Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ηρεμία της τετράδας και η αντιπολίτευση

Posted On Σάββατο, 15 Απριλίου 2017 12:52

Επανήλθε σε μεγάλο βαθμό η ηρεμία στην ομάδα μετά από την σπουδαία νίκη επί της αδιάφορης βαθμολογικά ΑΕΚ που οδήγησε και στην κατάκτηση της 4ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ένας στόχος που για μερικούς προσφέρει ικανοποίηση(!?!?) και για άλλους κάτι σχεδόν ανάξιο αναφοράς με δεδομένη την δυναμική των υπόλοιπων συνδιεκδικητών της 4ης θέσης αλλά και τον οικτρό απολογισμό των 15-11 νικών/ηττών, που αποτυπώνει την σαφώς χειρότερη σε σχέση με την περσινή χρονιά πορεία. Παρόλα αυτά το ότι ο "αποδεκατισμένος" ΑΡΗΣ στον αγώνα της Πέμπτης πάλεψε σαν πραγματικός μαχητής και αυτό ήταν κάτι που άρεσε σε όλους μας.

Την παράσταση για ακόμη μια φορά έκλεψε ο Νίκος Λάσκαρης με τις δηλώσεις του. Δηλώσεις που για ακόμη μια φορά δημιούργησαν ανάμεικτα συναισθήματα και περισσότερο μας προβλημάτισαν παρά μας έκαναν να αισθανθούμε την ασφάλεια που θέλαμε τόσο για την αναγνώριση των κραυγαλέων λαθών που έγιναν κατά τη φετινή σεζόν όσο και για το μέλλον. Ενώ η αναφορά σε αντιπολίτευση εντός ΑΡΗ που θέλει την διάλυση(?!?!) της ομάδος και τους κακούς δημοσιογράφους που δημιουργούν προβλήματα εκεί δεν υπάρχουν μας γύρισε σε άλλες εποχές και σε άλλους παράγοντες όπου το "κυνήγι φαντασμάτων" ήταν το αγαπημένο τους σπορ. Καταρχήν για όσους δεν διαβάζουν συχνά το PlanetARIS.gr θα τονίσουμε ότι ο κλάδος των δημοσιογράφων δεν είναι από τους αγαπημένους μας και σε καμία περίπτωση μέσα από αυτή την διαδικτυακή γωνία δεν υπάρχει η διάθεση για την υπεράσπιση τους. Όταν όμως οι δημοσιογράφοι αναδεικνύονται από τον μεγαλομέτοχο της ομάδος μας ως το μείζον πρόβλημα στον φετινό ΑΡΗ και όλα αυτά τα τραγελαφικά που έχουμε ζήσει από το καλοκαίρι όπως οι  ανανεώσεις των  ξένων, οι επιλογές των νέων ξένων, η καθυστέρηση στην αντικατάσταση των ξένων, το θέμα με τον προπονητή και τον αντικαταστάτη του, τους στόχους που υπάρχουν δεν υπάρχουν και το νέο υπερσύγχρονο πούλμαν ξαφνικά θυμηθήκαμε ότι υπάρχει και βολεύει να γίνονται όλες οι μετακινήσεις με αυτό σε αντίθεση με το τι κάνουν άλλα σωματεία(αυτά που θέλουμε να φθάσουμε) χαρακτηρίζονται εμμέσως ως ανυπόστατες κατασκευασμένες ειδήσεις από κάποια εσωτερική αντιπολίτευση τότε θα με συγχωρέσετε αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά σε όλο αυτό. 3 είναι οι πιθανότητες... 1) Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! 2) Υπάρχει τεράστιο επικοινωνιακό πρόβλημα στην ΚΑΕ, 3) ο ΑΡΗΣ του Ν.Λάσκαρη είναι ακόμη τόσο ανίσχυρος που γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις κάποιων δημοσιογράφων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιας εσωτερικής αντιπολίτευσης στον ΑΡΗ που για ανεξήγητους λόγους θέλει να διαλύσει την ομάδα! Όποιος και αν είναι ο λόγος είναι εξίσου άσχημος για την ομάδα και φέρει η ευθύνη η διοίκηση που θα έπρεπε να κάνει όλα τα απαραίτητα ώστε να θωρακίζει την ομάδα ακόμη και από "εσωτερικούς εχθρούς". Το ραντεβού με τον Ν.Λάσκαρη όπως ανανεώθηκε από τον ίδιο θα γίνει με το τέλος της σεζόν, εκεί όπου θα αποκαλυφθεί και το 3ετές ή 5ετές πλάνο που θα ακολουθήσει η ομάδα. Μια τοποθέτηση που ξαφνικά οδηγεί στην εξής απορία... δηλαδή από πέρσι δεν ξεκινήσαμε με κάποιο πολυετές πλάνο; στα τυφλά πέρσι και φέτος; Ας κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή για να μάθουμε...

