Κυριακή, 19 Μαϊος 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Η επόμενη ημέρα του ΑΡΗ με τον Δ.Πρίφτη στο τιμόνι!

Posted On Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 14:05

Και επίσημα ο Δ.Πρίφτης είναι ο νέος προπονητής του ΑΡΗ και όπως κάθε φορά που κάποιος νέος προπονητής κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα του Αυτοκράτορα όλοι ευχόμαστε να ξορκίσει την κατάρα που άφησε φεύγοντας ο Γ.Ιωαννίδης από τον ΑΡΗ και να κάτσει αρκετά χρόνια στον σύλλογο μας. Και ιδίως όταν μιλάμε για έναν νέο προπονητή που ψάχνει να αρπάξει την ευκαιρία, ευχής έργο είναι ο Δ.Πρίφτης μέσα από την πορεία του στον ΑΡΗ να αναγκάσει άπαντες εντός και εκτός Ελλάδος να ασχοληθούν στο μέλλον μαζί του. 

Η απόφαση επιλογής του Δ.Πριφτή παρά το ότι τονίστηκε ότι πάρθηκε ομόφωνα μόνο εύκολη δεν ήταν. Υπήρχαν αυτοί που θεωρούσαν πιο κατάλληλο τον Η.Ζούρο μέσα στο Δ.Σ. και ο τρόπος που χειρίστηκαν το όλο θέμα οι "παλιοί" της διοίκησης σε συνδυασμό με μερικές διαφορές στην φιλοσοφία για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδος οδήγησε σε μικροεντάσεις και στην παραίτηση του κ.Ζεϊμπέκη κάτι που φυσικά μόνο θετικό δεν είναι.  Έστω και έτσι ο Δ.Πρίφτης ανέλαβε τα ηνία του ΑΡΗ μας και θα προσπαθήσει να δικαιώσει αυτούς που τον επέλεξαν αλλά και τον κόσμο του ΑΡΗ που δείχνει να πιστεύει στις δυνατότητες του συγκεκριμένου προπονητή. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για μια επιλογή ανάλογης των προηγούμενων ετών, στην ίδια ακριβώς φιλοσοφία που θέλει τον ΑΡΗ να προσπαθεί να βρει έναν προπονητή σχετικά στα πρώτα του βήματα που μέσα από τον ΑΡΗ θα καταφέρει να καθιερωθεί. Κάτι ανάλογο με την περίπτωση του Β.Αγγέλου αν και όπως αποδείχθηκε η μετακίνηση του Β.Αγγέλου στην Εφές δεν είχε να κάνει με τις προπονητικές ικανότητες του ιδίου αλλά με την συνεργασία της Εφές με τον Ντ.Ίβκοβιτς. Πολλά τα κοινά στοιχεία μεταξύ Πρίφτη και Αγγέλου αλλά και αρκετές οι διαφορές με την σημαντικότερη από όλες να είναι η εμπειρία του Δ.Πρίφτη σαν βασικός προπονητής και κάποιες καλές χρονιές στην Α1 με τις ομάδες που είχε αναλάβει. Καβάλα και Κολοσσός έκανε εξαιρετικές πορείες για τα δεδομένα τους στην Α1 και αυτό ήταν ουσιαστικά που τον έφερε στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Ελλάδος αλλά και στον ρόλο του τεχνικού συμβούλου στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό την χρονιά που μας πέρασε. Εδώ είναι και το ρίσκο της ΚΑΕ όσο αφορά την συγκεκριμένη επιλογή μιας και κανείς δεν ξέρει αν ο Δ.Πρίφτης αντέξει την πίεση που υπάρχει στον ΑΡΗ αλλά και αν θα καταφέρει να κατανοήσει την διαφορά μεταξύ Καβάλας, Κολοσσού και ΑΡΗ ακόμη και αν μιλάμε για τον ΑΡΗ των "πέτρινων χρόνων".  Όλα αυτά όμως θα φανούν στο μέλλον, εκεί που θα πρέπει πρώτα η ΚΑΕ να δώσει τα απαραίτητα όπλα στον Δ.Πρίφτη ώστε να μπορέσει να δουλέψει όπως θέλει, χωρίς μεταγραφικούς περιορισμούς και γκρίνιες για το οικονομικό. Το θέμα με την FIBA παρουσιάζεται ως τυπικό και σχεδόν σίγουρο ότι θα λυθεί, οπότε πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η μεταγραφολογία. Μέχρι τότε θα ελπίζουμε να μην αλλάξουν τα δεδομένα για Βεζένκωφ και Μποχωρίδη και οι 2 ταλαντούχοι παίκτες να μας ενισχύσουν και την επόμενη χρονιά. 

Η φιλοσοφία στο θέμα της επιλογής του προπονητή παρέμεινε η ίδια. Αυτό που απομένει να φανεί αν η γενικότερη φιλοσοφία της ομάδος έχει αλλάξει με την παρουσία του Νίκου Γκάλη και ο ΑΡΗΣ σταματήσει να λειτουργεί με χαμηλούς τόνους, χαμηλούς στόχους και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ανεξάρτητα από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδος ο ΑΡΗΣ πάντα πρέπει να στοχεύει στην κορύφη και αυτή ακριβώς θα πρέπει να είναι η νοοτροπία των ανθρώπων που τον διοικούν. Όχι άλλοι στόχοι 6αδας, όχι πανηγύρια γιατί θα εξασφαλίσουμε νωρίς την σωτηρία μας, όχι συμπεριφορά αουτσάιντερ σε αγώνες μέσα στο Παλέ, όχι προσπάθεια συμμετοχής σε τελικό αλλά προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου. Ο ΑΡΗΣ που μάθαμε ακόμη και όταν έπαιζε στην Ευρώπη με άνισους όρους κόντρα σε μεγαθήρια πάντα στόχευε και κυνηγούσε το θαύμα. Για αυτό άλλωστε έκανε και εκείνη την πορεία όπου μπροστάρης ήταν ο "Νίκ". Από την στιγμή λοιπόν που ο "Νίκ" επέστρεψε, ώρα να ξαναθυμηθεί ο Αρειανός ότι ΑΡΗΣ σημαίνει μαχητής!

ΥΓ. Στα "μπασκετικά στέκια" μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τις προπονητικές ικανότητες του Δ.Πρίφτη. Ας ελπίσουμε οι ειδήμονες του χώρου να δικαιωθούν.

ΥΓ2. Χειρότερο πράγμα από το σε μια διοίκηση διαχειριστών να υπάρχουν σημάδια υπεροψίας και εσωτερικές εντάσεις που καταλήγουν σε παραιτήσεις δεν υπάρχει... 

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!