Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτο φιλικό της χρονιάς ή το τελευταίο αντίο;

Posted On Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 17:42

Οι "μοναδικές συγκινήσεις" στον πλανήτη ΑΡΗ συνεχίζονται και έτσι σε λίγες ώρες(στις 21.00) από τώρα η αγαπημένη μας ομάδα θα συμμετέχει στο πιο περίεργο παιχνίδι στην ιστορία της. Όχι γιατί θα αγωνιστεί με μια άσημη ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις επίσημες υποχρεώσεις της Football League αλλά γιατί μπορεί το σημερινό φιλικό παιχνίδι να είναι και το τελευταίο παιχνίδι του ΑΡΗ όπως τον ξέραμε. Του ΑΡΗ με τις καλές και κακές στιγμές του αλλά πάντα αγωνιστή να παλεύει για να σκαρφαλώσει ψηλότερα. Είτε να παλεύει για να σκαρφαλώσει στην κορυφή της superleague είτε απλά για να αφήσει πίσω του μια μαύρη χρονιά στην B Εθνική και να επιστρέψει στην superleague. Όποιοι και αν ήταν οι στόχοι μας, πάντα με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΑΡΗΣ δεν έσκυβε το κεφάλι και διεκδικούσε το καλύτερο δυνατό. Όλα αυτά μπορεί σε λίγες ώρες να αποτελέσουν παρελθόν και ο ΑΡΗΣ για πρώτη φορά στην ιστορία του να παρατήσει την μάχη, να σηκώσει "λευκή πετσέτα" και να γίνει για ακόμη μια φορά το πειραματόζωο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Είναι σχεδόν αδύνατο να σταθούμε στους σημερινούς αντιπάλους μας ή να σχολιάσουμε έστω και λίγο το ελλιπέστατο ρόστερ μας όταν κρίνεται η ίδια η ύπαρξη του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ. Τι σημασία έχει ποιοι θα αγωνιστούν σήμερα ή πόσες μεταγραφές κάναμε ή θα κάνουμε αν τελικά αυτό το σχέδιο ετών(όπως πολλοί από εμάς το βλέπουμε) πάρει μέσα στις επόμενες ώρες σάρκα και οστά και ο ΑΡΗΣ μας κάνει χαρακίρι και γίνει περιφερόμενος θίασος στα χωριά της Β.Ελλάδος... Ήδη τα μπαογκοράδια και σχεδόν όλοι οι οπαδοί του συμπολίτη έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το πάρτι περιμένοντας να ακούσουν το σύνθημα της έναρξης από χείλη Αρειανών. Πόσο ειρωνικό ακούγεται αυτό που κάποιοι μας πλασάρουν σαν λύση να είναι και η επιθυμία του εχθρού σου που ζει και αναπνέει από τον πόνο σου; Κορκοδειλίσια δάκρυα και αστείρευτη αγανάκτηση από τους "αντικειμενικούς" δημοσιογράφους και ατάκες του στυλ "η καλύτερη επιλογή! και εμείς αν δεν είχαμε τον Σαββίδη αυτό θα κάναμε" από τους τάχα συμπονετικούς-νοήμονες(υπάρχουν και τέτοιοι) συμπολίτες που παθαίνοντας αμνησία ξεχνάνε τα παγωμένα χρέη τους, τους προέδρους του που βρίσκονται στην φυλακή, τις ανακοινώσεις περί "πλυντηρίων", τις πολιτικές παρεμβάσεις και κόπτονται για την νομιμότητα, το σωστό και το έντιμο που και αυτοί υπό άλλες συνθήκες θα ακολουθούσαν... Ευθυνόφοβοι παράγοντες και καρεκλοκένταυροι διαχειριστές με άδειες τσέπες, οπαδάρχες που για άλλη μια φορά έχουν πεισθεί και γνωρίζουν με βεβαιότητα το "καλό του ΑΡΗ" και ο απλός κόσμος παρασυρόμενος στον ρόλο του κομπάρσου σε μια κακοπαιγμένη τραγωδία... Όλοι οι υπόλοιποι ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε που χάθηκε το πνεύμα του μαχητή από τον Αρειανό και γιατί αντί να πιέζουμε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο συνΑρειανούς για να "συμφωνήσουν" με τα θέλω μας δεν γινόμαστε μια γροθιά για να χτυπήσουμε δυνατά το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσουμε το καλύτερο για τον ΑΡΗ μας. Για έναν ΑΡΗ που σύμφωνα με όλους τους εμπλεκομένους αν είχε 2 με 3 εκ.ευρώ ζεστό χρήμα θα μπορούσε να διεκδικήσει επάξια την άνοδο στην Superleague αλλά αντί να ενωθούμε και να παλέψουμε για μια τέτοια λύση φαίνεται να προτιμάμε τις εύκολες λύσεις εκεί που ο κάθε ανύπαρκτος παραγοντίσκος θα μπορεί να το παίξει ηγέτης και στρατηγός ενός τεράστιου συλλόγου όπως είναι ο ΑΡΗΣ. 

