Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

#ΔΙΑΦΟΡΑ

Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου!

Posted On Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 20:36

Με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis να είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων μεγάλης μερίδας της φίλαθλης Ελλάδας και ιδιαίτερα της φίλαθλης Θεσσαλονίκης που ψοφάει για τέτοια όσο και αν προσπαθήσαμε να αποφύγουμε την "παγίδα" να ασχοληθούμε με κάτι τόσο αστείο τελικά υποκύψαμε... Πως θα μπορούσαμε άλλωστε να μην κάνουμε ένα σχόλιο όταν πλέον στη ζωή μας υπάρχει ένα επίσημο, επιστημονικό, 100% αξιόπιστο και αντικειμενικό "πόρισμα" που στην πίτα των οπαδικών προτιμησέων ο ΑΡΗΣ μας κατέχει μόλις το 3% όταν ο φιλοξενούμενος της πόλης κατέχει το 12%....Ειδικοί δεν είμαστε, από τις τεχνικές με τις οποίες γίνονται οι δημοσκοπήσεις δεν έχουμε ιδέα, από αριθμούς τα πάμε έτσι και έτσι οπότε μόνο με την απλή κοινή λογική που μας απομένει σαν νοήμων άνθρωποι θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το αποτέλεσμα. 

Μιας και δεν έχουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία θα πρέπει να το θεωρήσουμε δεδομένο το 3%. Αφού έτσι λένε οι "ειδικοί" έτσι θα είναι...Οπότε πλέον ήρθε η στιγμή και με επίσημα στοιχεία να αποθεώσουμε αυτόν τον μοναδικό, ανεπανάληπτο, μαγικό πέρα από κάθε φαντασιά κιτρινόμαυρο λάο του ΑΡΗ μας!!! Ποιος να το πίστευε ότι αυτοί οι 300.000 Αρειανοί σε όλη την Ελλάδα, αυτό το κοινωνικό φαινόμενο θα έσπαγε τα κοντέρ και θα άφηναε αυτές τις "λαοφιλείς" ομάδες και τα μύρια φιλάθλων που τις ακολουθούν να προσπαθούν να λύσουν αυτό τον γρίφο, αυτή τη μαγεία, αυτό το άλυτο μύστηριο που σκεπάζει τον κόσμο του ΑΡΗ! Sold out στον τελικό κυπέλλου του ΟΑΚΑ με 30.000 Αρειανούς 504χλμ μακριά από τη Θεσσαλονική, 7500 Αρειανοί στο Μάντσεστερ, μόνιμα πιο ψηλά στον μ.ο. εισιτηρίων στο μπάσκετ από κάποιες "λαοφιλείς" ομάδες και ακόμη περισσότερα σημεία αναφοράς που θα κουραστούμε να τα αναγράψουμε.

Εκεί όμως που είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο είναι όταν κοιτάς τον μ.ο. εισιτηρίων των μεγάλων ομάδων των τελευταίων ετών της σουπερλίγκας, όταν φυσικά συμμετείχε σε αυτή τόσο ο ΑΡΗΣ μας όσο και η ΑΕΚ...Το πως γίνεται αυτό το 3% Αρειανών όταν μιλάμε για την ουσία του φίλαθλου ή οπαδού  μιας ομάδος που είναι η παρουσία του στο γήπεδο και ο μ.ο. εισιτηρίων  να μεταφράζεται σε ένα πολλαπλάσιο νούμερο και η διαφορά με τις "λαοφιλείς" ομάδες να είναι μικρούλης αριθμός που δικαιολογείται πολύ εύκολα είναι κάτι που φυσικά κανείς από τους ειδικούς, τεχνοκράτες, επιστημονικούς αναλυτές έμπειρους δημοσκόπους, αντικειμενικούς δημοσιογράδους, δικαιωμένους αλλόθρησκους "δικαιωμένους" οπαδούς δεν θα κάτσει να ασχοληθεί και να αναλύσει. Ο λόγος είναι απλός και ξεκάθαρος. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις προκαλόυνται από συγκεκριμένα άτομα, για συγκεκριμένους λόγους ευελπιστώντας σε συγκεκριμένα αποτελέσματα ώστε να γίνουν συγκεκριμένες αναλύσεις. Τα πάντα προμελετημένα, τα πάντα "αντικειμενικά" ελεγχόμενα, τα πάντα προκαθορισμένα...

