Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πολλές εξηγήσεις... χωρίς πυγμή και λύσεις

Posted On Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 17:12

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. της ΚΜΑ όπου ο κόσμος του ΑΡΗ περίμενε με αγωνία να ενημερωθεί για το τι ακριβώς συμβαίνει με όλα τα φλέγοντα ζητήματα της αγαπημένης μας ομάδος αλλά και για να ακούσει κάτι ουσιώδες για το μέλλον του χιλιοταλαιπωρημένου συλλόγου. Δυστυχώς το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι ότι και αυτό το Δ.Σ. της ΚΜΑ απαρνήθηκε τον καταλυτικό ρόλο που θα έπρεπε να έχει στις εξελίξεις και στα δρώμενα του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ και αναλώθηκε σε μια απολογία - εξηγήσεις για ότι έχει γίνει ή δεν έχει γίνει ως τώρα. Μια συνέντευξη τύπου που είχε ως σκοπό να ενισχύσει τις θέσεις των μελών του Δ.Σ. της ΚΜΑ σε προσωπικό επίπεδο και όχι ώστε να προσφέρει κάποιο έργο στον ΑΡΗ και στον κόσμο του ως θεσμός όπως είναι η ΚΜΑ..

Από την αρχή ξεκίνησαν στραβά θέτοντας ως βασικούς άξονες-στόχους της ΚΜΑ την ΑΜΚ, το πόρισμα και τον εσωτερικό έλεγχο του φορέα.  Που αν και με μια πρώτη ματιά θα πει κανείς ότι αυτά είναι τα φλέγοντα θέματα του ΑΡΗ αν ο θεσμός της ΚΜΑ δεν κάνει την επανεκκίνηση του και δεν ξαναφέρει τον κόσμο κοντά ώστε να αποκτήσει τη δυναμική που πρέπει να έχει όλα τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα. Ψιλά γράμματα όχι για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ αλλά για την εμπλοκή της ΚΜΑ σε όλα τα παραπάνω. Ήδη τον τελευταίο μήνα όπου έχει κορυφωθεί ο πόλεμος κατά της ΚΜΑ νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι από την στιγμή που η "κοινή γνώμη" και η έλλειψη ενεργών μελών οδηγούν στην κατάργηση της Λέσχης τότε όλα τα παραπάνω είναι άκυρα. Άρα λοιπόν σίγουρα αν όχι πρωταρχικός στόχος, τουλάχιστον ως παράλληλος εξίσου σημαντικός στόχος θα έπρεπε να είναι η ενδυνάμωση του θεσμού και όχι το κλείσιμο της όπως διαφαίνεται. 

Πιο αναλυτικά τώρα ο κ.Στεφανίδης με πολύ προσεκτικό λόγο και χωρίς να θέλει να εκτοξεύσει ξεκάθαρα πυρά προς τους υπεύθυνους για την καθυστέρηση της ΑΜΚ αλλά και της ολοκλήρωσης του ελέγχου από τη NEXIA μίλησε για λανθασμένους χειρισμούς  από τις προηγούμενες διοικήσεις της ΠΑΕ και της ΚΜΑ. Δηλαδή τη διοίκηση Ψηφίδη της ΠΑΕ και της διοίκηση Α.Γρόλλιου της ΚΜΑ. Αυτοί δεν έκαναν σωστά τις ενέργειες για να ανοίξει η ΑΜΚ και αυτοί δεν παρέδωσαν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να προχωρήσει ο έλεγχος με αποτέλεσμα να χαθούν 80 ημέρες! Παρόλα αυτά ο κ.Στεφανίδης στο πλαίσιο των χαμηλών τόνων και της συσπείρωσης απέφυγε να μιλήσει με ονόματα συνεχίζοντας αυτό το γαϊτανάκι των κακών προηγούμενων διοικήσεων λες και φταίνε οι θεσμοί και οι καρέκλες και όχι τα πρόσωπα. Έστω και έτσι αυτό που μας είπαν για τα 2 βασικά θέματα είναι ότι επίσπευσαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και όλα πήραν το δρόμο τους με την ΑΜΚ να τρέχει μέχρι την Πέμπτη και το πόρισμα να παραδίδεται την Τετάρτη. Αν λοιπόν πρέπει να πούμε μπράβο που κάποιοι άνθρωποι επιτέλους έκαναν  τη δουλεία την οποία έπρεπε να κάνουν σε αντίθεση με τους προκατόχους τους τότε ναι να πούμε ένα μεγάλο μπράβο. Πάντως η αλήθεια είναι ότι γύρω από το συγκεκριμένα ζητήματα δεν γίναμε σοφότεροι μιας και όλα τα παραπάνω λίγο πολύ ήταν γνωστά.

