Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα εποχή για τον ΑΡΗ με μεγαλομέτοχο Καρυπιδή!

Posted On Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 11:04

Συνεπής για ακόμη μια φορά στις δεσμεύσεις του παρουσιάστηκε ο κ.Καρυπίδης καταθέτοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τα χρήματα για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της νέας(προς σύσταση) ΠΑΕ ΑΡΗΣ! Μια εξέλιξη που θα πρέπει να μας κάνει χαρούμενους μιας και ενδεχόμενη αρνητική τροπή στο συγκεκριμένο θέμα θα φρέναρε σημαντικά τις διαδικασίες της εκκαθάρισης και της σύστασης της νέας ΠΑΕ με τους κινδύνους για το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδα να είναι πάρα πολλοί. Πλέον με τον κ.Καρυπίδη να κάνει το λογικό και αυτονόητο μετά την επένδυση του κατά την περσινή χρονιά μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουροι ότι και την νέα χρονιά θα γίνουν όλα αυτά που πρέπει ώστε του χρόνου τέτοια εποχή θα αναμένουμε με ενθουσιασμό την επιστροφή μας στην SuperLeague!

Εδώ και καιρό στο PlanetARIS.gr κρατούσαμε στάση αναμονής σχετικά με τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο λόγος ήταν απλός και ξεκάθαρος. Από την στιγμή που η λογική έλεγε ότι ένας άνθρωπος που έβαλε γύρω στο 1 εκ. ευρώ(σύμφωνα με τον ΑΣ) στη Γ Εθνική σίγουρα θα ήθελε να "εξασφαλίσει" την επένδυση του παίρνοντας το πλειοψηφικό πακέτο της νέας ΠΑΕ και μάλιστα ο νόμος έδινε το χρονικό περιθώριο αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί χθες με το κλείσιμο των τραπεζών θα ήταν παράλογο να μπαίναμε στην λογική της "ανησυχίας" και της "καταστροφολογίας".  Το ότι δεν έγινε άμεσα η κατάθεση των χρημάτων υπάρχουν λόγοι αλλά δεν είναι ανάγκη να τους δημοσιεύουμε και να τους αναλύουμε. Βέβαια εδώ θα πρέπει για πολλοστή φορά να κάνουμε ξεκάθαρο το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο ΑΡΗΣ και τι ακριβώς σημαίνει η χθεσινή θετική εξέλιξη. Ο ΑΡΗΣ έχει κερδίσει αγωνιστικά την άνοδο στην Football League και η συμμετοχή του σε αυτήν ποτέ δεν ήταν υπό διαπραγμάτευση από καμία ΕΠΟ ή ΕΕΑ. Το όλο θέμα είναι αν θα αγωνισθούμε με μια νέα ΠΑΕ(ΑΦΜ) στην Football League χωρίς χρέη από το παρελθόν και χωρίς περιορισμούς μεταγραφών και άλλες κυρώσεις. Αυτό για να γίνει σωστά θα πρέπει ο ΑΡΗΣ να πάει στο μέτρο του δυνατού με το γράμμα του νόμου καλύπτωντας τις απαιτήσεις ΕΕΑ. Το αν η ΕΕΑ και η ΕΠΟ έχουν την διάθεση για ακόμη μια φορά να ερμηνεύσουν νόμους και κανονισμούς κατά το δοκούν λόγω ΑΡΗ είναι κάτι που προσπαθούμε να το αποφύγουμε κάνοντας όλα όσα πρέπει αλλά και ζητώντας την "παρέμβαση" του Κοντωνή.  Ο ΑΡΗΣ πλέον έχει ιδιοκτήτη και αυτό δρομολογεί μια σειρά από εξελίξεις με τα περισσότερα πλέον να θεωρούνται διαδικαστικά. Πολλά όμως από αυτά που πρέπει να γίνουν όπως ο πλειστηριασμός του Ρυσίου είναι χρονοβόρα και για αυτό κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με βεβαιότητα. Το θετικό πέρα από την συνέπεια του κ.Καρυπίδη είναι η πρόθεση του κ.Κοντωνή να "αποδυναμώσει" την ΕΕΑ που αυτή τη στιγμή είναι κυριολεκτικά στον αέρα. 

Με τον Νίκο Αναστόπουλο πλέον να έχει πάρει το "πράσινο φως" τις επόμενες ημέρες θα μπούμε και σε μεταγραφικούς ρυθμούς. Κάτι που γουστάρουμε σαφώς πιο πολύ από το να ασχολούμαστε με τράπεζες, επιτροπές και δικαστήρια. Αν λοιπόν υπήρχε μια φορά η εμπιστοσύνη και η πεποίθηση στο πρόσωπο του κ.Καρυπίδη ότι θα κάνει αυτά που πρέπει στον τομέα της εκκαθάρισης στο αγωνιστικό κομμάτι είμαστε ακόμη πιο αισιόδοξοι ότι όπως πέρσι έτσι και φέτος θα δούμε να γίνονται κινήσεις όπου θα κάνουν τον ΑΡΗ το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο στην Superleague. Ο ΑΡΗΣ ανήκει στις υψηλές θέσεις της Superleague αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα 2 χρόνια στην ερασιτεχνική Γ Εθνική η Football League μοιάζει με ποδοσφαιρικό παράδεισο... Έστω και με καθυστέρηση ας δούμε φέτος το "restart", την επιστροφή του ΑΡΗ εκεί που ανήκει αλλά και την μαζική επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο. Αναμένουμε τα καλύτερα!

ΥΓ.  Με αφορμή ένα πολύ εύστοχο σχόλιο που διάβασα στα social media θα πω ότι οι ομάδες δεν είναι τα γκολ, οι νίκες και οι τίτλοι, ούτε τα μπάτζετ και τα  χρήματα των ιδιοκτητών τους. Είναι ο κόσμος τους, οι άνθρωποι που τις αποτελούν, οι αρχές, οι νοοτροπίες, οι συμπεριφοές,  οι ιδέες που εκφράζουν και προάγουν εντός και εκτός των στενών ορίων του αθλητισμού. Σίγουρα τα ονόματα των ανθρώπων που μαθαίνουμε ότι πλησιάζουν προς Χαριλάου πλευρά μας προβληματίζουν και μας βάζουν σε περίεργες σκέψεις σχετικά με το μέλλον του αγαπημένου μας συλλόγου. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε για ποιον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ μιλάμε... για τον ΑΡΗ που έγινε πεδίο μάχης και λάφυρο μιας "παρέας" και κατέληξε στα χέρια "αγνών και αθώων" Αρειανών, πτιφούρ με γεύση ΑΦΜ, "ιερών αγελάδων" με διπλά παπλώματα, θείων εξ Αμερικής, Γαλανών Ουρανών, "πολυτέλεια για τον ΑΡΗ" Καλαϊτζίδιδων και "ερασιτεχνών" που τον ΑΡΗ μας τον βλέπουν κάπως έτσι

ΥΓ2. Ρε πλάκα... πως ξαφνικά ο Ψηφίδης που μιλούσε για πτιφούρ, για τους χειρότερους οπαδούς και για ΑΡΗ-ΑΦΜ-Τράβελο ξαφνικά έγινε ηγέτης που δίνει λύσεις... Έτσι είναι όταν υπάρχει "καλή συνεργασία".