Ούτε σήμερα πρόκειται όλα τα παραπάνω να μας κρατήσουν μακριά από την καψούρα μας. Το ραντεβού μας θα είναι για ακόμη μια φορά στις κερκίδες του Κλ.Βικελίδης με την ελπίδα ότι η λογική θα πρυτανέψει και ο ΑΡΗΣ θα απαιτήσει από το Ελληνικό ποδόσφαιρο τα ελάχιστα από αυτά που δικαιούται και δεν θα γίνει περιφερόμενος θίασος στα χωριά της Β.Ελλάδος. Τώρα αν το έγκλημα ολοκληρωθεί καλό είναι να σκεφτείτε ότι ίσως ο ΑΡΗΣ και ο κόσμος του ποτέ να μην είναι ξανά ο ίδιος... Βλέπετε άλλοι υπερηφανεύονται που ήταν παρών στο κύπελλο του 70', στην πρόκριση επί της Περούτζια, στον θρίαμβο επί της Ατλέτικο και άλλοι γιατί δώσανε το παρών σε ένα παιχνίδι με 50 άτομα... Μαγκιά να είσαι και στα δύσκολα παρών αλλά όταν μόνο αυτά έχεις ζήσει και μνημονεύεις τότε πολύ πιθανό κάποια μέρα να καταντήσεις Μακεδονικός ή Αγροτικός Αστέρας όπου ζούνε διαρκώς στα δύσκολα... 

ΥΓ. Ήδη τα σενάρια για τον ΑΡΗ της Γ Εθνικής έχουν φουντώσει για τα καλά. Αν τελικά επιβεβαιωθεί αυτό που θέλει την ομάδα στην Γ χωρίς την παρουσία του κ.Γαλανού αλλά με την συμμετοχή διάφορων άλλων επιφανών σωτήρων όπως εδώ και χρόνια φωνάζουμε, τότε θα μιλάμε για το μεγαλύτερο "τρύπημα" που έχει γίνει ποτέ.

ΥΓ2. Στην ΚΑΕ όπου υπήρχαν σχεδόν 5.5 εκ. ευρώ χρέη και ετήσια έσοδα από τηλεοπτικά και ΟΠΑΠ περίπου 200.000 € προτιμήθηκε η οικονομική εξυγίανση μέσω του άρθρου 99 με αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ για 2-3 χρονιές να είναι καταδικασμένος σε αγωνιστική μετριότητα. Δεν βρέθηκε ένας "σοφός" εκεί να τους πει να ακολουθούσουν το "υπερήφανο" παράδειγμα της μπασκετικής ΑΕΚ, του Περιστερίου και άλλων ομάδων; Τώρα ο ΑΡΗΣ θα ήταν στην Α1 χωρίς χρέη και θα χτυπούσε πρωτάθλημα και final four Ευρωλίγκας! Πλάκα κάνω...

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!