Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός - ΑΡΗΣ 0-0 | Έμεινε στις εντυπώσεις

Posted On Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 22:49

Άστοχος στην επίθεση αλλά στιβαρός στην άμυνα παρουσιάστηκε ο ΑΡΗΣ μας που έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Ένα αποτέλεσμα δίκαιο μιας και οι 2 ομάδες είχαν τις καλές στιγμές τους αλλά καμία δεν μπόρεσε να επιβάλλει σε όλο το παιχνίδι τον ρυθμό της. Έκλεψε την παράσταση ο Φετφατζίδης με τις κινήσεις του παρόλο που το πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε από το VAR.

Με τον Ματίγια να επιστρέφει στη θέση του στο κέντρο, τον Ρόζ να αγωνίζεται ξανά ως δεξί μπακ όπως και ο Δεληζήσης τα στόπερ ο ΑΡΗΣ έδειξε ένα συμπαγές πρόσωπο κυρίως αμυντικά. Εκεί Βέλεθ και Δεληζήσης καθάρισαν σχεδόν όλες τις φάσεις πριν καν γίνουν επικίνδυνες και ίσως για πρώτη φορά ήμασταν καλοί και στις εναέριες μονομαχίες. Σε αυτό το κομμάτι βοήθησε σημαντικά και ο Κουέστα που θύμισε τον τερματοφύλακα που μας είχε εντυπωσιάσει όλους στις πρώτες εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΑΡΗ. Στην επίθεση οι εμπνεύσεις του Φετφατζίδη και οι ωραίοι συνδυασμοί των Λάρσον και Γκάμα αποτελούσαν μια συνεχή απειλή για την εστία του Διούδη. Ωστόσο η τελική προσπάθεια δεν ήταν αυτή που έπρεπε και παρά τις καλές προϋποθέσεις για ένα γκολ το γκολ δεν ήρθε. Μια εικόνα που κορυφώθηκε στο 63' με τον Φετφατζίδη να κάνει χαζούς τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάτω από τα πόδια του Διούδη. Ένα πανέμορφο γκολ που ακυρώθηκε όμως από το VAR. Αυτή η φάση φαίνεται να έριξε την ψυχολογία μας αλλά και παράλληλα να αφύπνισε τους αντιπάλους. Στα επόμενα 30' η ομάδα δέχθηκε πίεση και περιορίστηκε κυρίως στα αμυντικά της καθήκοντα μιας και στην επίθεση δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και χάναμε την μπάλα με ευκολία. Σε αυτή την εικόνα "βοήθησαν" οι αλλαγές του Ένιγνκ με τον Μανσίνι να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, τον Τόνσο να μοιάζει αόρατος και τον Ντιγκινί να περνάει σαν αλλαγή καθυστέρησης στα τελευταία λεπτά… Μέχρι και στην τελευταία φάση του αγώνα όπου Τόνσο και Ντιγκινί βγαίνουν σε καθαρή αντεπίθεση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε γκολ η κατάληξη ήταν τραγική. Στους διακριθέντες εκτός του Φετφατζίδη που έκανε τα δικά του στην επίθεση και οι Δεληζήσης, Βέλεθ, Ροζ και Σάσα που δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του.

Καλό πρόσωπο έδειξε ο ΑΡΗΣ στο ΟΑΚΑ που διεκδίκησε στα ίσια τη νίκη και δεν μάσησε από την πίεση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ένινγκ φαίνεται να έχει βρει ένα σχήμα με ισορροπία  και στις 2 πλευρές του γηπέδου όπως φάνηκε και σήμερα. Αν και μπορούσαμε να φύγουμε  με το διπλό  αυτό το Χ δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Σειρά τώρα το καρτέλ της εξυγίανσης. Άντε να ετοιμάζουμε τα κάρβουνα σιγά σιγά γιατί πλησιάζει ξεπουπούλιασμα!

ΥΓ. Ίσως η χειρότερη εμφάνιση του Ιντέγε. Και όμως ο Ντιγκινί μπήκε ως αλλαγή καθυστέρησης...

ΥΓ2. Τελικά το VAR είναι το κρυφό πυρηνικό όπλο της εξυγίανσης για να έρχεται σε κάθε αγώνα το "επιθυμητό" αποτέλεσμα.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!