Με βάση ένα παλιό αλλά πολύ σχετικό άρθρο του sportman.gr ας δούμε αυτό το 3% των Αρειανών σε σχέση με τους μ.ο. εισιτηρίων από τις "λαοφιλείς" ομάδες της Ελλάδος:

ΥΓ. Σαφώς πιο λογικό κριτήριο μου ακούγεται αυτό του μ.ο. εισιτηρίων από αυτων των τυχαίων τηλεφώνων ανά την Ελλάδα  για την μέτρηση της οπαδικής προτίμησης των Ελλήνων φιλάθλων αλλά και εδώ ο συμπολίτης μας μπερδεύει λίγο... Όταν επί Τσοχατζόπουλου τα διαρκείας έφευγαν με το κιλό και η Τούμπα ήταν το πιο ελαστικό γήπεδο παγκοσμίως αλλά και πιο πρόσφατα στο μπάσκετ πούλησαν σε μια εβδομάδα 1500 εισιτήρια διαρκείας και στους αγώνες δεν πηγαίνουν ούτε 500 τότε το μόνο που μας απομένει για να πιστέψουμε είναι τα ματάκια μας. Η φωτογραφία από το ΟΑΚΑ αφιερωμένη στον μεγαλύτερο και πιο υπερήφανο λαό ολόκληρης της Ελλάδος!!!! ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΛΑΕ ΜΟΥ!!!

ΥΓ2. 1.200.000 μπαογκτζηδες και με τον Εργοτέλη την χρονιά που χτυπάνε πρωτάθλημα βρέθηκαν μόλις 3500... Παρακαλώ το SDNA μαζί με την Metron Analysis να προχωρήσουν σε μια νέα δημοσκόπηση με το ερώτημα γιατί τα μύρια των μπαογκτζήδων δεν πηγαίνουν στην Τούμπα. Η φίλαθλη Ελλάδα θέλει να μάθει από τους ειδικούς...

15 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου PlanetARIS Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 22:09 δημοσιεύθηκε από PlanetARIS

  Εδώ υπάρχει απόλυτη ελευθερία λόγου που πάει πακέτο με τον αλληλοσεβασμό όσων έχουν την καλή διάθεση να συμμετέχουν ακόμη και σε ένα θέμα που γράφτηκε πριν 16 μήνες περίπου...

 • Σύνδεσμος σχολίου elochim7 Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 21:54 δημοσιεύθηκε από elochim7

  καλησπερες παιδια...μπορω να πω τι γνωμη μου εγω;;; ολυμπιακος απο αθηνα ειμαι ,ε μια συμπαθεια στον αρη λογω.....γκαλη

 • Σύνδεσμος σχολίου ΚΩΣΤΑΣ Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 21:39 δημοσιεύθηκε από ΚΩΣΤΑΣ

  Στην έρευνα της Superleague το 2007 είχαμε βγει 5% με τον Πάοκ 9% και στην Θεσσαλονίκη τα ποσοστά ήταν 38-28%...Το 2011 σε έρευνα της focus είχαμε πανελλαδικώς 6,2% ποσοστό καλύτερο έβερ με τον Πάοκ τρίτο με 12%....Στην 15ετή έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο αθηνών πως το λένε και το δημοσίευσε το σπορτ24 τα αποτελέσματα το 2007 ο Πάοκ είχε 11% και εμείς 5%....Στην έρευνα της Εξέδρας το 8 αν δεν με απατά η μνήμη μου ο Πάοκ είχε 8,7% και εμείς 5,5%...διαφορά πιο μικρή που έχει παρατηρηθεί σε μεταξύ μας δημοσκόπηση..

  Σίγουρα ο Πάοκ δεν είναι τρίτη δύναμη στην Ελλάδα και σίγουρα εμείς εφόσον έχουμε έστω 25% οπαδούς στην θεσσαλονίκη (ο βρύζας τόσους μας έδινε το 10), είμαστε γύρω στο 5% πανελλαδικά το οποίο πάλι φαντάζει σχετικά λίγο..


  Το θέμα είναι ότι δνε παράγουμε νέες γεννιές οπαδών και αυτό είναι κακό από την στιγμή που ο Πάοκ δεν είναι και κάτι τρομερό αγωνιστικά..άρα υπάρχει χώρος..
  Τώρα εντάξει την δημοσκόπηση μόνο οΙ Παοκτσήδες (με την γνωστή υπεροψία τους τ την παιρνουν υπόψην..σημασία έχει πόσοι είναι οι ενεργοί οπαδοί και εκεί είμαστε πρώτοι..