Να πούμε μπράβο και για το περίπτερο στη ΔΕΘ, να πούμε μπας και ο ΑΡΗΣ και ο κόσμος του έχει ανάγκη από τέτοιες ενέργειες αλλά όταν αυτή η εξαιρετική κίνηση δεν αποτελεί κομμάτι ή αφετηρία μιας σειράς ενεργειών που να αποσκοπούν στην ενδυνάμωση του φορέα τότε απλά μιλάμε για ένα ωραίο γεγονός που γράφθηκε στην ιστορία και λίγες ημέρες έκανε χαρούμενους τους Αρειανούς. Τίποτα παραπάνω και κανένα αποτέλεσμα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε όπως έχει φάνει άλλωστε  σχεδόν 2 μήνες μετά.

Εκεί που πραγματικά άρχισαν περίεργες σκέψεις να κάνουν βόλτα στο μυαλό μου ήταν όταν άρχισε η κουβέντα γύρω από το άρθρο 99. Εκεί λοιπόν ο κ. Στεφανίδης υπεραμύνθηκε τον τρόπο που χειρίστηκε το άρθρο 99 η νομική υπηρεσία και η διοίκηση της ΠΑΕ χρεώνοντας σχεδόν στο απόλυτο το φταίξιμο στους δικαστές! Μόνο το οικονομικό παραδέχθηκε ο κ.Στεφανίδης ότι ήταν πραγματικός λόγος απόρριψης του φακέλου και αυτό ήταν κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ.Γεωργιάδη(που νομίζω ότι είναι φοροτεχνικός και όχι νομικός) όπου είχε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη και για ακόμη μια φορά τόνισε ότι σωστά το δικαστήριο απόρριψε την αίτηση για το άρθρο 99. Κάτι που έχει και τις προεκτάσεις του μιας και ο κ.Στεφανίδης ισχυρίστηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα να πάει σε έφεση και να κερδίσει τελεσίδικα την υπαγωγή στο άρθρο 99. Με λίγα λόγια ξαναπαίχτηκε το σενάριο εμείς τα κάναμε όλα καλά αλλά για άλλους λόγους δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όπως ακριβώς και με τις χορηγίες του κ.Ηλιάδη όπου το Δ.Σ. της ΚΜΑ θεώρησε ότι οι δεσμεύσεις του κ.Ηλιάδη ενώπιον τους είναι αρκετό για να μας καθησυχάσει ότι όλα μια χαρά και ο κ.Ηλιάδης δεν μας κοροϊδεύει... Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο κ.Στεφανίδης παραδέχθηκε ότι αν μετά τον Σεπτέμβριο που είχαν κλείσει όλες οι "συμφωνίες" για το άρθρο 99 έμπαιναν τα λεφτά από τις χορηγίες θα βοηθούσε στην εκδίκαση της υπαγωγής για το άρθρο 99 κάτι που ως ένα σημείο δεν κολλάει με τον εφησυχασμό για τις δεσμεύσεις του κ.Ηλιάδη ενώπιον του Δ.Σ. της ΚΜΑ... Δηλαδή στις 2 από τις 3 προεκλογικές δεσμεύσεις(ανταγωνιστική ομάδα, άρθρο 99,  χορηγίες) που φέρει ξεκάθαρη ευθύνη η διοίκηση Ηλιάδη ουσιαστικά η ΚΜΑ επισήμως τα βρήκε όλα καλά και ωραία.

Για την ΑΡΗΣ Εμπορική όπου δήλωσε "ενοχή" το Δ.Σ. της ΚΜΑ που δεν μπόρεσε να διευθετήσει το θέμα μας είπε το ανέκδοτο ότι θα προσπαθήσουν να περάσει στην κυριότητα της ΚΜΑ. Μια ΚΜΑ που μπορεί την Πέμπτη το απόγευμα να μην υφίσταται... 

Ενώ περί διαφάνειας, μόλις σήμερα αγαπητά μέλη της ΚΜΑ μάθαμε ότι  ένα ποσό γύρω στις 400.000 ευρώ από τα λεφτά που όλοι όσοι ήμασταν μέλη δώσαμε και υπήρχαν σαν απαίτηση προς την ΠΑΕ "κουρεύτηκαν"! "Κουρεύτηκαν" τα λεφτά του κοσμάκη χωρίς καν να ερωτηθεί ή να διερευνηθεί αν υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος όπως η μετοχοποίηση όταν πολλοί "Αρειανοπατέρες" με τις καρτέλες τους απαιτούν μέχρι το τελευταίο ευρώ. Φυσικά αν όλο αυτό έγινε για το καλό του ΑΡΗ δεν νομίζω να υπήρχε μέλος της ΚΜΑ που να είχε αντίθετη άποψη αλλά λίγο διαφάνεια και σεβασμός στα μέλη δεν βλάπτει...

