Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΡΗΣ – Λαμία 3-1 | 4 λεπτά ήταν αρκετά! ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 00:20

Ένα εκρηκτικό τετράλεπτο στο Β ημίχρονο ήταν αρκετό για να μετατρέψει το παιχνίδι ο ΑΡΗΣ μας σε έναν υγιεινό περίπατο. Η βολίδα του Σουλεϊμάνοφ στο 55’ άνοιξε το σκορ,  το αριστοτεχνικό σουτ του Γκαρθία στο αμέσως επόμενο λεπτό έγραψε το 2-0 και λίγα λεπτά αργότερα ο Μπράμπετς με διπλή προσπάθεια μετά από εκτέλεση κόρνερ «κλειδαμπάρωσε» τη νίκη. Απόλυτη ικανοποίηση για τον Μάντζιο που βλέπει την ομάδα παρά τους όποιους «πειραματισμούς» να γίνεται ολοένα και πιο αποτελεσματική στο παιχνίδι της.

ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕ 4-4-2 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΛΑΜΙΑ

Με τους Μορόν και Ανσαριφάρντ να ξεκινάνε για πρώτη φορά μαζί σε ένα 4-4-2 από τον Μάντζιο ο ΑΡΗΣ μπήκε κεφάτος στο παιχνίδι κυκλοφορώντας πολύ ωραία την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή. Ο αρχικός ενθουσιασμός δεν έφερε το γρήγορο γκολ και κάπου ξεκίνησε και η Λαμία να φαντάζει πιο απειλητική μέσα στο γήπεδο. Με αυτό το σχήμα ο ΑΡΗΣ έμοιαζε να αναπτύσσεται πιο καλά μέσα στο γήπεδο, στην άμυνα όμως υπήρχαν κενά και κακές τοποθετήσεις με αποτέλεσμα κάμποσες φορές η Λαμία να βρίσκει χώρο για μακρινές μεταβιβάσεις χωρίς κανέναν παίκτη μας να παρεμβαίνει. Κάτι που έφερε μια ισορροπία στο παιχνίδι που φώναζε ότι έπρεπε να γίνουμε πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας.

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 4’

Σουλεϊμάνωφ, Γκαρθία, Νταρίντα, Μορόν, Ανσαριφάρντ και Φεράρι στα πρώτα 45’ βρέθηκαν αρκετές φορές σε πλεονεκτική θέση ώστε να σπρώξουν την ομάδα στο γκολ. Στο τέλος πάντα όμως τα χαλούσαν. Ιδιαίτερα ο Σουλεϊμάνωφ που ότι δεν έκανε σε όλο το πρώτο ημίχρονο το έκανε στο 55’ όπου την επέλαση του την τελείωσε με μια βολίδα στα αντίπαλα δίχτυα. Για να τον μιμηθεί κατά κάποιο τρόπο ο Μανού Γκαρθία στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο ΑΡΗΣ κυριαρχούσε πλέον στην αναμέτρηση και έψαχνε με μανία και το τρίτο γκολ. Γκολ που βρήκε λίγα λεπτά αργότερα από τον Μπράμπετς. Μάλιστα ο καταιγισμός των γκολ είχε δώσει φτερά στην ομάδα μας που κυνήγησε μέχρι σχεδόν το τέλος του αγώνα και ένα τέταρτο γκολ. Το 3-1 μπήκε κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού με έναν πολύ περίεργο τρόπο όπως ακριβώς εκνευριστικά συνέβαινε από το ξεκίνημα με τις κόντρες να μας πηγαίνουν όλες ανάποδα.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Δεν είναι ότι κερδίσαμε την Λαμία που μας ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια αλλά η συνολική εικόνα της ομάδας. Ακόμη και με αυτό το 4-4-2 ο ΑΡΗΣ έβγαλε πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του και όταν του βγήκαν λίγο οι φάσεις πήρε αυτό που άξιζε. Παρόλο που τόσο το αρχικό σχήμα όσο και οι αλλαγές έχουν περισσότερο την λογική της διαχείρισης και όχι των απαιτήσεων του αγώνα. Εμπνέει ολοένα και περισσότερη εμπιστοσύνη η ομάδα και αυτό είναι το μεγάλος κέρδος από την αποψινή νίκη. Και φυσικά όλο αυτό είναι έργο του Άκη Μάντζιου που έχει βρει τον τρόπο ώστε οι παίκτες του να παραμένουν ετοιμοπόλεμοι και συγκεντρωμένοι.

ΟΛΑ ΚΥΛΑΝΕ ΙΔΑΝΙΚΑ

Συνεχίζουν να κυλάνε όλα ιδανικά για τον ΑΡΗ μας ενόψει του μεγάλου τελικού με τις δοκιμές του Μάντζιου να οδηγούν σε μια εύκολη νίκη. Το εκρηκτικό τετράλεπτο με τα γκολ των Σουλεϊμάνωφ, Γκαρθία και Μπράμπετς έδωσαν τέλος στο αρνητικό σερί κόντρα στη Λαμία… και πρόσθεσε λίγο ενδιαφέρον για τη συνέχεια των  πλέιοφς. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο ΑΡΗΣ μας συνεχίζει να παρουσιάζεται συγκεντρωμένος και αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί αυτά τα παιχνίδια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπράβο ρε ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!