Σάββατο, 04 Μαϊος 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 1-2 | Πιέστηκε.. και έχασε ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 00:23

Με την ΑΕΚ να πιέζει ασφυκτικά στο Β ημίχρονο και τον διαιτητή Βεργέτη να σπρώχνει… από πίσω ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να διατηρήσει το 1-0 των πρώτων 45’ και γνώρισε την ήττα. Η εμφάνιση του Χουτσεσιώτη και το επιθετικό τρανζίσιον(του πρώτου ημιχρόνου) είναι αυτά που κρατάμε από το σημερινό παιχνίδι. Σε αντίθεση με την αμυντική μας λειτουργία και την αδυναμία μας να κρατήσουμε και να κυκλοφορήσουμε την μπάλα όταν ο αντίπαλος αποφάσισε να ανεβάσει την πίεση του.

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ

Φατόρε, Παναγίδης, Σαμόρα , Βεστράτε  και ο Χουτσεσιώτης ήταν τα «νέα» πρόσωπα στην ενδεκάδα που έδωσαν επί της ουσίας στον αγώνα τον χαρακτήρα «προετοιμασίας» ξενερώνοντας πριν την σέντρα αρκετούς. Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι ο ΑΡΗΣ κατέβηκε αδιάφορος και αυτό φάνηκε από την αρχή. Η ΑΕΚ ήθελε να πιέσει και να βρει γρήγορα το γκολ αλλά ο ΑΡΗΣ είχε τις απαντήσεις και με το παραπάνω. Ο Μανού Γκαρθία άρπαζε κάθε ευκαιρία που του δινόταν για να προωθήσει το παιχνίδι μας και όταν έβρισκε συμπαράσταση από τον Νταρίντα και τον Μορόν η μπάλα χανόταν. Σε μια από αυτές τις εκρηκτικές αντεπιθέσεις μας και αφού είχαμε αναγκάσει τον Αθανασιάδη σε κάμποσες εντυπωσιακές αποκρούσεις ήρθε η ώρα του Μορόν να επιστρέψει στα γκολ και με μια πολύ ωραία κίνηση και ένα σουτ να κάνει το 1-0 στο 35’! Ένα δίκαιο προβάδισμα μιας και ο ΑΡΗΣ ήταν πολύ πιο ουσιαστικός στις κινήσεις του και στις ευκαιρίες που δημιουργούσε σε αντίθεση με την ΑΕΚ που παρά την υπεροχή που είχε οι τελικές προσπάθειες που έκανε ήταν επιπόλαιες.

ΔΙΣΤΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Μεταξύ σοβαρού και αστείου μάλλον με αυτά που έδειξε ο ΑΡΗΣ μας στο Β ημίχρονο είχε τους λόγους του που δεν ήθελε να βγει από τα αποδυτήρια… Η ΑΕΚ με τη σέντρα του 2ου σαραπενταλέπτου έκανε το αναμενόμενο. Έπαιξε φουλ επίθεση, ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές και πιέζοντας τους παίκτες μας με κάθε ευκαιρία. Και εκεί φάνηκε ακριβώς η γύμνια μας σαν ομάδα μιας και με 6 αλλαγές στο βασικό σου σχήμα δεν υπάρχει η δυνατότητα να αντιδράσεις. Πόσο μάλλον όταν πέρα από την ΑΕΚ υπήρχε ένας διαιτητής που πάλευε να σου κόψει τον ρυθμό, να σε γεμίσει με κάρτες και να βοηθήσει την ΑΕΚ με κάθε τρόπο ώστε να πετύχει αυτό που θέλει. Αυτή η πίεση της ΑΕΚ(και του Βεργέτη) αποσυντόνισε εντελώς τους παίκτες μας και τους έκαναν να μοιάζουν με ξέφραγο αμπέλι. Ο Χουτσεσιώτης ήταν ο μόνος που παρέμεινε σε υψηλά στάνταρ και στο Β ημίχρονο και αυτός που κράτησε το 1-1 μέχρι το 86’. Και πολύ αντέξαμε με αυτήν την εικόνα μιας και ούτε οι αλλαγές που έκανε ο Μάντζιος έπιασαν τόπο.

ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΥΤΣΕΣΙΩΤΗ

Ποτέ δεν έκρυψε ο Μάντζιος ότι σε αυτά τα παιχνίδια προέχει η «διαχείριση» του ρόστερ και η σκοπιμότητα για ένα θετικό αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Έτσι και σήμερα παρέταξε μια ενδεκάδα με κάποιες αναγκαστικές αλλαγές και κάποιες για λόγους διαχείρισης. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την ομάδα στα πρώτα 45’ όχι μόνο να αντέξει στην πίεση της ΑΕΚ αλλά να βγει με αξιώσεις στην αντεπίθεση δημιουργώντας κάμποσες καλές στιγμές και πετυχαίνοντας και ένα γκολ με τον Μορόν. Ο Μανού Γκαρθία είχε κέφια όπως και ο Μορόν που μαζί με τον Νταρίντα ώρες ώρες κυκλοφορούσαν εξαιρετικά την μπάλα. Παρόλα αυτά με την κακή κατάσταση που βρίσκεται το αμυντικό κεντρικό δίδυμο Μπράμπετς - Ρόουζ, τις ανάσες που έπρεπε να πάρει ο Οντουμπάτζιο και ο Σαβέριο, τις αναγκαστικές απουσίες παικτών όπως οι Σουλεϊμάνοφ, Φαμπιάνο, Βέλεθ και Φεράρι ο ΑΡΗΣ έστω για 45’ να σταθεί καλά στο γήπεδο και να προηγηθεί στο σκορ. Στάθηκε καλά για ένα ημίχρονο απέναντι σε μια δυνατή ΑΕΚ με έναν Βεργέτη στο πλευρό της αποφασισμένο να τις δώσει όση ώθηση θα χρειαζόταν για να φθάσει στη νίκη.  Σίγουρα οι «ρεζέρβες» που πήραν χρόνο σήμερα με εξαίρεση τον εκπληκτικό Χουτσεσιώτη θα έπρεπε να δώσουν το κάτι παραπάνω αλλά ας μην αψηφάμε και τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα 2 ρόστερ.

ΤΟΥ ΕΛΕΙΨΕ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

Για να τα κερδίσεις αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει να παρατάξεις τα καλύτερα όπλα σου και να κυνηγήσεις τη νίκη λυσσαλέα… όπως έκανε η ΑΕΚ. Υπήρχαν όμως οι αναγκαστικές απουσίες, υπήρχε όμως και η διαχείριση που γίνεται σε όλα τα παιχνίδια. Υπήρχε και ένας απίθανος Βεργέτης που περνάει στα ψιλά επειδή εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο Β ημίχρονο. Ανώδυνη ήττα που δεν παύει όμως να μας πληγώνει και να μας προβληματίζει ενόψει του τελικού. Καλό είναι όμως να μην ξεχνάμε πως ξεκίνησε αυτή η χρονιά και γιατί καταλήξαμε σε αυτά πλέιοφς να είμαστε εξαρχής αδιάφοροι.

ΥΓ. Για να θεωρούν οι υπόλοιπες ομάδες κάθε ήττα του ΑΡΗ «ύποπτη» μάλλον κάτι βλέπουν που δεν βλέπουμε εμείς και θεωρούν φυσιολογικό όποια ομάδα συναντάμε να την κερνάμε με ευκολία 2-3 γκολάκια. Μέσα έξω. Το γιατί είμαστε τόσους βαθμούς διαφορά από την κορυφή μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!