Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ξέσπασμα του Δ.Παπαϊωάννου

Posted On Σάββατο, 17 Μαϊος 2014 12:12

2 ειδήσεις είχε η χθεσινή ημέρα. Και αν από νωρίς το πρωί η προσφυγή του Η.Σταυρόπουλου για ένα αστείο ποσό είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου, η συνέντευξη-ξέσπασμα του Δ.Παπαϊωάννου που "ανακοίνωσε" την αποχώρηση του από τα κοινά του ΑΡΗ ήταν αυτό που πραγματικά συγκλόνισε! Αγανακτισμένος, αηδιασμένος και κουρασμένος από όλη την φημολογία ως λασπολογία γύρω από το όνομα του από μερίδα των ΜΜΕ αλλά και κάποιων ανώνυμων blog που σύμφωνα με τον κ.Παπαϊωάννου δεν σέβονται την ανιδιοτελή στήριξη του προς την ομάδα εδώ και 20 χρόνια και του "επιτίθενται" με κάθε ευκαιρία. Ενώ και η μύνηση από τον Λ.Σκόρδα(όπως έγινε σε όλα τα μέλη των διοικήσεων ΠΑΕ και ΚΜΑ) ήταν ένας ακόμη από τους βασικούς λόγους που τον έφεραν στα όρια του και τον ανάγκασαν να δηλώσει δημόσια ότι σταματάει να προσφέρει στον ΑΡΗ και θα είναι από εδώ και πέρα ένας απλός φίλαθλος σαν όλους εμάς.

Κατανοούμε απόλυτα το ξέσπασμα του κ.Παπαϊωάννου μιας και για οποιοδήποτε άνθρωπο είναι δυσάρεστο να προσπαθεί στα καλά καθούμενα να αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας και ακόμη πιο δύσκολο να απαντάει σε κάθε δημοσίευμα ή ανάρτηση στο διαδίκτυο  που τον αφορά. Ιδίως όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο που σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων της NEXIA αλλά και πολλών μελών των διοικήσεων της ΚΑΕ και της ΠΑΕ εδώ και χρόνια έχει τονιστεί ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που στηρίζει οικονομικά τον σύλλογο. Παρόλα αυτά ο πιο εύκολος δρόμος για να κλείσεις στόματα, να διαλύσεις τις φήμες και να μην αφήσεις τον κάθε υποκινούμενο, κακοπροαίρετο ή απλά παραπλανημένο να γράφει κα να λέει ότι θέλει είναι ο δρόμος της αλήθειας. Πιο απλά, αν ο κ.Παπαϊωάννου όχι χθες, αλλά εδώ και πολύ καιρό αφιέρωνε τον χρόνο που αφιέρωσε χθες για να ξεσπάσει κατά πάντων στο να απαντήσει σε μερικά σημαντικά ερωτήματα που βασανίζουν τον κόσμο του ΑΡΗ εδώ και χρόνια τότε σίγουρα ο κάθε κακοπροαίρετος θα το σκεφτόταν ακόμη πιο πολύ προτού πει ή γράψει κάτι αναληθή. Εκτός φυσικά και αν στον ΑΡΗ του 2014 απαγορεύεται ο απλός ανώνυμος φίλαθλος να έχει απορίες όπως:

1) Ως ένας από τους στυλοβάτες-χρηματοδότες της "καθαρής" ΚΑΕ που παρέλαβαν και  στη συνέχεια παρέδωσαν(θεωρητικά) στον κ.Τζεβελέκη (ανεξάρτητα που η ΓΕΝΕΣΙΣ παρέμεινε και παραμένει ο μεγαλομέτοχος της ΚΑ)Ε πως επέτρεψαν να δημιουργηθούν όλα αυτά τα χρέη, από την "κακοδιαχείριση" του κ.Δαμιανίδη δηλαδή ενός έμμισθου επί χρόνια προέδρου?

2) Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ο κόσμος του ΑΡΗ στήριξε την διοίκηση Αθανασιάδη ήταν η παρουσία του κ.Παπαϊωάννου(και μερικών ακόμη "επιφανών" Αρειανών) στο "ψηφοδέλτιο" Αθανασιάδη. Πως πείσθηκε να συμμετέχει και ποιός ήταν ο ρόλος του στη συγκεκριμένη διοίκηση?

3) Για ποιούς λόγους παραιτήθηκε από τη διοίκηση Αθανασιάδη?

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου τεράστιοι οικονομικοί κολοσσοί  όπως ο Κόκαλης, ο Μαρινάκης και ο Βαρδινογιάννης με την πρώτη στραβή έτρωγαν(ή συνεχίζουν να τρώνε) κράξιμο από τους φιλάθλους των ομάδων τους είναι τουλάχιστον υπερβολικό να μην δέχεσαι κριτική, ακόμη και αν αυτή είναι κακοπροαίρετη ή υποκινούμενη. Εκτός φυσικά και αν κάποιος που βάζει χρήματα σε έναν τεράστιο σύλλογο όπως είναι ο ΑΡΗΣ θεωρεί ότι έχει το αλάθητο, δεν χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν μη "επιφανή-επώνυμο" φίλαθλο και το μόνο που πρέπει να εισπράττει είναι χειροκροτήματα και ζήτω... Όταν ο κόσμος του ΑΡΗ αποζητά την αλήθεια σαν νερό στην έρημο και εσύ αποφεύγεις συστηματικά να μιλάς για τα φλέγοντα θέματα, αφήνοντας τον καθένα να χρησιμοποιεί το όνομα σου(και τα χρήματα σου) για να το παίξει σπουδαίος παράγοντας τότε λογικό είναι ο απλός φίλαθλος που δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες να δημιουργεί τα δικά του σενάρια και να έχει όποια εσφαλμένη(ή μη) άποψη θέλει. Στο χέρι του κάθε παράγοντα που ασχολείται με τον ΑΡΗ είναι να βγει και να πει αλήθειες. Ο σοφός λαός λέει "καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται".

ΥΓ. Όταν οι θεσμοί του ΑΡΗ  αντί να κινήσουν τις διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες και να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε επιτήδειο για το μέλλον προτιμούν το πόρισμα που θα ξετύλιγε το κουβάρι των ευθυνών για την διάλυση του ΑΡΗ  να το πετάξουν στα σκουπίδια τότε φαντάζει λογικό άνθρωποι σαν τον Λ.Σκόρδα αντί για κατηγορούμενοι(όπως πιθανόν να έπρεπε να είναι) να γίνονται κατήγοροι.