Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Ούτε αυτή τη φορά έπεισε…

Posted On Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 22:44

Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζει να βαδίζει ο μπασκετικός  ΑΡΗΣ με τον Δ.Γουλιέλμο να αδυνατεί όχι μόνο να σηκώσει το φορτίο που οικιοθελώς ανέλαβε τον περασμένο Μάρτιο αλλά ακόμη και να αντιληφθεί το τραγικό σημείο που βρίσκεται η ομάδα σήμερα. Αυτό ακριβώς μας έδειξε πριν λίγες ημέρες με τις onairδηλώσεις του που περισσότερο γέμισαν με προβληματισμό και έντονη ανησυχία όλο τον κόσμο του ΑΡΗ παρά με εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του μεγαλομετόχου.

Αν και πέρασαν κάμποσα εικοσιτετράωρα από τις δηλώσεις του Δ.Γουλιέλμου στο YellowRadioακόμη δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τα όσα ακούσαμε. Έλλειψη γνώσης του χώρου και ρεαλισμού; επικίνδυνα υπερβολική αυτοπεποίθηση σε συνδυασμό με μπόλικες δόσεις εγωισμού;  κάτι άλλο βγαλμένο από "θεωρίες συνωμοσίας"; κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά… Το βέβαιο είναι ότι όλα αυτά ακούσθηκαν στον αέρα της πόλης μας κάνουν να τρέμουμε σχετικά με το μέλλον του Αυτοκράτορα. Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Για τα μπαν. Εδώ είναι το λάθος που παραδέχθηκε ο μεγαλομέτοχος. Άκουσε τρίτους και αντί να τα λύσει άμεσα(αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορούσε να το κάνει) προτίμησε να διαπραγματευθεί σκληρά και να αποτύχει… Χρειάζονται 200.000€ για να προχωρήσει το θέμα που αν και στην αρχή μπορούσε να το είχε λύσει προφανώς βάζοντας τα απαιτούμενα χρήματα πλέον πρέπει να περιμένουμε ή να συνδράμουμε όλοι μας!

Για τα χρέη. Έβαλε 2.000.000 ευρώ οπότε η λογική λέει ότι τα χρέη μειώθηκαν αισθητά. Παρόλα αυτά η μη λύση του μπαν, η αποχή των Αμερικανών λόγω οφειλών σε ολόκληρη την ομάδα, οι καθυστερήσεις σε άλλες διακανονισμένες υποχρεώσεις, η μη τήρηση της συμφωνίας με Πρίφτη και Τσαϊρέλη και η φθηνή ομάδα που χτίστηκε φέτος δείχνουν  κάτι τελείως διαφορετικό.

Για το ότι παλεύει μόνος του. Εδώ τώρα ο κ.Γουλιέλμος  μας τα μπέρδεψε αρκετά τα πράγματα. Από την μια μπορεί μόνος του να σηκώσει το βάρος του ΑΡΗ από την άλλη δεν τον βοήθησε κανείς. Όχι ότι ζήτησε την βοήθεια κανενός όπως μας είπε  ή ότι σκοπεύει να τη ζητήσει αλλά η ουσία είναι ότι δεν τον βοήθησε κανείς σύμφωνα με τον ίδιο. Προφανώς ο κ.Γουλιέλμος λόγω αφέλειας , λανθασμένης πληροφόρησης ή για κάποιον άλλο "περίεργο" λόγο πίστευε ότι έτσι απλά όλοι θα συντασσόταν πίσω του και θα στήριζαν οικονομικά αυτό που ανέλαβε μόνος του χωρίς να έρθει σε συνεννόηση με κανέναν από την οικογένεια του ΑΡΗ. Τώρα πως γίνεται ένας πανέξυπνος άνθρωπος όπως μας αυτοπλασσάρεται ο Δ.Γουλιέλμος να πίστευε ότι θα υπήρχαν επιχειρηματίες που θα του έδιναν έτσι απλά τα χρήματα τους για να κάνει πιο άνετα τον μεγαλομέτοχο ο ίδιος είναι μια άλλη ιστορία…  Το θετικό στις συγκεκριμένες αναφορές είναι ότι άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να παραχωρήσει μετοχές κάτι στο οποίο στην αρχή που ανέλαβε ήταν κάθετα αντίθετος και κάπου εκεί είχε κολλήσει αρχικά το θέμα με την πλευρά Καπάζογλου.