  Το σίγουρο είναι ότι το 3% φαντάζει απίθανο αυτήν την στιγμή αλλά δυστυχώς αυτό θα ναι το ποσοστό μας πιθανόν σε 10-15 χρόνια αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά προς το καλύτερο...

  Μόνο και μόνο που οι παναθηναικοί είναι περισσότερους από τους ολυμπιακούς στο λεκανοπεδιο σύμφωνα με τηνδημοσκόπηση τα λέει όλα..(στην δημοσκόπηση της λίγκας το 7 43% ηταν οσφπ, 32% παο και ενα περιπου 20% αεκ στο λεκανοπεδιο)


  Για ότι νεότερο επανέρχομαι..

 • Σύνδεσμος σχολίου PlanetARIS Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 11:40 δημοσιεύθηκε από PlanetARIS

  Φίλε ΚΩΣΤΑ,
  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτό που λες αλλά θα πρέπει να δεις και το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε. Η ίδια η ύπαρξη του μπαογκ οφείλεται στον ΑΡΗ και ακόμη και οι διοικήσεις τους έχουν σαν στόχο απλά να περνάνε τον ΑΡΗ. Τα τελευταία χρόνια που ο μπάογκ στο μπάσκετ πάει καλά είναι γιατί απλά περνάει τον ΑΡΗ. Ενώ στο ποδόσφαιρο που βγαίνει 2ος ή 3ος αν ο ΑΡΗΣ έβγαινε πρώτος θα κάνανε αποχή. Αυτό παίζουν τα τοπικά ΜΜΕ εδώ και δεκαετίες αυτά μαθαίνει ο Αρειανός από μικρός όπως και ο μπαογκτζης. Αντί λοιπόν να μαθαίνουμε ότι πρέπει να βγαίνουμε πρώτοι μαθαίνουμε να πλακωνόμαστε μεταξύ μας.

  Άσε που η κατάντια του ποδοσφαίρου όλης της χώρας έχει αναδείξει σε πρωταγωνιστές του αθλήματος όλους τους υπόλοιπους εκτός από τους ποδοσφαιριστές. ΟΠότε και η οπαδάρχες επιζητούν τη δημοσιότητα τους...

 • Σύνδεσμος σχολίου ΚΩΣΤΑΣ Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 02:00 δημοσιεύθηκε από ΚΩΣΤΑΣ

  Καποια στιγμη αλλη μερα ισως πω πιο πολλα πραγματα..παντως το κακο με την ομαδα μας ειναι οτι εχει σταματησει να παραγει αρειανους, αλλα να παρει αντι-παοκτσηδες...αυτο το φαινομενο ξεκινησε με τον τελικο του οακα και αποδυκνειεται βλαβερο για τον συλλογο.....πολλοι ασχολουμαστε με τον παοκ...

 • Σύνδεσμος σχολίου anthonyk Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 16:00 δημοσιεύθηκε από anthonyk

  Τελικά PLANET υπάρχει.Ούτε κι εγώ μπορούσα αρχικά να την βρω γιατί από άλλα links σε οδηγεί σε page not found.Πάντως έχει πραγματικά πλάκα πως στις ηλικίες 18-24 μας εμφανίζουν με ποσοστά κάτω του 1%.Σύμφωνα δηλαδή με μια αναγωγή με το δημογραφικό ούτε 10000 Αρειανοί δεν υπάρχουν σ'αυτές τις ηλικίες.Εξίσου αστείο είναι επίσης η ενσωμάτωση στο δείγμα Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας.Παρατηρώντας δε τα υπόλοιπα ερωτηματολόγια μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο Άρης απλώς τους προέκυψε αφού δεν μας συμπεριλαμβάνουν πουθενά.Όσο για την ποιότητα των ερωτηθέντων αποδυκνείεται από το γεγονός πως μόνο 1% επέλεξε σαν Νο1 πρόβλημα το κακό θέαμα και 49% τη διαφθορά των παραγόντων.Αν δηλαδή στην Ελλάδα είχαμε την Barcelona και την Real με προέδρους τον Μπέο και τον Κομπότη τα γήπεδα θα ήταν εξίσου άδεια.

 • Σύνδεσμος σχολίου PlanetARIS Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 13:22 δημοσιεύθηκε από PlanetARIS

  Επειδή αν δεν κάνω λάθος την έχουν κατεβάσει τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν μπόρεσα να δω όλες τις αναλύσεις για να το σχολιάσω πιο ολοκληρωμένα.

