Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ερωτήματα και τα δεδομένα της επόμενης ημέρας στην ΚΑΕ

Posted On Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 23:27

Θέμα χρόνου είναι πλέον η αλλαγή του διοικητικού τοπίου στην ΚΑΕ μιας και η διοίκηση Λάσκαρη εξάντλησε την υπομονή του κόσμου με την επικίνδυνη στάση της εδώ και καιρό που έχει φέρει την ομάδα σε πολύ κρίσιμο σημείο εντός και εκτός παρκέ. Το ξέσπασμα προς το πρόσωπο του Μάνου Λάσκαρη στο  παιχνίδι με τον Κολοσσό ήταν κάτι το αναμενόμενο και το ότι δεν το αντιλήφθηκε εγκαίρως η οικογένεια Λάσκαρη δείχνει την διαστρεβλωμένη εικόνα που έχουν για την πραγματική κατάσταση στην ομάδα. Η αντίδραση του κόσμου αλλά και οι αξιέπαινες πρωτοβουλίες που πήραν τα μέλη του Athens Club έκαναν ξεκάθαρο ότι ο Ν.Λάσκαρης πρέπει να αποχωρήσει.

Εξίσου σημαντικό όμως πέρα από την σημερινή κατάσταση της ομάδος είναι και οι λύσεις που παρουσιάστηκαν στο προσκήνιο όπου από την  "μοναχική πορεία" του Ν.Λάσκαρη φαίνεται πλέον να υπάρχουν 2 προτάσεις από 2 ομάδες Αρειανών παραγόντων. Το ότι αυτές οι 2 ομάδες Αρειανών παραγόντων δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους και ότι όπως βγαίνει από τους ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις δεν υπάρχει περίπτωση για να δούμε μια πιο δυνατή πανΑρειανή πρόταση δεν μας ξενίζει. Αντιθέτως ξενίζει αρκετά το χρονικό σημείο που παρουσιάζεται το ενδιαφέρον μιας και από την στιγμή που μιλάμε για Αρειανούς παράγοντες οι ευκαιρίες να αναλάβουν την ομάδα προτού εμφανισθεί ο Ν.Λάσκαρης ήταν αμέτρητες. Συν φυσικά ότι η ομάδα σε σχέση με την πρό Λάσκαρη εποχή δεν διαφέρει και πολύ σε οικονομικό επίπεδο. Επειδή όμως μας ενδιαφέρει το αύριο της ομάδος ας δούμε τις πληροφορίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα για αυτές τις 2 προτάσεις.

Η πρώτη πρόταση που είχε γίνει γνωστή στον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ εδώ και πολλούς μήνες αφορά ένα γκρουπ 5-6 Αρειανών παραγόντων και του γνωστού μάνατζερ κ.Καπάζογλου. Το όνομα του κ.Ζουλιάμη(American Genetics πρώην βασικός χορηγός της ομάδος) που έχει κατά το παρελθόν ασχοληθεί και με τα κοινά της ΚΑΕ και του κ.Τσακτσαρλή(πρώην προέδρου του ΚΑΟΔ) δείχνει ότι υπάρχει και η δυναμική αλλά και η τεχνογνωσία. Γιατί η παρουσία ενός έμπειρους μάνατζερ στη διοίκηση όσο και αν δεν μας αρέσει είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει. Άλλωστε για όσους δεν γνωρίζουν υπάρχουν κάμποσες ομάδες όπου ουσιαστικά ανήκουν σε μάνατζερς. Το ερώτημα για τη συγκεκριμένη πρόταση είναι το πλάνο που έχουν σε βάθος χρόνου μιας και κατά το παρελθόν(σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες) από ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτό το σχήμα είχε πέσει η ιδέα του restart στο τραπέζι και κάπου εκεί υπήρχε η μεγάλη διαφωνία με άλλους ενεργούς Αρειανούς παραγοντές. Πάντως το ότι η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνει και αλλαγή του μετοχικής σύνθεσης της ΚΑΕ δείχνει ότι υπάρχει και ένα πλάνο για το μέλλον και όχι μια λύση ανάγκης.

