονται χώροι, τόσο για τα Διοικητικά Συμβούλια όσο και για τις Γενικές Συνελεύσεις, στους οποίους εκφράζονται απόψεις και παίρνονται αποφάσεις. Δε θέλουμε να συνεισφέρουμε στον εξευτελισμό των θεσμών, πόσο μάλλον αυτού της Λέσχης Φίλων Άρη, ο οποίος είναι ακόμα σε νηπιακή ηλικία και δεν έχει αποκτήσει τα αντισώματα για να μπορέσει να αντισταθεί στις χρόνιες ιώσεις που ταλαιπωρούν το σύλλογο. 

Καλούμε όλους τους Συναρειανούς, τα Αδέλφια μας, να σεβαστούν τους θεσμούς, είτε συμμετέχουν σε αυτούς είτε όχι, και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Ειδικά δε από αυτούς που έχουν το υπέρτατο προνόμιο να υπηρετούν το σύλλογο από διοικητικές θέσεις, απαιτούμε να βρούνε το σθένος να αντιδράσουν απέναντι σε κάθε εξωθεσμικό παράγοντα, εντός και εκτός της Αρειανής οικογένειας, ο οποίος θα επιχειρήσει να υποκαταστήσει τους ίδιους και να καπελώσει τις προβλεπόμενες από τα καταστατικά διαδικασίες. Πρώτα κρίνονται αυτοί που επιτρέπουν τέτοιες ενέργειες αμελώντας τα καθήκοντά τους και έπειτα αυτοί που τις επιχειρούν, επειδή δε σέβονται τίποτα και κανέναν. 

 Τέλος, δηλώνουμε ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις διακριτικά. Είναι σίγουρο ότι όσα μέλη μας είναι και μέλη της Λέσχης θα ακούσουν προσεκτικά τους όποιους υποψήφιους για την προεδρία της ΠΑΕ και του ΔΣ της Λέσχης και θα ψηφίσουν Αρειανά και κατά συνείδηση. Ο Αρειανός οπαδός δε χρειάζεται κανενός είδους καθοδήγηση και δε θα επιτρέψει να του αφαιρέσουν ετσιθελικά τη δυνατότητα της επιλογής. Οι Ιερολοχίτες, πιστοί στις αρχές τους, θα συσπειρωθούν γύρω από οποιοδήποτε σχήμα αναδειχθεί μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες ως άξιο να διοικήσει την ΠΑΕ και θα το στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις. Ελπίζουμε όλοι, όσοι νιώθουν Άρης, να κάνουν το ίδιο.   

                                                           ΑΡΗΣ – ΙΔΕΑ - ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ "

Μια ανακοίνωση με νόημα απο εναν απο τους ιστορικότερους συνδέσμους της ομάδος μας σε μια χρονική στιγμή όπου η πλειοψηφία του κόσμου του ΑΡΗ "ψάχνεται" διοικητικά... Εντελώς διαφορετική η στάση των Ιερολοχιτών απο αυτή του Super 3 που θυμίζει άλλες  εποχές. Προσωπικά πιστεύω οτι όπως σε όλα σχεδόν στη ζωή ετσι και σε αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον ΑΡΗ μας η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Ναι ο Αρειανός δεν χρειάζεται χειραγώγηση και κατευθυνόμενες απόψεις αλλά πρέπει να ενημερώνεται και να δραστηριοποιείται στα κοινά της ομάδος και δυστυχώς τα αδέρφια απο τους Ιερολοχίτες σε πολλές δύσκολες φάσεις της ομάδος μένανε απλά παρατηρητές. Απο την άλλη και ο Super 3 θα πρέπει να καταλάβει μεχρί που πρέπει να είναι τα όρια του οπαδού αλλά και πολύ παραπάνω αυτα που κατηγορεί την σημερινή διοίκηση για αλλαζονεία και εγωισμό να μην τα εφαρμόζει ο ίδιος... Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε οτι με την συμμετοχή του συνδέσμου και με μπροστάρη τον Ερασιτέχνη ΑΡΗ και με κάποια άτομα συγκεκριμένα όπως είναι οι Σκόρδας, Ματθαίου και Γρανούζης όπου έχουν ακόμη δεσμευμένα τα περoυσιακά τους στοιχεία ωστε να διασφαλιστεί απο το κράτος η ομαλή πληρωμή του διακανονισμού ο ΑΡΗΣ έχει γυρίσει σελίδα και τίποτα δεν θυμίζει την κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα μας πριν λίγα χρόνια. Πλέον υπάρχει η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ ότι πιο δημοκρατικό οργανο υπάρχει σε Ελληνική ομάδα όπου με την δράση της και τις αποφάσεις της παίζει τον πλεον καθοριστικό ρόλο στην ποδοσφαιρική μας ομάδα. Θεωρώ οτι τα μέλη της Λέσχης είναι κάτι παραπάνω απο απλοί πιστοί Αρειανοί αλλά είναι και σκεπτομενοι Αρειανοί μιας που βάζουν το χέρι στην τσέπη έστω και για αυτα τα εξτρα 100Ε της συνδρομής. Επομένως το να προσπαθείς με φασιστικούς τρόπους(όχι, ξύλο δεν έχει πέσει ακόμη...) να χαλιναγωγήσεις ενα τόσο δημοκρατικό όργανο όπως είναι η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ το πιο πιθανό είναι δώσεις λανθασμένες εντυπώσεις και να προκαλέσεις άλλο αποτέλεσμα απο αυτό που επιθυμείς. Ακόμη και ο δημόσιος τρόπος αντίδρασης προς το πρόσωπο του Λ.Σκόρδα είναι άδικος 100% μιας και μιλάμε για εναν πρόεδρο βγαλμένο απο την κερκίδα, που έβαλε τα στήθια του μπροστά σε κρίσιμες στιγμές, στήριξε και αυτός απο την πλευρά του το συνδεσμιακό κίνημα του ΑΡΗ και δεν έχει καμμία σχέση με παράγοντες όπως ήταν ο Ζαχουδάνης, ο Ανδριάς, ο Καραμπέρης, ο Γράντας, ο Τσαρούχας, ο Κοντομήνας και άλλοι που εκμεταλευτήκανε την ομάδα μας και την αγάπη μας για αυτήν... Όχι στην λασπολογία χωρίς επιχειρηματα, όχι στον φανατισμο, όχι στην διχόνοια μέσα στην οικογένεια του ΑΡΗ. Ναι στην ενημέρωση, ναι στην αληθεια και στην διαφανεια ναι στην συσπείρωση, ναί στις δημοκρατικές μεθοδους της Λέσχης! Τελικά το πόρισμα απο τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ θα μας τον γνωστοποιησει κάποιος απο τους επίσημους φορείς του ΑΡΗ που τον  ζήτησε?