Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επενδυτής ή διαχειριστής? Την απάντηση την δίνει η ΚΜΑ!

Posted On Δευτέρα, 20 Μαϊος 2013 09:58

 

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο 1.5 χρόνο στον ΑΡΗ μας για την ανάγκη έλευσης ενός μεγαλοεπενδυτή που με την ρευστότητα που θα φέρει στην ομάδα θα δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα του ΑΡΗ αλλά και όραμα στον κόσμο για το μέλλον! Οι λόγοι για τους οποίους έχει ενταθεί αυτή η συζήτηση τον τελευταίο καιρό είναι πολλοί και διαφέρουν. Η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από αυτή που απαιτούν ζεστό χρήμα για να λυθούν, το "τρύπημα" από Αρειανούς διαχειριστές, η φθορά δεκαετιών στην μετριότητα, η αηδία για τον "εμφύλιο" που υπάρχει εδώ και καιρό στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ με πολλούς από τους πρωταγωνιστές να είναι κυριολεκτικά τζάμπα μάγκες, η καθημερινή πλύση εγκεφάλου με τα αμέτρητα ρεπορτάζ για τις "σπουδαίες" κινήσεις των μεγαλομετόχων άλλων ομάδων και φυσικά ένα τρελό όνειρο ότι ο ΑΡΗΣ μας μπορεί με την έλευση ενός πάμπλουτου επιχειρηματία, χωρίς κόπο, ιδρώτα και πολυετή πλάνο να γίνει από την μια ημέρα στην άλλη μια Manchester City, μια Paris St. Germain, μια Chelsea. Εμείς όπως συνηθίζουμε στο PlanetARIS.gr θα προσπαθήσουμε να δούμε αυτό το δίλλημα από όλες τις πλευρές ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Είναι αλήθεια ότι η πορεία της Λέσχης και τα αποτελέσματα της δεν είναι αυτά που πολλοί από εμάς οραματιζόμασταν τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της. Εκτός από αυτό φαίνεται κυρίως τα τελευταία χρόνια ότι κάθε πικραμένος έχει πεισθεί ότι μπορεί μέσα από τις διαδικασίες της Λέσχης να αναδειχθεί προσωπικά και να φτάσει μέχρι και σε θέσεις μέσα στην ΠΑΕ που πριν 20 χρόνια αποτελούσαν πόστα μεγάλης ευθύνης και τεράστιας τιμής. Και φυσικά για να έχεις τον "τίτλο" του μέλους της διοίκησης της ομάδος θα έπρεπε να είχες κάνει κάτι στην ζωή σου, να είχες μια αναγνωρισιμότητα που ξεπερνούσε τα Αρειανά στέκια και φυσικά να έχεις μια σχετικά μεγάλη οικονομική άνεση μιας και τα άτομα που μπαίνουν να διοικήσουν μια ομάδα όπως είναι ο ΑΡΗΣ καλούνται να δώσουν λύσεις σε προβλήματα και δυστυχώς τα περισσότερα προβλήματα σε μια εταιρία λύνονται με λεφτά... Δύσκολα να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι το μεγαλύτερο "τρύπημα" ακόμη και από αυτό του Ζαχουδάνη που κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση χρημάτων από τη μεταγραφή του Χαριστέα έγινε από συνΑρειανούς μας την 3ετία της διοίκησης Αθανασιάδη όπου χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία τις χρονιές που η ομάδα βρισκόταν καλά αγωνιστικά, ο κόσμος ήταν συσπειρωμένος και έκανε ρεκόρ εσόδων αντί να συνεχίσει την ανοδική της πορεία πάνω σε οργανωμένο πλάνο και υγιείς βάσεις βυθίστηκε σε χρέη και έφθασε μια ανάσα από την καταστροφή. Φυσικά σε αυτό το έγκλημα συνένοχος ήταν η Λέσχη. Όλα αυτά άκρως λογικά και δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που όσο και αν είναι υπέρμαχος του μοντέλου της Λέσχης τα αγνοεί. Από την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εξής: 1) Η Λέσχη όταν δημιουργήθηκε συσπείρωσε τον κόσμο, 2) Έφερε χρήματα στην ομάδα, και 3) έδωσε όραμα στον κόσμο. Με λίγα λόγια η Λέσχη είχε ένα θετικό ξεκίνημα(παρά το γεγονός ότι ίσως να στήθηκε από την αρχή πάνω σε λάθος βάσεις) αλλά κάπου στην πορεία έχασε το δρόμο της με αποτέλεσμα να γίνει ο Δούρειος Ίππος κάθε πονηρού. Το να της βάλεις λουκέτο και να γυρίσεις στα παλιά είναι η εύκολη λύση αλλά μάλλον όχι η σωστή. Οι λόγοι και τα παραδείγματα αμέτρητα. Δεν καταργείς τη Δημοκρατία επειδή υπάρχουν κακοί πολιτικοί, δεν καταργείς τη θρησκεία επειδή κάποιοι την καπηλεύονται. Δεν κόβεις ένα άρρωστο χέρι αλλά το γιατρεύεις, το προστατεύεις και το δυναμώνεις ώστε να μην ξαναπάθει τα ίδια στο μέλλον. Έτσι και με την Λέσχη μας. Γιατρεύουμε τις πληγές διορθώνοντας τα κακώς κείμενα, θωρακίζουμε τις διαδικασίες με καταστατικές αλλαγές και όχι άλλο χρειαστεί και προσπαθούμε να την δυναμώσουμε ώστε να μην ξαναπάθουμε τα ίδια. Τα αποτελέσματα μιας δυνατής Λέσχης με τον κόσμο συσπειρωμένο και καλή οργάνωση μπορούμε να τα δούμε το Σάββατο βράδυ στον τελικό του Champions League παρακολουθώντας την Dortmund.

