Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – ΑΡΗΣ 2-0 | Αιφνιδιάστηκε… και έχασε ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 00:38

Μόλις 2’ άντεξε ο ΑΡΗΣ μας απέναντι στον Παναθηναϊκό με το γκολ του Μπακασέτα να μας βάζει από τα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Συνήλθε στη συνέχεια, είχε τις στιγμές του αλλά είχε και τον Αλ Χακίμ απέναντι του να μην του επιτρέπει να μπει στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά η ομάδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε και μόνο ως «διδακτική» θα πρέπει να την δούμε την σημερινή ήττα.

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΧΟΡΤΑΡΙ

Αρκετές φορές τονίζουμε ότι είναι σημαντικό η ομάδα να μπαίνει στα παιχνίδια δυνατά ώστε να προβληματίζει από νωρίς τον αντίπαλο. Αντ αυτού είδαμε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με το 1-0 μόλις στο 3’ και το μπάχαλο που ακολούθησε στην αμυντική μας λειτουργία να είναι οι συνέπειες της χαλαρότητας που δείξαμε με το που πατήσαμε στο χορτάρι.

ΣΥΝΗΛΘΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Αφού ξεπεράσαμε τον πανικό του πρώτου εικοσαλέπτου αρχίσαμε να δείχνουμε τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα. Με σωστές τοποθετήσεις και καλή κυκλοφορία της μπάλας ο ΑΡΗΣ μας πήρε την κατοχή, ανέβηκε πιο ψηλά και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Η κεφαλιά του Ρόουζ, τα σουτ του Νταρίντα, το γύρισμα του Μορόν, η προσπάθεια του Σαμόρα ήταν μερικές από τις στιγμές που ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε με λίγη τύχη παραπάνω να είχε ισοφαρίσει.

ΕΙΧΕ ΠΡΟΘΕΣΗ Ο ΑΛ ΧΑΚΙΜ ΝΑ «ΣΤΗΡΙΞΕΙ» ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Μπορεί το παιχνίδι να ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό και να μην φαίνεται να κινδυνεύει με την απόδοση που είχαμε αλλά στην πορεία άλλαξαν τα πράγματα. Εκεί άρχισε να διακρίνεται ολοένα και πιο έντονα η διάθεση του διαιτητή να φρενάρει την προσπάθεια μας. Ξεκάθαρα φάουλ και κίτρινες κάρτες που «πνιγόντουσαν» με τεράστια ευκολία σε αντίθεση με το ανύπαρκτο φάουλ από όπου προέκυψε το 2-0. Και όταν τα σκληρά και εσκεμμένα φάουλ σου δεν τιμωρούνται με κίτρινες κάρτες τότε μπορείς ανενόχλητος να παίζεις την «επιθετική» σου άμυνα και να κόβεις με ευκολία κάθε προσπάθεια αιφνιδιασμού του αντιπάλου. Γιατί αυτό ακριβώς έκανε ο Παναθηναϊκός υπό την ανοχή του Αλ Χακίμ. Σε διαφορετική περίπτωση, δύσκολα να είχε τελειώσει το παιχνίδι με 10 παίκτες.

ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Δεν είναι μυστικό ότι ο Μάντζιος(όπως και όλος ο σύλλογος ΑΡΗΣ) έχει ως προτεραιότητα το κύπελλο και ο τρόπος που διαχειρίζεται τα παιχνίδια του πρωταθλήματος έχουν αυτόν τον στόχο. Έτσι και σήμερα επέλεξε μια περίεργη ενδεκάδα θέλοντας να δώσει χρόνο σε παίκτες που απουσίαζαν και χρειάζονται αγωνιστικό ρυθμό.  Αν αυτός ο αγώνας ήταν ο τελικός κυπέλλου, αυτή την 11αδα θα κατέβαζε ο Μάντζιος; Όχι! Και αυτό δικαιολογεί πολλά από αυτά που είδαμε σήμερα. Ωστόσο θα πρέπει να μας προβληματίσει η εικόνα της άμυνας μας σε αρκετά σημεία του αγώνα. Και οι 4 της άμυνας έδειχναν ώρες ώρες να τα έχουν χαμένα και να μην ξέρουν πως να κινηθούν μέσα στο γήπεδο. Κατά τα άλλα… διδακτική ήττα και συνεχίζουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΚ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ «ΤΕΙΧΟΣ» ΑΛ ΧΑΚΙΜ

Μπήκε νωθρός στο παιχνίδι και το πλήρωσε με γκολ από τα αποδυτήρια. Όταν αφυπνίστηκε όμως και άρχισαν οι «πράσινοι» να αγχώνονται βγήκε μπροστά ο Σουηδοϊρακινός διαιτητής και «καθάρισε» το παιχνίδι. Πολλά τα φαλτσοσφυρίγματα από τον διαιτητή όπως και πολλά τα λάθη από την ομάδα μας κυρίως στον τρόπο που αμυνόταν. Συνέχισε το πλάνο διαχείρισης ο Μάντζιος ξεκαθαρίζοντας όμως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ότι μετά την πρόκριση θα δούμε έναν κανονικό ΑΡΗ που θα διεκδικεί τη νίκη με όλες τις δυνάμεις του. Μέχρι τότε, προέχει το κύπελλο.

ΥΓ. Το «όπιο του λαού» λένε είναι το ποδόσφαιρο… κάτι ημέρες όμως σαν την σημερινή όπου η θλίψη για τις 57 χαμένες ψυχές και η οργή για το «έγκλημα των Τεμπών» ξεχειλίζει καλό είναι να γίνεται μια παύση. Μπας και βγαίνοντας για λίγο από τον μικρόκοσμο μας προβληματιστούμε και αφυπνιστούμε.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!