Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Με οδηγό "το μη χείρον βέλτιστον" δεν πας πουθενά

Posted On Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 11:05

Αν και καταβλήθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας μέρος των οφειλών προς όλους τους παίκτες και όχι μόνο στους 4 Αμερικάνους που αποφάσισαν να απέχουν από την προπόνηση η κατάσταση πλέον έχει φθάσει στο απροχώρητο. Άλλωστε οι λεπτομέρειες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας σχετικα με τη «συνέπεια» της ΚΑΕ  σε όλες τις υποχρεώσεις της αυτό δείχνει. Ο Δ.Γουλιέλμος είναι φανερό ότι αδυνατεί να διαχειριστεί το καράβι που λέγεται ΑΡΗΣ και όλη η οικογένεια του ΑΡΗ θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί προτού το ρίξει στα βράχια!

Πλήρη γνώση της οικονομικής κατάστασης της ομάδος είχε ο Δ.Γουλιέλμος όταν από το πουθενά ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το ζεύγος Λάσκαρη και ανέλαβε τα ηνία της ομάδος. Ανέλαβε τα ηνία της ομάδος για να κάνει τι ακριβώς; Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει με σιγουριά. Το βέβαιο είναι ότι τα μπαν αντί να εξαφανισθούν έχουν αυξηθεί, η ομάδα αγωνιστικά ήταν μια τραγωδία και η πολυδιαφημιζόμενη επιστροφή της κανονικότητας και της οικονομικής φερεγγυότητας στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ τελικά φαίνεται να αργεί. Ή καλύτερα αν υιοθετήσουμε την λογική του παραλόγου που επικρατεί στην ΚΑΕ σύμφωνα με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό μπάσκετ και σε πολλές άλλες ομάδες της BasketLeagueτα πράγματα σε εμάς όσο αφορά τις φετινές υποχρεώσεις είναι καλά…  Καμία λογική στις κινήσεις του Δ.Γουλιέλμου από την πρώτη ημέρα που μπήκε στις ζωές μας, κανένα πλάνο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα και δυστυχώς καμία διάθεση να μιλήσει με ειλικρίνεια στον κόσμο της ομάδος. Από πού προέκυψε το ξαφνικό του ενδιαφέρον; Γιατί ανέλαβε χρέη που δεν μπορεί να πληρώσει; Γιατί ενώ υπήρχε μια κινητοποίηση από τον ερασιτέχνη και την οικογένεια του ΑΡΗ αυτός έδρασε μόνος του θέτοντας όλους τους υπόλοιπους στο περιθώριο; Έχει τελικά φίλους που βάζουν χρήματα;  Ψάχνει για επενδυτές; Μόνο αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την παρουσία του με τίποτα δυστυχώς να μην μπορεί να  μας κάνει να αισθανθούμε έστω και λίγο αισιόδοξοι.  Η  κίνηση των 4 Αμερικανών όσο υπερβολική και υποκινούμενη και αν χαρακτηριστεί είναι απλά ενδεικτικό του τι ακριβώς συμβαίνει. Το να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία οι πληρωμές άλλων γνωστών εξαρχής υποχρεώσεων και η κατάσταση που επικρατεί σε άλλες ομάδες είναι τουλάχιστον αστείο. Μόνο ο ΑΡΗΣ έχει απαγορευτικό μεταγραφών και μόνο ο ΑΡΗΣ εξευτελίζεται λόγω του ειδικού του βάρους κάθε αγωνιστική στα παρκέ… Με το να λες υπάρχουν και χειρότερα δεν πας πουθενά… αντιθέτως βαδίζεις διαρκώς προς τα χειρότερα που φοβάσαι όπως ακριβώς συμβαίνει στον ΑΡΗ μας τα τελευταία χρόνια.

Αρκετά περάσαμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα που θα πρέπει να μας γίνουν μάθημα για όλο τον σύλλογο. Δεν γίνεται να αφήσουμε το μπάσκετ στην τύχη του αλλά ούτε και στα χέρια οποιουδήποτε αρκείται στα λόγια και σε άυλες υποσχέσεις. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα χειρότερα μιας και τα χειρότερα τα ζούμε ήδη… Καιρός να δραστηριοποιηθούμε όλοι μας… Από απλά μέλη του Α.Σ. (μιας και οι κατέχοντες θέσεις στον Α.Σ. σιωπούν εκκωφαντικά), επιφανείς παράγοντες που παραμένουν απλοί παρατηρητές αν και πονάνε με αυτά που βλέπουν, από τους οργανωμένους συνδέσμους μέχρι τον απλό οπαδό. Το αν η κινητοποίηση βαφτιστεί επιτροπή σωτηρίας, γενική συνέλευση, απλή συνάντηση, goldenclubή οτιδήποτε άλλο ελάχιστη σημασία έχει. Αυτό που προέχει είναι να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να υπάρξει άμεση δράση από όλους μας. Αρκετά με την κατρακύλα του Αυτοκράτορα!