Τέλος θα αναφερθώ και σε αυτό που με απογοήτευσε πιο πολύ από όλα στις δηλώσεις του Ν.Λάσκαρη. Σε μια εποχή όπου το ηθικό του Αρειανού από τον Γολγοθά του ποδοσφαίρου έχει πιάσει πάτο και το μπάσκετ όπως και παλιότερα αποτελεί την ελπίδα για επιτυχίες, χαρές και τίτλους το να ακούς τον άνθρωπο πάνω στον οποίο έχεις εναποθέσει όλες τις ελπίδες σου για κάτι καλό να σου λέει ότι προτιμάει την ήττα από μια νίκη με κακή εμφάνιση είναι κάτι που πολλοί από εμάς αδυνατούμε να αφουγκραστούμε. Αν δεν υπάρχει το κίνητρο και ο στόχος της νίκης ακόμη και για το γόητρο τότε ποιος ο λόγος που ασχολούμαστε τόσο φανατικά με τις ομάδες μας; Θα παρακολουθούσαμε NBA για να βλέπουμε "καλό και ελκυστικό" μπάσκετ κάθε μέρα... Άλλωστε για αυτό υπάρχουν οι διοργανώσεις, οι τίτλοι, οι αγώνες κατάταξης. Διαφορετικά τα πάντα θα ήταν αγώνες επίδειξης φιλανθρωπικού χαρακτήρα... Δεν γνωρίζω πόσα φθάνουν στα αυτιά του Ν.Λάσκαρη και τι ακριβώς του μεταφέρουν τα κοντινά του πρόσωπα. Θα πρέπει όμως να γίνει ξεκάθαρο στον μεγαλομέτοχο ότι το αγωνιστικό είναι αυτό που τραβάει όλα τα υπόλοιπα. Ναι ο Ν.Λάσκαρης πληρώνει παλιά χρέη, ναι έχει την ομάδα τακτοποιημένη οικονομικά, ναι έχει αναμορφώσει το γήπεδο, τα αποδυτήρια, βοηθητικούς χώρους ναι έχει κάνει πολλά ακόμη εκτός του αγωνιστικού χώρου και τον ευχαριστούμε για όλα αυτά. Θα πρέπει όμως να καταλάβει ότι ο καθρέφτης για μια ομάδα είναι το αγωνιστικό. Και όταν είσαι πρόεδρος στην πιο ιστορική ομάδα της Ελλάδος στο μπάσκετ τότε οφείλεις να έχεις στόχο την κορυφή!

ΥΓ. Πόσο φορές το έχουμε ακούσει και πόσο πραγματικά κουράζει αυτό με την εσωτερική αντιπολίτευση και τους εχθρούς εντός της οικογένειας του ΑΡΗ... Κάποιοι(?) για κάποιους λόγους(?) που θέλουν το κακό μας.... 