Εκεί που το τερμάτισε ο κ.Γουλιέλμος και πεισθήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά ήταν με την δήλωση του ότι ο ΑΡΗΣ φέτος δεν κινδύνεψε καθόλου. Κάτι που το υποστήριξε έντονα παρά τις ενστάσεις των συνομιλητών του. Ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και οι αναφορές πως οι δημοσιογράφοι τα παρουσιάζουν διαφορετικά τα πράγματα μιας και ούτε ακριβώς αποχή έγινε αλλά και ούτε οι Πρίφτης και Τσαϊρέλης δεν ζήτησαν κατάπτωση της εγγυητικής για να πάρουν τα χρήματα τους.

Γενικότερα με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι αυτά που ακούσαμε από τον κ.Γουλιέλμο όχι μόνο δεν μας έπεισαν ότι ο ΑΡΗΣ βαδίζει σε έναν δρόμο ανάκαμψης αλλά μας έκαναν να γυρίσουμε στο παρελθόν και να θυμηθούμε κάτι ιστορίες με παγόβουνα. Ρητορική που θύμισε κάτι μεταξύ Ζαχουδάνη και Ανδριά ή για τους νεότερους Ηλιάδη με Στεφανίδη. Όλα καλά, όλα υπό έλεγχο, ξέρουμε τι κάνουμε, η ομάδα θα προχωρήσει και …μπαμ!

Και μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση υπάρχει ένας Ερασιτέχνης που αρνείται πεισματικά τον ρόλο του. Τον ρόλο του ως μάνα του συλλόγου ΑΡΗ, τον ρόλο του ως κάτοχος του 10% της ΚΑΕ, τον ρόλο του έστω ως ελεγκτικός μηχανισμός σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και σε όλο τον ΑΡΗ. Δεν ζήτησε κανείς από τον Α.Σ. να οργανώσει πραξικόπημα, να κάνει κάποιου είδους αντιπολίτευση στον Δ.Γουλιέλμο. Αλλά αν εδώ έχουμε να κάνουμε έναν μεγαλομέτοχο που έχει βάλει 2.000.000 ευρώ και έχει μειώσει τα χρέη τουλάχιστον κατά 1.000.000 με 1.500.000 μύριο  τότε θα πρέπει όλοι μας να του το αναγνωρίσουμε και να μετριάσουμε την όποια κριτική μας. Όπως φυσικά και αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά τα χρέη έχουν παραμείνει στα ίδια ή και σε υψηλότερα επίπεδα μετά από αυτή την μαρτυρική χρονιά πάλι είναι κάτι που θα πρέπει να το ξέρουμε. Ο Αρειανός δεν θα αντέξει να δει τον μπασκετικό ΑΡΗ να ακολουθεί την πορεία του ποδοσφαιρικού.  Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε αυτό και αποφασίσουμε να δραστηριοποιηθούμε τόσο γρηγορότερα μπορεί να βγούμε από αυτό τέλμα. Και αν δεν θέλουν μερικοί να ασχοληθούν εμείς θα τους αναγκάσουμε.

ΥΓ. Σε κάθε αρρώστια το πρώτο βήμα για τη γιατρειά είναι η διάγνωση. Η διάγνωση αυτή τη στιγμή δεν είναι ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχει λεφτά… αυτή είναι η υπεραπλούστευση  του προβλήματος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κανείς να ασχοληθεί με σοβαρότητα και ειλικρίνεια με τον μπασκετικό ΑΡΗ και να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Το ότι ο τρόπος με τον οποίο ασχολείται oΔ.Γουλιέλμος είναι εντελώς λανθασμένος φαίνεται από χίλια δύο πράγματα. Από την μη άρση του μπαν, την ομάδα τραγωδία, το αόρατο Δ.Σ., τη μη στελέχωση της ομάδος από επαγγελματίες και γνώστες του χώρου, τα οικονομικά, τις "χορηγίες" και άλλα πολλά. Το να μιλάς για προβλήματα  και λύσεις χωρίς τον Δ.Γουλιέλμο μέσα είναι σαν να θέλεις να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά. Αρκετά μετά τον αποπροσανατολισμό του κόσμου και τις καλές δημόσιες σχέσεις με όλους. Τόσα χρόνια δεν βαρεθήκατε;

ΥΓ2. Η συνέντευξη του Δ.Γουλιέλμου στο YellowRadio

ΥΓ3. Μοναδική ευχάριστη είδηση στον μπασκετικό ΑΡΗ, η επισημοποίηση της αποχώρησης του Νταλό! Ο μαύρος Μποντίρογκα σύμφωνα με τον Β.Αγγέλου που είδε την μαγεία μέσα του...

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!