Και εκεί λοιπόν που ήδη υπήρχε ένας εκνευρισμός με αυτά που ακούγαμε ή δεν ακούγαμε ήρθε η στιγμή του πιο καυτού θέματος, της έλευσης του μεγαλοεπενδυτή που θα λυτρώσει το σύλλογο. Πραγματικά απορώ με το θράσος με το οποίο παρουσιάστηκε  το Δ.Σ. της ΚΜΑ μπροστά στα ΜΜΕ και άρχιζε να σφυρίζει αδιάφορα για το θέμα του επενδυτή! Δηλαδή ο μεγαλομέτοχος της ομάδος, που έτρεξε την ΑΜΚ και  τον οικονομικό έλεγχο, που μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες(εκλογές) του όρισε τη διοίκηση Ηλιάδη περιμένει όπως εγώ και εσύ απλέ ανώνυμε συνΑρειανέ την Πέμπτη το μεσημέρι για να μάθει αν θα εμφανισθεί ο επενδυτής, να μάθει ποιος είναι αλλά και με ποιον τρόπο θα καλύψει την ΑΜΚ!!!! Δηλαδή στο πιο σημαντικό θέμα του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ η ΚΜΑ δηλώνει άγνοια! Όπως φυσικά και για την επόμενη ημέρα μετά την έλευση ή μη έλευση του επενδύτη δηλώνουν άγνοια κάτι λογικό μιας και σήμερα όπως δηλώνουν δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα... Δηλαδή αν ο κόσμος του ΑΡΗ δεν ενημερωθεί σήμερα για τον επενδυτή ή για το σενάριο σε περίπτωση που δεν έρθει ο επενδύτης από τον πρόεδρο της ΚΜΑ κ.Στεφανίδη τότε ρε παιδιά από ποιον μπορούμε να μάθουμε την αλήθεια? Από τη διοίκηση της ΠΑΕ που δεν έχει τηρήσει καμία από τις πολλές προεκλογικές της υποσχέσεις? Από τους "παραπλανημένους - συγνώμη λάθος"?  Από τον Α.Σ. που έχει να λύσει τα δικά του προβλήματα? Από ποιόν?!??

Η εξαγγελία γενικής συνέλευσης και η πρόθεση παραίτησης σύσσωμου του Δ.Σ. της ΚΜΑ απλά συνεχίζει τον κύκλο όλων αυτών των παραγόντων που δεν έχουν την ικανότητα ή τη διάθεση να προσφέρουν πραγματικά στον ΑΡΗ και όταν οι καταστάσεις γίνονται οριακές προσπαθούν να δικαιολογηθούν και να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Επί της ουσίας καμία αποκάλυψη ή πραγματική ενημέρωση πέρα από τα γνωστά που διαβάζουμε στα ΜΜΕ, καθόλου πυγμή και διάθεση για να "τρίξουν τα δόντια" στη διοίκηση της ΠΑΕ ώστε να ανταποκριθεί στο ρόλο της και να αναλάβει τις ευθύνες της ή να παραιτηθεί, κανένα πλάνο για για τη σωτηρία του ΑΡΗ και φυσικά κανένα καλέσμα προς τον κόσμο να στηρίξει την ΚΜΑ μιας και πρόκειται ίσως για το τελευταίο οχυρό του ΑΡΗ. Ίσως αν μετά την Πέμπτη και το απευχθέο αλλά πολύ πιθανό σενάριο του φιάσκου με τον επενδυτή η οργή του κόσμου ξεχειλίζει να διαβάσουμε και καμία ανακοίνωση ντροπής σαν και αυτή του κ.Γρανούζη όταν παραιτήθηκε από την προεδρία της ΚΜΑ... Κρίμα και πάλι κρίμα, μιας και από το συγκεκριμένο Δ.Σ. της ΚΜΑ περιμέναμε πολλά περισσότερα από δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και εκδήλωση αγωνίας για τα τεκταινόμενα του ΑΡΗ... 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΑΡΗ

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

Re: Το ίδιο σοβαρός και αποτελεσματικός

Θα χρειαστεί και πάλι έμφαση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ,δηλαδή οι σωστές επιλογές από τον...

 

01.Δεκ.2021


Re: Ποακ – ΑΡΗΣ 0-1 | Ξεγύμνωμα της εξυγίανσης στο νέο σκάνδαλο της Τούμπας!

3 χρόνια συνεχόμενα θα είχαμε 3 νίκες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι κλέφτες δεν μας...

 

29.Νοε.2021


Re: Ποακ – ΑΡΗΣ 0-1 | Ξεγύμνωμα της εξυγίανσης στο νέο σκάνδαλο της Τούμπας!

Η ομάδα μπορεί να παίξει πολλά συστήματα αρκεί οι παίκτες να βρουν ρυθμό και μια σταθερά στην...

 

29.Νοε.2021


Re: Ποακ – ΑΡΗΣ 0-1 | Ξεγύμνωμα της εξυγίανσης στο νέο σκάνδαλο της Τούμπας!

H ομάδα απέδειξε ότι μπορεί να παίξει και 4-3-3 όταν χρειάζεται ,λόγω απουσιών και όχι μόνο φίλε...

 

29.Νοε.2021


Re: Ποακ – ΑΡΗΣ 0-1 | Ξεγύμνωμα της εξυγίανσης στο νέο σκάνδαλο της Τούμπας!

Μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη, τρεις και... τον πουλο! Δε γινοταν να τη γλυτωσουν και φετος....

 

28.Νοε.2021


logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!