Η δεύτερη πρόταση με επικεφαλή τον Λ.Αρβανίτη σε μεγάλο βαθμό παραπέμπει ακριβώς στην κατάσταση πριν έρθει ο Ν.Λάσκαρης. Μπροστάρης ο Λευτέρης, ηθικά συμπαραστάτης ο ΑΣ που θα ζητήσει διοίκηση πρωτοδικείου και από πίσω οι "πισινοί". Περισσότεροι από 10 παράγοντες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Λ.Αρβανίτη και δηλώνουν ότι θα στηρίξουν οικονομικά το όλο εγχείρημα.  Όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να βγάλουν το καράβι από τη φουρτούνα και μετά να δουν για το ότι καλύτερο. Παρόλα αυτά η διοίκηση πρωτοδικείου συνήθως σημαίνει διοίκηση χωρίς ευθύνες αλλά και οι "πισινοί" παράγοντες που θα στηρίξουν σημαίνει ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορούν πολύ ανώδυνα να μη στηρίξουν.  Άλλωστε λίγο πολύ αυτή την πρόταση όπως στο περίπου διαφαίνεται από τις ως τώρα πληροφορίες την έχουμε ζήσει. Ban από FIBA, μη συμμετοχή στην Ευρώπη, μπάτζετ οικονομικής εξυγίανσης, υπερήφανες πωλήσεις, πολυετή πλάνα που μένουν πλάνα, στόχοι με ταβάνια ντροπής και όλα μαζί με ένα υπέροχο περιτύλιγμα υπερβάσεων, σωτηρίας και φιλότιμης προσπάθειας. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εμπλοκή του ΑΣ μέσα με όσα έχουμε δει να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλα τμήματα του συλλόγου που έκαναν το υπερήφανο restart δεν ακούγεται και τόσο καλά…

Το δεδομένο όμως σε σχέση με όλα αυτά είναι ότι η αλλαγή στην διοίκηση είναι επιτακτική. Όταν σου έχουν φύγει απλήρωτοι οι 6 από τους 8 παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι και ο 7ος Μπέλ μοιάζει μια ανάσα από το να αποχωρήσει τότε τα λόγια είναι περιττά.  Το λυπηρό στην όλη κατάσταση είναι ότι η επόμενη ημέρα είναι αποκλειστικά απόφαση Λάσκαρη.   Για αυτό άλλωστε πολλές φορές μέσα από αυτή την ιστοσελίδα τονίζαμε ότι η λύση της στήριξης αλλά και η συνεννόηση με την οικογένεια Λάσκαρη θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Αντιθέτως το πολεμικό κλίμα που προτιμήθηκε το καλοκαίρι από τους "διαφωνούντες" μάλλον πείσμωσε τον Λάσκαρη και τον οδήγησε σε 100% λανθασμένες επιλογές που έχουν καταρρακώσει την ομάδα.  Αύριο αναμένεται η συνάντηση του Λ.Αρβανίτη με τον Ν.Λάσκαρη ενώ η άλλη πρόταση των Ζιουλάμη, Τσακτσαρλή και Καπάζογλου είναι εδώ και καιρό γνωστή και τώρα θα ξανασυζητηθεί. Θα περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις με την ελπίδα  ότι κάτι θα αρχίζει να αλλάζει προς τη θετική κατεύθυνση.

ΥΓ1. Θα τολμήσουμε να κάνουμε την πρόβλεψη ότι ο Ν.Λάσκαρης θα τα βρει με τον Λ.Αρβανίτη για τον λόγο ότι ο μεγαλομέτοχος δεν θέλει να αποχωρήσει από τον ΑΡΗ. Η πρόταση Αρβανίτη φαντάζει η κλασσική προσωρινή λύση "σωτηρίας" που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να τη θέσει στο περιθώριο. Πιστεύει ότι το πρόβλημα του είναι προσωρινό και θέλει για τους δικούς του λόγους να παραμείνει.  Έτσι τουλάχιστον βγαίνει προς τα έξω από τον κύκλο του…

ΥΓ2. Προς τους "εργολάβους υποβιβασμών"…  μπασκετικό restart μόνο στην φαντασία σας.

ΥΓ3. Και για αυτούς που έχουν γαλουχηθεί στις χρυσές και φιλότιμες μετριότητες και μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο αρπάζουν την ευκαιρία να πυροβολήσουν παίκτες και προπονητή(ιδιαίτερα τον προπονητή) ας δούμε και λίγο τι ακριβώς συμβαίνει στο αγωνιστικό.  Στο 5-8 είναι ο διαλυμένος ΑΡΗΣ με τους -6 παίκτες από το καλοκαίρι που αναπληρώνονται με αργούς ρυθμούς, με τον ηγέτη του να είναι τραυματίας εδώ και καιρό και τον πρώτο σε χρόνο συμμετοχής παίκτη να αποχωρεί λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τον Κολοσσό. Και όλα αυτά με φουλ κόντρα διαιτησία όλη τη χρονιά που σου στέρησε τη νίκη στο Ρέθυμνο που πιθανόν να άλλαζε την ψυχολογία στην ομάδα και στον ίδιο τον Βασιλόπουλο και να οδηγούσε την ομάδα σε νίκη το περασμένο Σάββατο.  Δηλαδή με τεράστια ευκολία θα ήσουν στο 7-6, στην 5η θέση και πάνω από την ΑΕΚ. Όχι ότι και έτσι να πήγαινε το πράγμα θα ήταν καμιά πορεία για πανηγύρια αλλά αυτή η ισοπεδωτική κριτική προς τον κόουτς και τους παίκτες του είναι πέρα για πέρα άδικη.