Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Ριζικές αλλαγές και χαμόγελα αισιοδοξίας στο νέο ξεκίνημα του ΑΡΗ!

Posted On Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 21:52

Νέο ξεκίνημα για τον μπασκετικό ΑΡΗ που ύστερα από τις τελευταίες χρονιές αγωνιστικής απαξίωσης και μιζέριας ήρθε επιτέλους η στιγμή όπου μπορούμε να αρχίσουμε να αισιοδοξούμε ότι τα θετικά βήματα που γίνονται εκτός παρκέ θα αρχίζουν να φαίνονται και εντός. Η άρση του απαγορευτικού μεταγραφών από την FIBA ύστερα από περίπου 2.5 χρόνια, η παραμονή του Βεζένκοφ, οι ανακοινώσεις του Πάσαλιτς και των Αμερικάνων αλλά και η δραστηριοποίηση του Νίκου Γκάλη στα κοινά της ομάδος συνθέτουν ένα θετικό κλίμα και κάνουν την φετινή προετοιμασία να ξεχωρίζει από τις προηγούμενες.

Μπορεί νέος μας προπονητής Δ.Πρίφτης όπως και η θεωρητικά βασική 5άδα που θα αποτελείται από τους Τόμας, Πάσαλιτς, Ριντ, Βεζένκοφ και ένα ξένο 5αρι(πιθανόν ο Νέιμικ)  να απουσιάζουν για διάφορους λόγους από την έναρξη της προετοιμασίας αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να μας κόψει την αισιοδοξία για την χρονιά που έρχεται. Σίγουρα η "βιαστική" πώληση Μποχωρίδη ξενέρωσε αρκετό κόσμο κυρίως λόγω των πολυετών πλάνων με τα οποία μας παραμύθιαζαν τα τελευταία χρόνια αλλά η αγωνιστική παρουσία του ΑΡΗ φέτος θα μας κάνει πολύ σύντομα να ξεχάσουμε τον συμπαθή Λευτέρη. Ο λόγος δεν είναι ότι υπάρχει πλέον κάτι μαγικό που θα μας εξασφαλίσει την αγωνιστική επιτυχία αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ύστερα από χρόνια θα δούμε στο Παλέ μπάσκετ με όλη την σημασία της λέξεως. Όχι ημίμετρα, όχι μεσοβέζικες λύσεις, όχι αναγκαστικές επιλογές παικτών, όχι περίεργα σχήματα και μπασκετικές αλχημείες. Η επιστροφή του Μ.Πάσαλιτς και η απόκτηση ξένων με ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει ότι τόσο ο Δ.Πρίφτης όσο και η διοίκηση της ΚΑΕ από την στιγμή που δεν υπάρχει η απαγόρευση μεταγραφών δεν θέλουν να ρισκάρουν με κολεγιόπεδα και πηγαίνουν σε σίγουρες λύσεις. Ναι μεν οι Αμερικάνοι που ανακοινώθηκαν είναι παντελώς άγνωστοι και ο Σίμτσακ σε καμία περίπτωση δεν σου γεμίζει το μάτι αλλά αν προσέξουμε λίγο την πορεία τους θα δούμε ότι πρόκειται για παίκτες που σε χαμηλού επιπέδου πρωταθλήματα όπως είναι το Ελληνικό κατάφεραν να κάνουν την διαφορά για τις ομάδες τους. Οι εποχές όπου ακόμη και ο 8ος της βαθμολογίας έβγαινε Ευρώπη και κοιτούσε τις ομάδες από άλλες χώρες με υπεροψία έχουν περάσει προ πολλού. Ενδεικτικά ο 3ος του Ελληνικού πρωταθλήματος μπαογκ δεν κατάφερε καν να προκριθεί από τους ομίλους της πρώτης φάσης του αδύναμου Eurocup, ενώ ο πολυδιαφημισμένος Πανιώνιος που κατάφερε να περάσει στους 32 γνώρισε μόνο συντριβές στην συγκεκριμένη φάση... Κάπως έτσι οι επιλογές του Δ.Πρίφτη μοιάζουν να περιέχουν ελάχιστο ρίσκο ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τους "παλιούς". Ο Βεζένκοφ που πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Εθνική Ανδρών της Βουλγαρίας απέδειξε ότι είναι πανέτοιμος για σπουδαία πράγματα. Οι θετικές εμφανίσεις του νεαρού δεν θα αποτελούν ευχάριστη έκπληξη αλλά το αναμενόμενο από έναν σπουδαίο παίκτη που στοχεύει να αφήσει το στίγμα του στο παγκόσμιο μπάσκετ. Την ίδια στιγμή που οι Γκίκας και Μούρτος με έναν χρόνο παραπάνω εμπειρίας στην πλάτη τους σίγουρα θα μπορέσουν να δώσουν πιο πολλά φέτος στην ομάδα.

Με την ομάδα να βγαίνει την μια χρονιά έκτη και την άλλη έβδομη θα ήταν υποκριτικό να μιλούσαμε για επιτυχημένες χρονιές και μια διοίκηση που τα κάνει όλα τέλεια. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η διοίκηση Αρβανίτη κάνει τα σωστά βήματα και έστω και με αργούς ρυθμούς φαίνεται ότι απλά είναι θέμα χρόνου ώστε να έρθει και η αγωνιστική καταξίωση. Άρθρο 99, ρύθμιση εφορίας με το δημόσιο, επιστροφή Νίκου Γκάλη, άρση απαγορευτικού της FIBA και το Nick Galis Cup όσο αυτονόητα και αν ακούγονται με βάση τις προηγούμενες διοικήσεις αποτελούν άθλο. Αν μάλιστα προς στιγμή βάλουμε στο μυαλό μας τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και το πως λειτουργούν οι "φωστήρες" που τρέχουν τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ τότε πραγματικά μιλάμε για μια διοίκηση που τα πηγαίνει περίφημα. Παρόλα αυτά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και μέχρι ο ΑΡΗΣ να σκαρφαλώσει για αρχή στην 3η θέση του πρωταθλήματος καλό είναι η διοίκηση να κρατάει χαμηλούς τόνους και να μην ξεχνάει ότι η οικονομική εξυγίανση περνάει μέσα από την αγωνιστική επιτυχία! Εμείς σαν απλοί οπαδοί όπως κάθε χρονιά θα κάνουμε το χρέος μας. ΟΛΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕ!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!