Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΡΗΣ – ΟΦΗ 0-0 | Είχε διάθεση αλλά δεν είχε το γκολ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 23:54

Νωθρό το ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα για τον ΑΡΗ μας που δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του ΟΦΗ και έμεινε στο 0-0. Η ομάδα είχε διάθεση και υπομονή στο παιχνίδι της αλλά δεν είχε εμπνεύσεις και καλές επιλογές. Ξεκάθαρο το αμυντικό πλάνο του ΟΦΗ που μαζί με τις καθυστερήσεις των παικτών του(αλλά και του Τζήλου) πέτυχαν τον σκοπό τους. Κρύο ντουζ για τον κόσμο της ομάδος που γέμισε το Κλεάνθης Βικελίδης γεμάτος αισιοδοξία για ένα νικηφόρο ξεκίνημα.

ΕΛΕΓΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΨΑΞΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ενδεκάδα με τις επιστροφές των Γκάμα και Καμαρά αλλά και το ντεμπούτο του Μπράμπετς να είναι οι επιλογές που φάνηκαν από τις τελευταίες προπονήσεις. Απειλητικός από το πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν ο ΑΡΗΣ μας που σε 2 φάσεις πλησίασε κοντά στο γκολ. Η επικίνδυνη αντεπίθεση του ΟΦΗ με τον Μπράμπετς να κάνει τελικά την κρίσιμη επέμβαση μάλλον επηρέασε πνευματικά την ομάδα που στη συνέχεια έδειξε περισσότερη προσοχή και υπομονή σε κάθε της κίνηση. Και αν και είχαμε τον απόλυτο έλεγχο οι αργές μεταβιβάσεις και η «τσαπατσουλιά» σε κάθε υποψία γκολ ήταν αυτά που χαρακτήριζαν το παιχνίδι μας. Και αν και υπήρξαν οι φάσεις όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε το 1-0, η κατάληξη τους μας έκαναν να αναρωτιόμαστε αν ήταν όντως ευκαιρίες…

ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο ΟΦΗ στα πρώτα 45΄είχε πετύχει αυτό που ήθελε και δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι του. Αντιθέτως εμείς θα έπρεπε να βρούμε τον τρόπο αντίδρασης είτε μέσω τακτικών αλλαγών είτε με κάποιες προσωπικές ενέργειες παικτών κάτι που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ. Οι δαιμόνιοι Μπερτόγλιο και Μαντσίνι στο τέλος χανόντουσαν, οι κερδισμένες μονομαχίες του Καμαρά δεν είχαν αντίκρισμα όπως και οι μπούκες του Ιτούρμπε που δεν μπορούσε να βρει στηρίγματα. Στηρίγματα που σήμερα δεν υπήρχαν μιας και ο Σάσα ότι και αν επιχειρούσε κατέληγε σε λάθος, ο Ενταγιέ κάπου είχε χάσει τη θέση του και τα 2 μπακ μας φοβόντουσαν να ανέβουν ψηλότερα και να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στο επιθετικό μας παιχνίδι. Έστω και έτσι υπήρχαν οι ευκαιρίες που όμως δεν κατέληξαν στα δίχτυα με αποκορύφωμα την ανάποδη κεφαλιά του Εντιαγέ και την εντυπωσιακή απόκρουση του Επασί. 

ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΚΤΕΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ, ΑΡΓΑ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ

Γκάμα, Σάσα και Ενταγιέ κινήθηκαν σε ρηχά νερά και ίσως αυτός να ήταν ο βασικός λόγος που ο ΑΡΗΣ ήταν τόσο προβλέψιμος σήμερα και αναγκάστηκε να ψάχνει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία από τα πλάγια. Ιδίως οι Σάσα και Ενταγιέ δεν μπόρεσαν σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα να προωθήσουν γρήγορα το παιχνίδι από το κέντρο ή έστω να κινηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπερδέψουν την αντίπαλη άμυνα. Παρόλα αυτά ο Άκης Μάντζιος ήθελε να δώσει χρόνο στην ομάδα με το σχήμα που επέλεξε και έτσι εκτός του Ιτούρμπε που τον έβαλε στο 53’ δίστασε να προχωρήσει σε περισσότερες αλλαγές σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο. Χαϊροβιτς και Μάνος έπρεπε να μπουν νωρίτερα ενώ και ο Σάκιτς που έχει καλύτερα ανεβάσματα από τον Σούντγκρεν ξεχάστηκε. Όπως ξεχάστηκε και ο Σάσα μέσα σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους.

ΠΑΘΗΜΑ-ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πικρό… αλλά διδακτικό το σημερινό παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ που φρόντισε από την 1η αγωνιστική να μας επισημάνει ότι η  σκοπιμότητα που απουσιάζει από τα φιλικά στα επίσημα παιχνίδια είναι το Α και το Ω. Χάθηκαν βαθμοί σήμερα που εύκολα θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί με λίγο περισσότερη συγκέντρωση. Συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια που δεν είχαμε καθόλου. Μόνιμη πληγή των τελευταίων ετών που φέτος ευελπιστούμε να γιατρευτεί. Δεν έγινε σήμερα, θα γίνει στη συνέχεια.