Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΡΗΣ – Παναθηναϊκός 1-0 | Έβγαλε αντίδραση και πήρε τη νίκη! ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 00:31

Με τους «παλιούς» να δείχνουν τον δρόμο προς τη νίκη και τους «νέους» να την κλειδώνουν ο ΑΡΗΣ πήρε τη νίκη στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς! Ο χρυσός σκόρερ Καμαρά και ο Εντιαγέ που πέρασε στο Β ημίχρονο έκαναν την διαφορά. Άρεσε η ομάδα στο Β ημίχρονο με τη μαχητικότητα της, άρεσε και ο Μάντζιος που με τις κινήσεις του διόρθωσε τις παραφωνίες των πρώτων 45΄.  Χαμόγελα στις κερκίδες από τον κόσμο που αψήφησε τις περίεργες καιρικές συνθήκες και στήριξε δυναμικά την ομάδα.

ΑΓΧΩΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΓΚΟΛ

Οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα έδειχναν ότι ο Μάντζιος ήθελε παίκτες με περισσότερη προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο και ως ένα βαθμό αυτό ακριβώς έγινε. Η ομάδα αν και αγχωμένη ή αιφνιδιασμένη από τον δραστήριο Παναθηναϊκό πατούσε πολύ καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα 2 παιχνίδια. Ο Τζέγκο στο κέντρο ήταν εξαιρετικός και μπόρεσε να καλύψει ακόμη και τον μέτριο για ακόμη ένα παιχνίδι Σάσα. Ο Γκάνεα είχε ταχύτητα και εξαιρετικές τοποθετήσεις στην πλευρά του και κάπως έτσι ο ΑΡΗΣ απέκρουσε την πίεση των πρώτων λεπτών. Όχι απλά την απέκρουσε αλλά με το που βρήκε την ευκαιρία ο Μπερτόγλιο έβγαλε την ασίστ στον Καμαρά για το 1-0 στο 10’. Ένα γκολ που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα αλλά δεν μας έδωσε την ώθηση που θα θέλαμε μιας και η δυσκολία να ανέβουμε προς την αντίπαλη περιοχή παρέμεινε.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΑΓΕ

Ο Μάντζιος δεν αρκέστηκε στο 1-0 του ημιχρόνου, είδε το πρόβλημα μεσοεπιθετικά κυρίως λόγω της κακής απόδοσης του Μπερτόγλιο(που πρόλαβε να δώσει την ασίστ) και αντικαθιστώντας τον με τον Εντιαγέ άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Εντιαγέ αγωνιζόμενος μπροστά από τους Τζέγκο και Σάσα έκανε τα πάντα! Έκοβε, κρατούσε μπάλα όσο χρειαζόταν και προωθούσε το παιχνίδι την κατάλληλη στιγμή. Μαζί με τον Καμαρά πάλευαν σε κάθε φάση και με το πάθος τους παρέσυραν και τους υπόλοιπους. Ακόμη και οι αλλαγές των Ιτούρμπε, Γκαρσία και Ματίγια αν και δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα ήταν λογικές. Ο ΑΡΗΣ στο δεύτερο ημίχρονο δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του. Πίεσε αρκετά, έμπαινε στις φάσεις με δύναμη και ήταν απειλητικός με κάθε ευκαιρία. Φλερτάραμε έντονα και με το δεύτερο γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ

 Στην άκρη άφησε ο Μάντζιος την διάθεση που έδειξε στις πρώτες 2 αγωνιστικές να μας παρουσιάσει κατευθείαν έναν νέο ΑΡΗ με πολλά νέα πρόσωπα και σήμερα προτίμησε μια παλιά συνταγή με 3 νέες προσθήκες. Κουέστα, Τζέγκο, Γκάνεα και Γκάμα μπήκαν στο αρχικό σχήμα και βελτίωσαν αισθητά την εικόνα της ομάδος. Ο Τζέγκο  γέμισε το κέντρο, ο Γκάνεα κάλυψε άψογα την αριστερή πλευρά, ο Γκάμα ήταν ουσιαστικός στις κινήσεις του και ο Κουέστα ξεχείλιζε από αυτοπεποίθηση σε κάθε του βήμα. Ακόμη και στα πρώτα 45΄ όπου η ομάδα ήταν αγχωμένη και ο Παναθηναϊκός ήταν πιο δραστήριος είχαμε μια ψύχραιμη αντίδραση και βρήκαμε μάλιστα και το νικητήριο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε έναν βελτιωμένο ΑΡΗ που έχει την ποιότητα για να παίξει πολύ καλύτερα από σήμερα.

ΤΟ «ΠΡΕΠΕΙ» ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ

Ευεργετικά λειτούργησε η «πίεση» όλων των προηγούμενων ημερών και η ομάδα σήμερα έβγαλε την αντίδραση που έπρεπε παίρνοντας μια σημαντική νίκη.  Κορυφαίος ο Καμαρά που εκτός του γκολ είχε μια επιβλητική παρουσία! Έκανε την διαφορά ο Εντιαγέ όπως και ο Μάντζιος με τα αντανακλαστικά του. 3 πολύτιμοι βαθμοί και χρόνος ηρεμίας για να δουλειά και βελτίωση.  Έτσι ρε ΑΡΕΙΝΑΡΑ να γουστάρουμε!

ΥΓ. Όλα καλά εκεί στο VAR; Από πότε η εσκεμμένη  απόκρουση με τον αγκώνα δεν είναι πέναλτι ή τα χαστούκια αποβολές;