Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΦΗ – ΑΡΗΣ 1-1 | Αδίκησε τον εαυτό του, έσωσε τον βαθμό ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 21:30

Ένα λάθος ήταν αρκετό για να αλλάξει τις ισορροπίες της αναμέτρησης και να φέρει τα πάνω κάτω σε ένα παιχνίδι όπου όπως φάνηκε στο Β ημίχρονο μπορούσες με λίγη παραπάνω προσπάθεια να κερδίσεις. Πέρα όμως από το φθηνό λάθος του Κουέστα που έδωσε το προβάδισμα στον ΟΦΗ το εκνευριστικό αγωνιστικό πλάνο που θύμισε τον αγώνα στο Καραϊσκάκη και τείνει να γίνει παθογένεια στον φετινό ΑΡΗ. Η αντίδραση του Β ημιχρόνου και το πέναλτι που κέρδισε ο μαχητικός σήμερα Ιτούρμπε έσωσαν την παρτίδα.

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΡΗ;

Ακριβώς από εκεί που ολοκληρώθηκε ο σχολιασμός για την ήττα στο Καραϊσκάκη συνεχίζει ο σημερινός για μια εικόνα στα πρώτα 45’ που ήταν καρμπόν με αυτή της Κυριακής αν και απέναντι μας είχαμε τον ΟΦΗ. Δεν έχει να κάνει με το αν δέχθηκες πίεση ή δημιούργησε ευκαιρίες ο ΟΦΗ που δεν το έκανε αλλά έχει να κάνει με το καταραμένο γιατί να αγωνισθείς με το μυαλό μόνο στην άμυνα… Εκτός και αν αυτό που είδαμε στα πρώτα 45’ (και στο Καραϊσκάκη) είναι μια παρεξηγημένη εκδοχή του στρωτού build up ποδοσφαίρου από πίσω που θεωρητικά είναι και το ιδανικό. Το ότι έγινε το λάθος και βρέθηκες πίσω στο σκορ ήταν απλά η επιβεβαίωση ότι ΔΕΝ μπορείς να υπηρετήσεις σωστά αυτό το αγωνιστικό πλάνο, αν τελικά πρόκειται περί πλάνου ή απλά για έλλειψη αυτοπεποίθησης με μπόλικη δόση ατολμίας.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ

Το πόσο δικαιολογημένος είναι ο εκνευρισμός για την προσέγγιση του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε στην επανάληψη. Εκεί όπου ο ΑΡΗΣ δεν έκανε κάτι το μαγικό ή πολύπλοκο, δεν έκλεισε τον ΟΦΗ στην περιοχή του με ασφυκτική πίεση, δεν βομβάρδισε την αντίπαλη εστία με ευκαιρίες… Είχε όμως ξεκάθαρη διάθεση να επιτεθεί και να σκοράρει και αυτό ήταν αρκετό για να φτιάξεις απειλητικές καταστάσεις γύρω από την αντίπαλη εστία και τελικά να κερδίσεις το πέναλτι που χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό και έκοψε άλλους 2 από τον ΟΦΗ. Και έτσι απλά φάνηκε ότι αν έμπαινες στο παιχνίδι για να κερδίσεις γιατί απλά είσαι καλύτερη ομάδα και όχι να  «κλέψεις» τη νίκη με κάποια έξυπνη τακτική θα μπορούσε να το είχες κάνει πολύ εύκολα. Ναι ο ΟΦΗ τα έδωσε όλα, έπαιξε πολύ καλά την πίεση ψηλά και είχε πάθος αλλά ως εκεί. Αν εξαιρέσεις 1-2 παίκτες απέχει κατά πολύ σε ποιότητα από το ρόστερ αυτού του ΑΡΗ και αν κάποιος θα έπρεπε να σκεφτεί να «κλέψει» βαθμό ή βαθμούς αυτός θα έπρεπε να είναι ο ΟΦΗ.

ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Την μια είναι ο Κουέστα, την άλλη ο Ντένις, την άλλη ο Φαμπιάνο, την άλλη ο Μπράμπετς, την άλλη ο Σάκιτς, την άλλη κάποιος άλλος… Κάποιος θα το κάνει το λάθος όταν κλείνεσαι και αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις με σκληρό τρόπο. Όπως έχει αποδειχθεί ότι ο Καμαρά δεν έχει στο μυαλό του το σουτ αλλά την δημιουργία και παίκτες επιθετικογενείς όπως ο Εντιαγέ, ο Ιτούρμπε και ο Γκαρσία χάνονται όταν η ομάδα δεν παίζει επιθετικά. Και αυτό το κομμάτι αφορά καθαρά τον προπονητή που θα πρέπει να δει επιτέλους τι ρόστερ έχει και να το διαχειριστεί ανάλογα. Όπως και θα πρέπει να δούμε όλοι μας με πιο ψυχρή ματιά τις ελλείψεις που έχει ο ΑΡΗΣ σε πολλές θέσεις ακόμη και αν θεωρητικά υπάρχουν παίκτες. Αν ο Σάκιτς δεν μπορεί να βρει ρυθμό ως αλλαγή του Σούντγκρεν αυτό είναι πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Με λίγα λόγια η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Και ο Σίλβα χωράει και ο Φέτφα χωράει και ο Γιαννιώτας χωράει και κάθε καλός παίκτης με διάθεση να παλέψει και να βοηθήσει την ομάδα χωράει.

ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ

Με τα νεύρα μας συνέχισε να παίζει ο ΑΡΗΣ μας όπου και σήμερα πλήρωσε την ατολμία του και την έλλειψη ξεκάθαρου αγωνιστικού προσανατολισμού σε ένα παιχνίδι όπου μπορούσε εύκολα να πάρει τη νίκη. Έστω και έτσι ο βαθμός της ισοπαλίας είναι σημαντικός αλλά αυτή η επιθετική αδράνεια είναι πρόβλημα που πρέπει άμεσα να λυθεί. Με αλλαγή φιλοσοφίας; με μεταγραφική ενίσχυση; Με κάποιο τρόπο πρέπει όμως να λυθεί…

ΥΓ. Σε άλλο γήπεδα με άλλες φανέλες το γκολ του ΟΦΗ θα ακυρωνόταν σαν παθητικό οφσάιντ.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!