ΥΓ2. Και για να βάλουμε κάποια πράγματα στη σωστή τους διάσταση επειδή πολλοί φίλοι της ομάδος παλεύουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.... το ότι κάποιος πάει στο γήπεδο δεν τον κάνει γιατί γουστάρει την διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες και θέλει να τους στηρίξει προσωπικά. Το κάνει γιατί γουστάρει ΑΡΗ και θέλει να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη του ομάδα. Το αν ο λόγος της παρουσίας του κόσμου στο γήπεδο ήταν τα πρόσωπα και όχι η ίδια η ομάδα τότε με 3500 κόσμο στο Παλέ στα περισσότερα παιχνίδια και άλλα τόσα στο Κλ.Βικελίδης μάλλον τα "πρόσωπα" θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα.

ΥΓ3. Αφιέρωμα στην επιστροφή του ΑΡΗ στην Ευρωλίγκα το 2006-7 και την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης από το Novastories. Το είδαμε, θυμηθήκαμε και μελαγχολήσαμε... Παίκτες Έλληνες με προσωπικότητα που δεν έμεναν μόνο στο φιλότιμο, Αμερικάνοι άγνωστοι που στον ΑΡΗ έγιναν γνωστοί, κοινοτικοί με ψυχή που έδιναν το 110% σε κάθε παιχνίδι και μια ομάδα που δεν κρύφθηκε ποτέ πίσω από τα μπάτζετ και τα ονόματα των αντιπάλων διεκδικώντας με πίστη στη νίκη όλα τα παιχνίδι μέχρι τέλους εντός και εκτός Παλέ. 

ΥΓ4. Επειδή αναγνωρίζουμε πόσο διαφορετικό είναι το να είσαι ένας απλός ανώνυμος οπαδός(ή χομπίστας αν προτιμάτε) και να καταθέτεις δημόσια την άποψη σου από το να είσαι επαγγελματίας δημοσιογράφος και να καταθέτεις επώνυμα την άποψη σου... τα συγχαρητήρια μας στην τοποθέτηση του Γ.Δασκάλου στο BasketPlus.gr που αυτή τη φορά απέφυγε τις σάλτσες και τις διπλωματικές τακτικές και είπε ξεκάθαρα τα πράγματα με το όνομα τους περισσότερο σαν οπαδός αυτής της ομάδος παρά σαν επαγγελματίας δημοσιογράφος.

ΥΓ5. Πραγματικά υπάρχει κανείς που να διαφωνεί με αυτό; "αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και ένας ΑΡΕΙΑΝΟΣ στον ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ, που να θέλει η ομάδα του να χάνει… όμορφα από το να κερδίζει… άσχημα. Αν είναι έτσι, κύριε Λάσκαρη, να επιστρέψουμε το κύπελλο που πήραμε το 1993 στο Τορίνο κόντρα στην Εφές, γιατί χάλια παίξαμε!"

ΥΓ6. Έτσι βλέπουν στην Αθήνα την φετινή πορεία της ΑΕΚ... ας το διαβάσουν οι δικοί μας "χαρούμενοι" οπαδοί  "Η θέση της ΑΕΚ (19-7) που πέρυσι κατετάγη 4η στην κανονική περίοδο κι ανέβηκε ένα σκαλί στα playoffs, δημιουργεί μία πλασματική εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε ουσιαστική βελτίωση. Με τον Άρη να αποδεικνύεται πολύ κατώτερος των προσδοκιών και τον ΠΑΟΚ να έχει αναγκαστικά (για οικονομικούς λόγους) πιο χαμηλό πήχη, η «Ένωση» έπαιζε φέτος χωρίς αντίπαλο για να βγει 3η και να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου, να φτάσει στο Final 4 του Basketball Champions League και χωρίς να το διατυμπανίζει, να κερδίσει τουλάχιστον μία φορά έναν και των Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού. Τι κατάφερε απ’ όλα αυτά; Να πετύχει μόνο τον πρώτο στόχο, έχοντας 0/4 κόντρα στους «αιώνιους», χάνοντας ταυτόχρονα σε Ρέθυμνο και Ρόδο. Η απόφαση του Μάκη Αγγελόπουλου να λύσει τη συνεργασία της με τον Γιούρι Ζντοβτς, συνιστά παραδοχή της αποτυχημένης πορείας. "

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!