Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα πρώτα συμπεράσματα από τα φιλικά

Posted On Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 21:45

Άλλο ένα φιλικό για την ομάδα μας ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα με τον ΑΡΗ μας να γνωρίζει την ήττα στο Κλ.Βικελίδης από την Ξάνθη. Ένα παιχνίδι που θύμισε αρκετά τα προηγούμενα ως προς τον τρόπο που εξελίχθηκε και την εικόνα μας. Άνευ σημασίας το τελικό αποτέλεσμα, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά μετά από 3 αγώνες κόντρα σε ομάδες της Superleague(Κέρκυρα, ΑΕΚ, Ξάνθη) μπορούμε πλέον να βγάλουμε κάποια πρώτα πιο ασφαλή  συμπεράσματα για τον ΑΡΗ που θα δούμε τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Προτού ξεκινήσουμε την ανάλυση μας θα πρέπει να δούμε ρεαλιστικά ποιοι ήταν οι αντίπαλοι μας μέσα στο γήπεδο. Κέρκυρα, ΑΕΚ και Ξάνθη είναι 3 ομάδες που την δεδομένη χρονική στιγμή αγωνίζονται σε μια κατηγορία πιο ψηλά από εμάς. Ενώ εξίσου σημαντικό είναι και το στοιχείο ότι και οι τρεις αντίπαλοι μας  ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα προετοιμασία έτσι ώστε στην προγραμματισμένη πρεμιέρα του Ελληνικού πρωταθλήματος  που αναβλήθηκε να είναι όσο γίνεται πιο έτοιμοι. Μάλιστα η ΑΕΚ πρόλαβε και έδωσε και 2 επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Για αυτό και δεν θα ασχοληθούμε με το τελικό αποτέλεσμα αλλά μόνο με τα στοιχεία που έδειξε η ομάδα μας. Σε μεγάλο βαθμό ο Αναστόπουλος έχει καταφέρει στο ρόστερ να συνδυάσει εμπειρία με τα νιάτα και όσο θα "χαλαρώνουν"  τα πόδια των  παικτών μας από το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας όπου συμπεριελάμβανε αρκετό τρέξιμο αυτό θα φαίνεται ολοένα και περισσότερο. Τα εμφανή κενά στον χώρο της άμυνας όμως εμποδίζουν για την ώρα την ομάδα να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Η αναγκαστική τοποθέτηση του Ρόβα ως στόπερ ή του ανέτοιμου Ράουλ Μπράβο είναι ως τώρα και το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ομάδα. Οι προσπάθειες για να αποκτηθεί ένας στόπερ με την εμπειρία του Ταυλαρίδη ή την φρεσκάδα του Ποτουρίδη δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί μιας και είναι σχεδόν αδύνατο η ομάδα να προχωρήσει έτσι. Αυτός που για την ώρα δεν έχει πείσει είναι ο Αντρέου που λόγω της εμπειρίας του θα περιμέναμε να είχε προσαρμοστεί γρηγορότερα στο παιχνίδι της ομάδος και να προσφέρει περισσότερα στον χώρο του κέντρου. Μεσοεπιθετικά αν και φαινόμαστε για την ώρα αρκετά στατικοί και χωρίς τις εκρήξεις που δημιουργούν τις φάσεις για γκολ με το χρόνο ακόμη και χωρίς ενίσχυση οι ίδιοι οι παίκτες φαίνεται να μπορούν να δώσουν λύση. Ο Α.Τάτος είναι σημείο αναφοράς όπως και ο κεφάτος Νέτο και μαζί με τους Μιλούνοβιτς και Ίλιτς με το που βρουν τον ρόλο τους στο γήπεδο θα μπορέσουν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα. Για την ώρα τα σχήματα και οι δοκιμές που κάνει ο Αναστόπουλος για να βγάλει τα συμπεράσματα που θέλει δεν μας έχουν επιτρέψει να δούμε μια πιο "επίσημη" 11άδα. Κρατάμε την ωριμότητα που δείχνει η ομάδα, την προσπάθεια που κάνει να παίξει οργανωμένο ποδόσφαιρο αλλά και την ιδιαίτερη διάθεση που δείχνουν οι παίκτες μας μέσα στο γήπεδο.

Και στα 3 παιχνίδια(με εξαίρεση ίσως το Α' ημίχρονο με την ΑΕΚ και την Κέρκυρα) η ομάδα μας στάθηκε πολύ καλά κόντρα σε πιο δυνατούς και πιο έτοιμους αντιπάλους. Είναι φανερό ότι ο Αναστόπουλος προσπαθεί να παίξει ένα κοντρολαρισμένο ποδόσφαιρο κατοχής κάτι απαραίτητο για έναν ΑΡΗ όπου η άνοδος στην σουπερλίγκα είναι μονόδρομος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να παίζει συντηρητικά στα παιχνίδια στην Football League αλλά θα πρέπει να απαιτεί τη νίκη από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις είναι απαραίτητη και υπάρχει η πεποίθηση ότι ο Καρυπίδης θα κάνει αυτό που πρέπει ώστε να διασφαλίσει την επένδυση του. Παράλληλα ο Αναστόπουλος ρίχνοντας την ομάδα στα βαθειά κόντρα σε πιο δυνατούς αντιπάλους όπως είναι και ο Παναθηναϊκός που θα αντιμετωπίσουμε το ερχόμενο Σάββατο δείχνει ότι πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του και θεωρεί το υπάρχον ρόστερ αντάξιο με αυτά των ομάδων της σουπερλίγκας. Και επειδή διαχρονικά ποτέ από τα φιλικά δεν φαίνεται η πορεία μιας ομάδος συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε και να στηρίζουμε τον κ.Αναστόπουλο και τον κ.Καρυπίδη ώστε να κάνουν αυτά που πρέπει για να επιστρέψει ο ΑΡΗΣ στην φυσική του θέση!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!