Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΡΗΣ – μπαογκ 0-1 | Φθηνή ήττα με γκολ δώρο… ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 22:35

Με ένα γκολ δώρο από το 6’ και ένα ρεσιτάλ ποδοσφαιρικής αφέλειας στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα μας κατάφερε να χάσει στο ντέρμπι από έναν αντίπαλο που απλά έκανε τα βασικά μέσα στο γήπεδο. Το απίστευτο λάθος του Σάκιτς σε συνδυασμό με ακόμη μια τραγική αντίδραση του Κουέστα έκριναν την αναμέτρηση αλλάζοντας τις ισορροπίες της αναμέτρησης σχεδόν από τα αποδυτήρια. Κατώτεροι των περιστάσεων όλοι οι παίκτες που κούρασαν με την φλυαρία και την αναποτελεσματικότητα τους.

ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μόλις 6 αγωνιστικά λεπτά χρειάστηκαν για να έρθουν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι και να δούμε μια εντελώς διαφορετική αναμέτρηση από αυτήν που περιμέναμε. Σε μια φάση που δεν υπήρχε υποψία να καταλήξει γκολ, τελικά Σάκιτς και Κουέστα κατάφεραν και το χάρισαν στον μπαογκ. Ο Σάκιτς αντί να διώξει όπως εύκολα μπορούσε να κάνει, αποφάσισε να αφήσει την μπάλα στον Κουέστα με τον τελευταίο αν και την περίμενε στην αγκαλιά τελικά πέρασε ανάμεσα από τα χέρια και τα πόδια του… Ένα γκολ μαχαιριά κυρίως λόγω του τρόπου από όπου προήλθε.  

ΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η συνέχεια εξελίχθηκε ακριβώς στο ίδιο ξενέρωτο ύφος με το γκολ. Ένας μπαογκ να κλείνεται στην άμυνα, να μας δίνει με ευκολία την κατοχή αλλά και με την ίδια ευκολία να σταματάει κάθε υποψία για φάση. Χωρίς αυτοπεποίθηση σε κάθε κίνηση οι παίκτες μας, δίστασαν να πάνε σε προσωπικές ενέργειες ή μακρινά σουτ και με αργές μεταβιβάσεις εξάντλησαν όλο τον χρόνο που είχαν για να γυρίσουν το παιχνίδι. Και όταν σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι δεν εκμεταλλεύεσαι τις ελάχιστες ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται τότε δύσκολα να αποφύγεις την ήττα. Και αν τα σουτ με καλές προϋποθέσεις κατέληξαν στα περιστέρα η ευκαιρία του Μπερτόγλιο στα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν ίσως η μοναδική φάση που μπορούσε να σώσει την παρτίδα.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΡΓΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Το χειρότερο από όλα όσα παρακολουθήσαμε σήμερα ήταν ότι αυτό το νωθρό ξεκίνημα και την φλυαρία στην επίθεση το έχουμε δει πολλές φορές φέτος. Άγνωστο το αν το πρόβλημα έχει να κάνει με την ψυχολογική προετοιμασία όλης της ομάδος ή την ιδιοσυγκρασία συγκεκριμένων παικτών αλλά ιδιαίτερα στα ντέρμπι η ομάδα δείχνει να θέλει τον χρόνο της μέσα στο παιχνίδι μέχρι να βρει τα πατήματα της.  Όπως επαναλαμβανόμενα λάθος η αντίδραση του Μάντζιου σε παιχνίδια που στραβώνουν από νωρίς. Σπαταλήσαμε ένα ολόκληρο ημίχρονο για να περιμένουμε μέχρι το 80’ να δούμε όλα τα επιθετικά μας όπλα παρόλο που ήταν φανερό ότι η είσοδος του Γκάμα στο 58’ δεν άλλαξε τα δεδομένα. Και αν σε αυτό συνυπολογίσει κανείς ότι σήμερα η ομάδα αποφάσισε να παίξει με γεμίσματα με έναν Μάνο να πατάει αραιά και που στην περιοχή τότε μάλλον ο Μάντζιος θα πρέπει να δει με περισσότερη προσοχή το εναλλακτικό του πλάνο όταν δεν του βγαίνει το παιχνίδι.

ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ ΑΠΑΝΤΕΣ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ήττα με ήττα έχει διαφορά και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η σημερινή σίγουρα μας ξενερώνει αρκετά. Δεν έχασες από έναν καλύτερο αντίπαλο αλλά από ένα δικό σου παιδικό λάθος. Όσο για την αντίδραση μετά το φθηνό γκολ, σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τον Μάντζιο και να τον κάνει να αναθεωρήσει μερικές από τις επιλογές του. Αναμένουμε την αντίδραση στο παιχνίδι της Κυριακής.

ΥΓ. Σίγουρα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Σάκιτς στη φάση του γκολ. Όταν όμως βλέπεις τον τερματοφύλακα να έχει σκύψει, να περιμένει την μπάλα με απλωμένα χέρια για να την μαζέψει στην αγκαλιά του και τελικά αυτή να καταλήγει κάτω από τα πόδια του στα δίχτυα τα λόγια είναι περιττά. Σαν να έχει σπάσει το γυαλί στη σχέση Κουέστα-ΑΡΗ.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!