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. Τι πιο καλό από το να έχεις μπροστάρη έναν οικονομικό κολοσσό που δεν θα τον φοβίζει τίποτα και σε κάθε εμπόδιο θα χώνει και άλλα χρήματα μέχρι να γίνει ο ΑΡΗΣ μεγάλος. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αείμνηστο Ζ.Σαμολαδά(τον μόνο πραγματικό χορηγό που έχω δει στον ΑΡΗ) και τον ενθουσιασμό που είχε φέρει με τις κινήσεις του. Σήμερα έρχεται ο επενδυτής, αύριο ξεκινάνε οι μεταγραφές, μεθαύριο ο ΑΡΗΣ είναι έτοιμος να χτυπήσει πρωτάθλημα. Χωρίς άγχος αν θα μαζευτούν τα χρήματα για να πληρωθεί το δημόσιο, χωρίς άγχος αν καθυστέρησαν τα λεφτά από τον ΟΠΑΠ ή άλλες χορηγίες, χωρίς Γενικές Συνελεύσεις, εσωτερικές ίντριγκες και τζάμπα μάγκες. Έχεις φράγκα? πληρώνεις, παίρνεις τον ΑΡΗ και κάνεις ότι γουστάρεις! Τα παραδείγματα τα αναφέραμε και πιο πάνω και δεν χωράνε καμία αμφισβήτηση Manchester City, Paris St. Germain, Chelsea κτλ κτλ. Ο ΑΡΗΣ μπορεί να είναι πρωτοπώρος στην Ελλάδα με το μοντέλο της Λέσχης και ανάλογα με το πως θα το χειριστούμε θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι αλλά στην περίπτωση του μεγαλομετόχου/επενδυτή τα παραδείγματα στον Ελληνικό χώρο και στον ΑΡΗ μας είναι πολλά. Θα πάμε με το πιο πετυχημένο παράδειγμα του υπερπρωταθλητή Ολυμπιακού. Κοσκωτάς, Σαλιαρέλης, Κόκκαλης, Μαρινάκης(δεν ξέρω αν ξεχνάω κάποιον) πολλά "τούβλα" πολλές επιτυχίες. Άραγε αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός με όλες τις πολιτικές πλάτες, την τυφλή αθλητική δικαιοσύνη στο πλευρό του και την σκανδαλώδη βοήθεια από την διαιτησία ακόμη και σε πρωταθλήματα σαν το φετινό που ήταν κλάσεις ανώτερος από τους υπόλοιπους θα μπορούσε να πετύχει τίποτα από όλα αυτά? Και ας πάμε παραπέρα στους πολυμετοχικούς, κοτεράδες, εκατομμυριούχους του Παναθηναϊκού. Όλο το χρήμα της Ελλάδος μαζεμένο εκεί και το αποτέλεσμα να είναι ένα κλικ λιγότερο χάλια από αυτό το φετινού ΑΡΗ. Για τις εταιρίες κολοσσούς που μπήκαν στην ΑΕΚ και τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό? Θα πρέπει να ρωτήσουμε στα τοπικά πρωταθλήματα της Ν.Ελλάδος για να μάθουμε λεπτομέρειες. Για τους μεγαλομετόχους του συμπολίτη ότι και να πούμε είναι λίγο. Άλλοι βρήκαν αλλού "πλυντήρια", άλλοι κατέληξαν στη φυλακή και άλλοι ακόμη βαδίζουν στην εθνική οδό με προορισμό το ΟΑΚΑ... Για να μην ασχοληθούμε με αυτούς που έδωσαν όραμα σε εμάς και στον Ηρακλή. Κοντομηνάς και Μυτιληναίος ήρθαν,  μοίρασαν υποσχέσεις, έκαναν μπίζνες, αηδίασαν από το ποδόσφαιρο και έφυγαν αφήνοντας πίσω τους καμένη γη και ανθρώπους δικούς τους ώστε να είναι σίγουροι ότι θα καούν τα πάντα.... 

Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας το δίλημμα διαχειριστής ή επενδυτής παραμένει μιας και οι 2 περιπτώσεις έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Άρα η λύση όπως συνηθίζεται είναι κάπου στη μέση. Τι μας χαλάει να υπάρχει ένας μεγαλοεπενδυτής αν μπορούμε να τον "ελέγξουμε" σε τέτοιο σημείο ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο ΑΡΗΣ θα υπάρχει και αύριο και ότι δεν γίνουμε άστεγοι επειδή το Κλ.Βικελίδης έγινε πάρκιγνκ? Τι χαλάει έναν επενδυτή να έχει τον κόσμο στο πλευρό του, συσπειρωμένο, δίνοντας του την ψευδαίσθηση ότι συμμετέχει και παίρνοντας από αυτόν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό λες και είναι ένας καλός χορηγός? Αυτή είναι η απάντηση στο δίλημα και εκεί θα πρέπει να κινηθούμε για να δούμε τον ΑΡΗ να προοδεύει μέσα από ασφαλή μονοπάτια και όχι να χάνεται στην μιζέρια κάποιων λίγων που θέλουν να βγουν στην επιφάνεια ή σαν πυροτέχνημα αφού εντυπωσιάσει να σβήσει οριστικά.

Το θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι το νέο Δ.Σ. της ΚΜΑ φαίνεται να έχει αντιληφθεί την κατάσταση και να έχει την διάθεση να κάνει τη δουλειά του σωστά. Για αυτό λοιπόν με ανακοίνωση του ζητάει από τα υποψήφια σχήματα που θα μας παρουσιαστούν σήμερα το απόγευμα να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους στα παρακάτω θέματα ώστε να ξέρει ο κόσμος του ΑΡΗ τις προθέσεις του κάθε ενδιαφερόμενου.

1. Διοικητικά (Δομή και οργάνωση διοίκησης)

2. Οικονομικά (πλάνο διετίας-προϋπολογισμός εσόδων εξόδων- συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου- πρόβλεψη για τη διαχείριση υπάρχοντος χρέους)

3. Αγωνιστικά (Ρόστερ- μεταγραφές- τμήματα υποδομής)

4. Ανάλυσης εμπορικής εκμετάλλευσης (εορτασμός 100 χρόνων- χορηγικά προγράμματα)

5. Επικοινωνιακά (Θέματα εκπροσώπησης με τα κέντρα αποφάσεων- σχέσεις με τους φιλάθλους της ομάδας)

6. Ανακίνηση θέματος εκτάσεως Θέρμης για νέο γήπεδο.

7. Σχέση με ΚΜΑ και ασφαλιστικές δικλείδες για την απαράβατη και πιστή τήρηση του πλάνου που θα παρουσιαστεί.

 

Όλοι λοιπόν σήμερα στο Nick Galis Hall, νηφάλιοι να ακούσουμε αυτά που έχουν να μας πουν γιατί σε λίγες ημέρες θα αποφασίσουμε για τον μέλλον του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ!

 

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

Re: Με ανεβασμένη ψυχολογία για άλλους 3 βαθμούς!

Η ομάδα όπως δείχνει βελτιώνεται. Αρκεί να μην έχουμε άλλα πισωγυρίσματα όπως με τα Γιάννενα. Και...

 

07.Δεκ.2021


Re: Με ανεβασμένη ψυχολογία για άλλους 3 βαθμούς!

Οπως γράφεις μπορούμε να παίξουμε σήμερα με δύο αμυντικά χαφ και κλασικό δεκάρι φίλε...

 

05.Δεκ.2021


Re: Το ίδιο σοβαρός και αποτελεσματικός

Θα χρειαστεί και πάλι έμφαση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ,δηλαδή οι σωστές επιλογές από τον...

 

01.Δεκ.2021


Re: Ποακ – ΑΡΗΣ 0-1 | Ξεγύμνωμα της εξυγίανσης στο νέο σκάνδαλο της Τούμπας!

3 χρόνια συνεχόμενα θα είχαμε 3 νίκες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι κλέφτες δεν μας...

 

29.Νοε.2021


Re: Ποακ – ΑΡΗΣ 0-1 | Ξεγύμνωμα της εξυγίανσης στο νέο σκάνδαλο της Τούμπας!

Η ομάδα μπορεί να παίξει πολλά συστήματα αρκεί οι παίκτες να βρουν ρυθμό και μια σταθερά στην...

 

29.Νοε.2021


logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!