Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Προμηθέας – ΑΡΗΣ 70-57 | Επηρεασμένος ο ΑΡΗΣ από την διακοπή, «ανεπηρέαστοί» οι 3 διαιτητές ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 21:45

Μακριά από το καλό πρόσωπο των τελευταίων παιχνιδιών έμεινε ο ΑΡΗΣ μας στην Πάτρα, γνωρίζοντας την ήττα από τον Προμηθέα με 70-57. Επηρεασμένος από την διακοπή, είχε αργή σκέψη και κακές αντιδράσεις σε πολλά σημεία του αγώνα αφήνοντας τους αντιπάλους μας να κάνουν το παιχνίδι τους. Ανεπηρέαστοι οι 3 διαιτητές συνέχισαν εκ του ασφαλούς να οδηγούν τον Προμηθέα προς τους όποιος στόχους έχει θέσει…

ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΡΥΘΜΟ

Λάθη, αστοχία και κακή άμυνα παρουσίασε ο ΑΡΗΣ στα πρώτα λεπτά του αγώνα παραχωρώντας στον Προμηθέα πέρα από το προβάδισμα στο σκορ και ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα. Ο ΑΡΗΣ από νωρίς ξεκίνησε να κυνηγάει το σκορ και να παλεύει απλά για να μην ξεφύγει η διαφορά και αυτό ήταν κάτι που έκανε τα πράγματα ολοένα και δυσκολότερα. Οι αντίπαλοι μας διάβαζαν καλύτερα το παιχνίδι και όποτε πηγαίναμε να ανακάμψουμε έβρισκαν τους τρόπους να μας κόψουν τον ρυθμό.

ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

Είχε τα ξεσπάσματα του ο ΑΡΗΣ και τουλάχιστον σε 2 σημεία της αναμέτρησης στο Β ημίχρονο φάνηκε να έχουμε συνέλθει και να φαντάζουμε ικανοί να ανατρέψουμε την διαφορά και να επικρατήσουμε. Σε εκείνα όμως τα καλά μας σημεία φάνηκε πόσο πνευματικά ανέτοιμοι ήμασταν σήμερα. Χαμένα σουτ κάτω από το καλάθι, φθηνά λάθη και ένα τσουβάλι δεύτερες ευκαιρίες στους παίκτες του Προμηθέα που ήταν έκαναν πόντους. Και εκεί κρίθηκε η νίκη μιας και οι αντίπαλοι μας εκτός από τις βολές-δώρα των 3 διαιτητών κατάφερναν να βρίσκουν καλάθια εκεί που η μπάλα έμοιαζε δική μας.

ΟΙ 3 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

Τι και αν οι φωνές για την αβάντα της ομάδας του Λιούλιου από την διαιτησία τα τελευταία χρόνια ολοένα και πληθαίνουν; Οι 3 διαιτητές το βιολί τους. Υπερευαισθησία στις άμυνες των παικτών μας και 26 βολές ο Προμηθέας, «παίζεται» από την άλλη στις σκληρές άμυνες πάνω στον Τολιόπουλο και στα «κοψίματα» των ψηλών μας κάτω από το καλάθι.  Αποκορύφωμα της διαιτητικής αβάντας ήταν η ταφόπλακα που έβαλαν στην αντεπίθεση μας όταν με την διαφορά στους 5 πόντους δεν σφυρίζεται καθαρό επιθετικό φάουλ πάνω στον Τολιόπουλο, τρώμε τρίποντο, απαντάει ο Τολιόπουλος και στο ξέσπασμα του δέχεται τεχνική ποινή. Και όλα αυτά 3’ 50’’ πριν το φινάλε με τον ΑΡΗ σε εκείνο το σημείο να δείχνει αποφασισμένος για να γυρίσει το παιχνίδι. Αυτό μάλλον έβλεπαν και οι 3 διαιτητές και αποφάσισαν να «κλειδώσουν» τη νίκη.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ

Προσπάθησε η ομάδα όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ωστόσο ήταν φανερό ότι πνευματικά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Χάναμε εύκολα καλάθια, αποφασίζαμε λάθος στους αιφνιδιασμούς και το σημαντικότερο σχεδόν σε όλες τις διεκδικήσιμες  μπάλες είτε ήμασταν σε λάθος θέση είτε αποφασίζαμε να πάμε στην μπάλα την λάθος στιγμή. Όλα αυτά έδωσαν την ευκαιρία στον Προμηθέα να πετύχει μπόλικους ανέλπιστους πόντους. Σίγουρα ως ένα βαθμό φταίει η διακοπή και η κούραση του Τολιόπουλου αλλά πέρα από αυτό το πρόβλημα στο σκοράρισμα είναι μεγάλο. Δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος πέρα από τον Τολιόπουλο μπορεί να σκοράρει. Έχει να κάνει με ποιος άλλος εκτός του Τολιόπουλου είναι έτοιμος και αποφασισμένος να πάρει πρωτοβουλίες για να σκοράρει. Σχεδόν όλοι μοιάζουν διστακτικοί και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το δουλέψει ο Καστρίτης με τους παίκτες του. Είτε ο Ρίντ μπορεί να βοηθήσει άμεσα είτε όχι, θα πρέπει να βγουν και άλλοι παίκτες μπροστά.

ΜΕΤΡΙΟΣ Ο ΑΡΗΣ, ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Δεν ήταν αυτός που έπρεπε ο ΑΡΗΣ στην Πάτρα και αναπόφευκτα γνώρισε την ήττα από τον Προμηθέα που είχε τις απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια ανατροπής του σκορ. Και όταν οι αντίπαλοι μας δεν είχαν τις απαντήσεις, τις είχαν οι 3 διαιτητές που για ακόμη μια αναμέτρηση επιβεβαίωσαν την «ειδική μεταχείριση» που χαίρει η ομάδα του κ.Λιόλιου. Η τεχνική ποινή πάνω στον Τολιόπουλο που ακολούθησε τον μη καταλογισμό του καθαρού επιθετικού φάουλ λίγα λεπτά πριν την λήξη ήταν η φάση που έκρινε την αναμέτρηση και μπλόκαρε την προσπάθεια μας. Τα αφήνουμε πίσω μας και κοιτάμε το επόμενο και καθοριστικό παιχνίδι με την Προμετέι. Πάμε ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ για την πρόκριση!

ΥΓ. Καινούργιο φρούτο και αυτός ο Χατζημπαλίδης... έχουν  καλό "φυτώριο" εκεί στην ΚΕΔ

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!