Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να "ξαναζεστάνει" τον κόσμο με Κηφισιά

Posted On Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 20:57

Μπορεί στο τέλος του αγώνα με τον μπαογκ ο κόσμος να αναγνώρισε την προσπάθεια των παικτών και να χειροκρότησε αλλά δύσκολα να υπάρχει Αρειανός που να μην πικράθηκε από το τελικό αποτέλεσμα αλλά και από τον τρόπο που ήρθε αυτή η ήττα. Μια ήττα μόλις στη 2η αγωνιστική που έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια όπου εκτός του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να χάσουν και να κερδίσουν παντού δύσκολα μπορεί να πει κανείς από τώρα αν οι χαμένοι βαθμοί θα στοιχίσουν στο τέλος. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ως τώρα κανείς από τον μπασκετικό ΑΡΗ δεν έχει βγει επίσημα να μιλήσει για τους στόχους της φετινής χρονιάς. Άρα καθαρά βαθμολογικά τίποτα δεν έχει χαθεί...

Αυτό που σίγουρα ως ένα σημείο έχει χάθει και θα πρέπει να είναι ο άμεσος στόχος του Β.Αγγέλου και των παικτών του είναι ο ενθουσιασμός του κόσμου που σε συνδυασμό με τις προσδοκίες που είχαν γεμίσει οι 2 εκτός έδρας νίκες είχε εκτοξευτεί στα ύψη. Και όταν είσαι στα ύψη και θεωρείς ότι θα παραμείνεις εκεί λογικό είναι η  απρόσμενη ήττα να γεμίσει όλους με απογοήτευση. Μάλιστα ο τρόπος που χάσαμε, η απαράδεκτη εικόνα του Β ημιχρόνου  + την παράταση και όλα όσα έγιναν από τον πάγκο της ομάδος με την "παρεξήση" Αγγέλου - Μποχωρίδη κτλ. σε μεγάλο βαθμό γκρέμισαν την καλή εικόνα που είχε χτίσει αυτή η ομάδα τις 2 πρώτες αγωνιστικές. Έτσι λοιπόν ο ΑΡΗΣ απέναντι στην Κηφισιά το Σάββατο το απόγευμα καλείται όχι μόνο να κερδίσει αλλά να αποδείξει κιόλας ότι αυτό που είδαμε κόντρα στον συμπολίτη ήταν μια κακή παρένθεση και ανήκει στο παρελθόν. Κάτι που μόνο εύκολο δεν θα είναι μιας και η Αθλητική Ένωση Κηφισίας μπορεί σαν όνομα να μην μας λέει και πολλά αλλά διαθέτει αρκετούς έμπειρους παίκτες στο ροστερ της  που μαζί με 3 Αμερικάνους έχουν συνθέσει ένα αξιόμαχο και αρκετά απρόβλεπτο σύνολο. Οι πάντα επικίνδυνοι "πρώην-κίτρινοι" Τσαλδάρης, Μπάρλος, ο ρολίστας πολυτελείας Βασίλιεβιτς και ο απρόβλεπτος Λιακόπουλος που πέρσι πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με τον Πανελευσινιακό είναι μερικά από τα δυνατά χαρτιά των αντιπάλων μας. Ενώ και ο Αμερικάνος Τόνι Κρόκερ που την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε 30 πόντους σίγουρα θα μας απασχολήσει. Με λίγα λόγια το παιχνίδι αναμένεται πάρα πολύ δύσκολο και ο Β.Αγγέλου με τους παίκτες του θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για την αυριανή αναμέτρηση. Βασικό όπλο θα είναι η άμυνα μας που κόντρα στον μπάογκ στο Β ημίχρονο όχι μόνο δεν ήταν καλή αλλά ήταν τόσο τραγική που έδωσε το δικαίωμα σε έναν παίκτη σαν τον Μπόγρη να κάνει και ρεκόρ καριέρας(ή να το πλησιάσει). Εκτός όμως από την άμυνα σίγουρα θα πρέπει να δούμε και κάτι παραπάνω και στην επίθεση γιατί σε όλα τα παιχνίδια ως τώρα είδαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκεί που ενώ πετυχαίναμε να μπλοκάρουμε τον αντίπαλο εμείς να μην μπορούμε να πετύχουμε καλάθι με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξαργυρώσουμε την καλή μας άμυνα. Κλειδί για την επίθεση θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση του Χαρίση που δυστυχώς ως τώρα μοιάζει να είναι εκτός των επιθετικών πλάνων του Αγγέλου και αυτό αποτελεί τεράστιο πλήγμα. Οι λίγες ασίστ που είχαμε το περασμένο Σάββατο είναι η πηγή του κακού και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να δούμε να έχει διορθωθεί αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Διαφορετικά τα πράγματα μπορεί να γίνουν αρκετά δυσάρεστα.

Ένα ερωτηματικό σχετικά με την αυριανή αναμέτρηση είναι η παρουσία του κόσμο. Τις ημέρες που ακολούθησαν το ντέρμπι με τον συμπολίτη πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν στο ζεστό χειροκρότημα του κόσμο όπως και αυτοί που εξοργίστηκαν με την έντονη κριτική που έγινε στον Β.Αγγέλου. Βέβαια το να λέμε στηρίζουμε είναι το πιο εύκολο αλλά η ουσία είναι η εικόνα του γηπέδου. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος αλλά εύχομαι αύριο να δούμε ένα μισογέματο Παλέ και όχι τους κλασσικούς 1000 με 1500 που βρέξει χιονίσει είμαστε εκεί. Είπαμε, η προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση Αρβανίτη είναι αξιοσημείωτη και αν θέλουμε να επισπευτεί η επαναφορά του Αυτοκράτορα στον θρόνο του θα πρέπει να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Για αυτό λοιπόν αύριο το απόγευμα ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕ!