Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ευτυχώς... υπάρχει χρόνος

Posted On Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 11:30

Ηχηρή σφαλιάρα "αφύπνισης" δέχθηκε χθες το απόγευμα η ομάδα μας στην Λαμία, στη ρεβάνς του φιλικού που έγινε πριν μια εβδομάδα στο Κλ.Βικελίδης. Το τελικό 4-0 δείχνει από μόνο του την εικόνα του αγώνα, ενώ οι 3 τελικές  που καταγράφηκαν για τον ΑΡΗ μας σε 90' φανερώνει ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην άμυνα. Και όλα αυτά σε ένα χρονικό σημείο όπου υποφυσιολογικές συνθήκες θα ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Football League.

Δεν θα κάτσουμε να αναλύσουμε ένα παιχνίδι που δεν είδαμε, ούτε θα βιαστούμε να κρίνουμε το έργο του προπονητή μέσα από φιλικά παιχνίδια που ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο που είναι αρκετά δυναμικό άθλημα πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με τα επίσημα παιχνίδια. Θα πρέπει όμως η χθεσινή ήττα να γίνει μάθημα για όλους και ιδιαίτερα για τον προπονητή μας. Ναι μεν οι παίκτες είναι αυτοί που μέσα στις 4 γραμμές θα πρέπει να μοχθήσουν για να πάρουν τη νίκη αλλά όταν μιλάμε για ΑΡΗ στην Football League με αυτό το υλικό το Α και το Ω για τη σωστή διαχείριση της ομάδος είναι ο προπονητής. Το ότι υπάρχουν σχεδόν 2 εβδομάδες μπροστά μας πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπως φαίνεται είναι ότι καλύτερο για την ομάδα μας. Ιδίως όταν προσφάτως έχουν έρθει 2 παίκτες αξίας όπως ο Μπουγκέρα και ο Τζεμπούρ για να δώσουν λύσεις ακριβώς εκεί που πονάει πιο πολύ η ομάδα, δηλαδή στην άμυνα και στην επίθεση. Κατά τα άλλα δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το αποτέλεσμα να μας παρασύρει παραπάνω από όσο πρέπει. Και αήττητος να τερματίσεις στα φιλικά δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα. Σίγουρα κάποια συμπεράσματα βγαίνουν και αυτά θα πρέπει να τα αξιοποιήσει κατάλληλα ο Αναστόπουλος. Για την ώρα οι πολλές δοκιμές και τα συντηρητικά συστήμα σε μια κατηγορία όπου είσαι υποχρεωμένος να σκοράρεις και να κερδίσεις δεν φαίνεται να αποδίδουν. Ας περιμένουμε όμως τα επίσημα παιχνίδια...

Μια "κακή συνήθεια" που έχουμε εδώ στο PlanetARIS.gr είναι πολλές φορές μετά από νίκες της ομάδος μας(σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ) να ασκούμε κριτική στην ομάδα(δηλαδή να γκρινιάζουμε), κάτι που σε πολλούς που αρκούνται με το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται περίεργο. Ο λόγος είναι απλά ότι είναι προτιμότερο και πιο εποικοδομητικό να δεις τα κακώς κείμενα της ομάδος σου μέσα από θετικά αποτελέσματα παρά μέσα από αρνητικά. Η λογική του εφόσον κερδίζει η ομάδα όλα καλά και δεν κάνει να μιλάμε σπάνια οδηγεί σε κάτι καλό. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι τα φετινά φιλικά του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ που ναι μεν κόντρα σε ομάδες superleague ο ΑΡΗΣ έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά πάντα στο Β ημίχρονο μετά από αρκετές αλλαγές και αγωνιζόμενος με συστήματα όπου στην Football League δεν θα βασιστεί. Το αποκορύφωμα της "οφθαλμαπάτης" ήταν το προτελευταίο φιλικό με τη Λαμία στο Κλ.Βικελίδης όπου το τελικό 3-1 κουκούλωσε μια τραγική εμφάνιση και παρουσιάστηκε ότι αν στην κακή μας ημέρα κερδίζουμε με 3-1 τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Μια ερμηνεία που άρεσε στον κόσμο αδιαφορώντας ότι σε επίσημα παιχνίδια ούτε εσύ, ούτε  ο αντίπαλος θα άλλαζες την μισή 11αδα στα τελευταία 20' του αγώνα... Για αυτό είναι προτιμότερο να κρίνουμε αυτά που βλέπουμε παρά να αρκούμαστε με το τελικό αποτέλεσμα...

ΥΓ. Ναι μεν έχει τα δίκια του που γκρινιάζει ο Καρυπίδης για τα διαρκείας αλλά από την άλλη χίλιες φορές πιο δίκιο έχει ο Αρειανός οπαδός που είναι διστακτικός με όλα όσα ζει τα τελευταία χρόνια. Από "ηρωικούς" Καμπανιακούς, Πανσεραϊκούς μέχρι Δόξα Δράμας και Λαμία(προσφάτως) έχουμε φάει στην μάπα. Ας αφήσουν άπαντες στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ την "θεωρία" και ας αποδείξουν μέσα στο γήπεδο ότι κακώς ο κόσμος είναι τόσο επιφυλακτικός. Συν ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάει ο κ.Καρυπίδης ότι σε μια κατηγορία όπως είναι η Football League όπου η πλειοψηφία των ομάδων αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας, το δυνατότερο ίσως χαρτί που είναι η οικονομική σταθερότητα το κρατάει στα χέρια του.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!