ΥΓ. Και επειδή αρκετοί δυσκολεύονται να καταλάβουν την πραγματική διάσταση της κατάστασης και θεωρούν ότι κρίνουμε αυστηρά τον κ.Γουλιέλμο ας τους επισημάνουμε τα εξής:

1)      Oκ.Γουλιέλμος δεν είναι διοίκηση πρωτοδικείου αλλά μεγαλομέτοχος της ομάδος και ως μεγαλομέτοχος της ομάδος που αποφάσισε από μόνος του να αγοράσει οφείλει τουλάχιστον να είναι 100% συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις του αλλά να έχει και ένα πλάνο αγωνιστικής και εμπορικής ανάπτυξης της ομάδος. Κάτι που ισχύει για κάθε ιδιοκτήτη ομάδος ιδιαίτερα μιας λαοφιλής ομάδος όπως είναι ο ΑΡΗΣ μας.

2)      Στο παραπάνω αυτονόητο και λογικό πλαίσιο θα έπρεπε να είχε λύσει άμεσα το μπαν και να είχε ενημερώσει τον κόσμο της ομάδος για το πλάνο του σε βάθος χρόνου. Φέτος που πήγαμε σε ακόμη μια χρονιά οικονομικής εξυγίανσης μειώθηκαν τα παλιά χρέη; Ποιο είναι το πλάνο του για την αποπληρωμή τους;

3)      Τον κ.Γουλιέλμο δεν τον πίεσε κανείς να αναλάβει. Δεν ήρθε σε συνεννόηση με κανέναν από όσους είχαν την παραμικρή ενασχόληση με την ΚΑΕ ή τον Α.Σ. τα τελευταία χρόνια και μας παρουσιάστηκε ως αυτόκλητος σωτήρας που είχε μάλιστα και τις λύσεις στο τσεπάκι του. Από την ομάδα επιχειρηματιών από πίσω του που θα χρηματοδοτούσε την ΚΑΕ, τον  μεγάλο κρυφό επενδυτή μέχρι και τον απόλυτο κανέναν που αποκάλυψε ο ίδιος εκ των υστέρων.

4)      Στο χρονικό σημείο που εμφανίσθηκε ο κ.Γουλιέλμος υπήρχε μια κινητοποίηση της οικογένειας του ΑΡΗ (η πρόταση Αρβανίτη για διοίκηση πρωτοδικείου και η πρόταση Καπάζογλου για αγορά μετοχών υπό όρους) και πίεση προς το ζεύγος Λάσκαρη για να δοθεί λύση. Όλα αυτά όχι μόνο πάγωσαν με την παρουσία του κ.Γουλιέλμου αλλά οι άνθρωποι που είχαν την διάθεση να συνεισφέρουν τέθηκαν κατά κάποιο τρόπο στο περιθώριο και πάγωσαν οι όποιες εξελίξεις.

5)      Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ.Γουλιέλμος ως τώρα δηλώνει ότι μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Ότι έχει την γνώση, την ικανότητα και τους συνεργάτες ώστε να τρέξει την ομάδα  όπως πρέπει. Ωστόσο η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με την αυτοπεποίθηση που εκφράζει…

ΥΓ2. Με τα υποθετικά σενάρια και το τι θα γινόταν αν δεν παρουσιαζόταν ο κ.Γουλιέλμος πέρσι τον Μάρτιο δεν μπορείς να βγάλεις άκρη και να πεις με βεβαιότητα αν τα πράγματα θα γινόταν χειρότερα και ο ΑΡΗΣ θα διαλυόταν στα χέρια του ζεύγους Λάσκαρη. Όπως φυσικά και δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά αν εκείνο το περσινό σοκ που έστω και με καθυστέρηση κινητοποίησε την οικογένεια του ΑΡΗ οδηγούσε σε κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που βιώνουμε σήμερα. Το βέβαιο είναι ότι κάθε άνθρωπος που βγαίνει μπροστά και παρουσιάζει μια λύση αυτομάτως κλείνει την πόρτα σε άλλους ανθρώπους και άλλες εναλλακτικές λύσεις που πιθανόν να παρουσιαζόντουσαν στη θέση του. Το «αφού δεν υπάρχει κανείς» το έχουμε φάει πολλές φορές στην μάπα στον ΑΡΗ και ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή αν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κάθε «σωτήρα».

ΥΓ3. Συνεχίζεται η αποχή των Αμερικανών μιας και η μερική καταβολή των οφειλομένων δεν τους ικανοποίησε.

ΥΓ4. Και φυσικά μην ξεχνάμε και το θέμα του Παλέ. Εκεί που υπάρχει ξεκάθαρα διάθεση από την πολιτεία για να παραχωρήσει «κάτι» στον ΑΡΗ και από την πλευρά της ΚΑΕ και του Α.Σ. υπάρχει ο φόβος, η ανασφάλεια και το κενό συνεννόησης ώστε να απαιτήσουν το «κάτι» που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συλλόγου.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!