Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – ΑΡΗΣ 70-73 | Άθλος ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ! Πάτησε και τους 3 πρασινοφρουρούς! ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 22:56

Απίστευτος ΑΡΗΣ, χωρίς Γκάλινατ και κάνοντας οικονομία δυνάμενων ενόψει Eurocup πάτησε τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ αφήνοντας περίλυπους τους 3 διαιτητές που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να αποτρέψουν το πράσινο ναυάγιο! Με τον κόουτς και τους παίκτες μας να καταθέτουν ψυχή και μπόλικα κιλά αρ@@δια πάνω στο παρκέ, ο ΑΡΗΣ πήρε μια ξεχωριστή νίκη. Δεν του χαρίζει τίτλο αλλά αυτό το χαστούκι στην «πράσινη μαφία» του μπάσκετ ήταν απολαυστικό!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΚΕ

Ο τρελο-Χάρελ έκανε την αρχή και οι υπόλοιποι ακολούθησαν.  Μπλούμπεργκ, Περσίδης, Σόουζα, Μπάξτον, Κατσίβελης, Σανόγκο, Μποχωρίδης. Όποιος έμπαινε έβαζε το δικό του λιθαράκι είτε σκοράροντας είτε παίζοντας εξαιρετική άμυνα και μαζεύοντας ριμπάουντ.  Η ομάδα μπήκε δυνατά και έδωσε από νωρίς στον Παναθηναϊκό να καταλάβει ότι αυτόν τον ΑΡΗ δεν τον υποτιμάς. Το 10-25 του πρώτου δεκαλέπτου ήταν αποτέλεσμα εκπληκτικής άμυνας και σωστών επιθετικών επιλογών. Το +19 που ακολούθησε επιβεβαίωσε ότι το σκορ δεν ήταν απλά αποτέλεσμα ενός νωθρού ξεκινήματος των αντιπάλων μας αλλά μιας ολοκληρωτικής εμφάνισης των παικτών του Καστρίτη!

«ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ» ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΑΣΦΥΡΙΧΤΟ

Όπως ακριβώς ο προκλητικός σπίκερ έτσι και ολόκληρος ο Παναθηναϊκός το καλό ξεκίνημα του ΑΡΗ το  αντιμετώπισαν με ένα μπλαζέ ύφος σαν κάτι πρόσκαιρο που χαθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Με την διαφορά όμως να παραμένει πάνω από τους 15 πόντους με άνεση, έπρεπε να λάβουν άμεση δράση οι 3 διαιτητές. Οι πρασινοφρουροί ανέλαβαν να κάνουν την βρώμικη δουλειά για του παίκτες του Παναθηναϊκού. Φάουλ με το κοίταγμα από την μια πλευρά, ανοχή σε μπουνιές και τραβήγματα από την άλλη πλευρά σε φάσεις που δεν χωρούσαν αμφισβήτηση. Όταν μάλιστα κατάφεραν να φέρουν τον Παναθηναϊκό από το -19 στο +8 νόμιζαν οι αφελείς ότι η αποστολή τους είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία. Δεν ρώτησαν όμως τον Καστρίτη και τους παίκτες του.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Σε ρυθμούς ροτέισον και με όλους τους παίκτες να συνεχίζουν να είναι θετικοί και απόλυτα προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο, ο ΑΡΗΣ μετέτρεψε το εις βάρος του 57-51 σε 62-71! Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της ανατροπής η τεράστια αρχηγάρα μας, ο Τολιόπουλος! Ήσυχος σε όλο το παιχνίδι, στα τελευταία όμως λεπτά εμφανίσθηκε και με τις τρίποντες βόμβες του αποτελείωσε τον Παναθηναϊκό. Η ταυτόχρονα εμετική και συγκινητική προσπάθεια των διαιτητών να φέρουν τα πάνω κάτω στα τελευταία δευτερόλεπτα  έπεσε στο κενό και ο ΑΡΗΣ έφθασε σε μια σπουδαία νίκη!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ

Ο ΑΡΗΣ κατέβηκε να παίξει χωρίς άγχος και να κάνει διαχείριση δυνάμεων, σε ένα παιχνίδι όπου η ήττα θεωρητικά πάντα ήταν εντός προγράμματος. Ακόμη και αν γνωρίζαμε βαριά ήττα, κανείς δεν θα έλεγε κουβέντα γιατί προέχει ο αγώνας της Τετάρτης στην Ευρώπη. Και όμως ο ΑΡΗΣ χωρίς να ξεφύγει από το πλάνο της διαχείρισης έπαιξε το μπάσκετ που μας έχει δείξει ότι μπορεί αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό σαν οποιοδήποτε άλλο αντίπαλο. Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό! Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και τους 3 διαιτητές που πέρα από τις 23 περισσότερες βολές που χάρισαν στον Παναθηναϊκό, έκλεισαν τα μάτια και σε αμέτρητες κραυγαλέες φάσεις. Τότε μιλάμε για κάτι το εξωπραγματικό. Στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τον πρώτο σου σκόρερ και με το  ροτέισον του Καστρίτη να ανοίγει σε τέτοιο βαθμό που μέχρι και ο Καλόγηρος έπαιξε σχεδόν 10’!  Ο Περσίδης σχεδόν 20’! Και οι 2 τους όπως και όλοι που αγωνίσθηκαν ήταν υπέροχοι! Σπουδαίος Στάρκ, killer ο Τολιόπουλος που μίλησε στο τέλος. Αυτή η νίκη όμως και αυτή η ομάδα φέρνει την υπογραφή του Γιάννη Καστρίτη! Τι και αν ώρες ώρες μας μπριζώνει με τις επιλογές του… φέτος κάνει μαγικά. Μετά την παράσταση στο Ούλμ, ανυπομονούσαμε για μια νέα παρόμοια παράσταση. Αυτό όμως το σημερινό δεν το περιμέναμε.

ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

Μόνο σαν άθλος μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή νίκη του ΑΡΗ μας στο ΟΑΚΑ με τις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση. Χωρίς τον πρώτο σκόρερ του, κάνοντας ξεκάθαρα ροτέισον και διαχείριση δυνάμεων ενόψει του αγώνα με την Τρέντο για να διευκολυνθεί ο Παναθηναϊκός… με μια εμετική διαιτησία που πάλευε να σταματήσει το κιτρινόμαυρο φρενοκομείο.  Γιατί η τρέλα που πούλησε ο ΑΡΗΣ σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Χίλια μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Καστρίτη, τους παίκτες του και όσους έβαλαν έστω και ένα μικρό λιθαράκι για το σημερινό. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΜΟΥ!

ΥΓ. Ωραίος ο Γιαννακόπουλος μιας και πρώτη φορά στην Ελλάδα ακούς πρόεδρο ομάδας να τοποθετείται έτσι για διαιτητικό σκάνδαλο υπέρ της ομάδας του. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως θα είχε αν με αυτή την ήττα ο Παναθηναϊκός έχανε την πρώτη θέση.

ΥΓ2. Ρε λιγόψυχοι Έλληνες διαιτητές… αφήστε το μπάσκετ να αναπνεύσει.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!