  Εδώ όμως στο http://www.allaboutaris.com/dimoskopisi/51115/xoris-metro-kai-analysi έχει κάποιες ακόμη φωτογραφίες και καυτηριάζει κάποια σημεία που δείχνει πόσο αστεία είναι αυτή η δημοσκόπηση.

  Σύμφωνα λοιπόν με την Metron Analysis στις προτιμήσεις του μπαογκτζή για ποιο άθλημα γουστάρει πιο πολύ στην πρώτη θέση είναι οι Πολεμικές Τέχνες που ισοβαθμούν με το Ποδόσφαιρο!!!! Ακολουθεί το Τένις, πιο κάτω το βόλεϊ, μετά ο Στίβος, μετά η Ενόργανη και μετά το Μπάσκετ...

  Ε τώρα πείτε μου... χωράει αμφισβήτηση αυτή η δημοσκόπηση? Τα λέει όλα όπως είναι. Ας το παραδεχθούμε...

 • Σύνδεσμος σχολίου anthonyk Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 05:11 δημοσιεύθηκε από anthonyk

  Προσωπικά λίγο με απασχολεί αν είμαστε 300 χιλιάδες ή 10 εκατομμύρια έστω κι αν αυτό έχει να κάνει με τη δυναμική που αναπτύσει ο σύλλογος.Άλλωστε ο συγκεντρωτισμός των οπαδών στην Ελλάδα είναι για μένα η μεγαλύτερη παθογένεια του αθλητισμού.Αν για παράδειγμα στη θέση της ΑΕΛ του '88 βρισκόταν μια ομάδα χωρίς κόσμο που δεν θα μπορούσε να καίει λάστιχα και να αποκλείσει την Εθνική οδό για μέρες δεν θα έπαιρνε ποτέ το πρωτάθλημα που δικαιωματικά της άξιζε.Θα διαφωνήσω όμως με το φίλο του συμπολίτη ως προς την επάρκεια του δείγματος για τον απλούστατο λόγο του ότι λαμβάνοντας υπ'όψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και ακόμα και της κάθε πόλης ή και χωριού ξεχωριστά μου είναι αδιανόητο να δεχτώ ένα τόσο μικρό δείγμα ως επαρκές.Άλλωστε μία απλή αναγωγή μόνο των νομών της Ελλάδας που ανέρχονται σε 51 με τον αριθμό των ερωτηθέντων μας οδηγεί σε ένα μ.ο 27.5 ατόμων ανά νομό.Με τέτοιο δείγμα δηλαδή θα μπορούσες άνετα αν ρωτήσεις για παράδειγμα στη Λαμία 30 άτομα ο γαύρος να έχει και 100% αφού ως γνωστόν η συγκεκριμένη πόλη Ολυμπιακοκρατείτε ενώ αν στους ερωτηθέντες καταφέρεις να βρεις έστω και μόνο 5 οπαδούς άλλης ομάδας το ποσοστό του γαύρου θα πέσει σχεδόν 20%.Αλλά επειδή εκτός των άλλων έζησα πάνω από 20 χρόνια στην Αθήνα και μάλιστα σε εποχές που τα πράγματα στο ποδόσφαιρο ήταν πιο εξισορροπημένα όσον αφορά τον ανταγωνισμό γαύρου βάζελου, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο βάζελος ουδέποτε είχε περισσότερο κόσμο από τον γαύρο όπως μας παρουσιάζει η "έγκυρη" έρευνα στα ποσοστά του λεκανοπεδίου.Πόσο δε μάλλον τώρα που ο γαύρος κυριαρχεί εδώ και μια 20ετία.Πάντως το site για λογαριασμό του οποίου διεξήχθη η έρευνα έχει κλείσει τη σελίδα που εμφανιζόταν.

 • Σύνδεσμος σχολίου PlanetARIS Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 21:14 δημοσιεύθηκε από PlanetARIS

  Φίλε Σ.ΠΑΠΑΣ,
  Ειλικρινά δεν ήθελα καν να ασχοληθώ με το θέμα γιατί το θεωρώ απίστευτα αστείο... απλά για κάποιους δικούς μας που τρώνε το παραμύθι. Και οι τηλεθεάσεις και πολλά ακόμη. Το παλικάρι παρόλο που είναι μπαογκτζής, δεν βρίζει, δεν προκαλεί και για αυτό το συζητάω μαζί του λίγο παραπάνω για το "κοινό καλό".

  Φίλε if.then.else,
  Για να συνεχίσουμε την ενδιαφέρουσα συζήτηση.

  Δηλαδή εσύ ενώ αναγνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες των περιοχών, χωριών κτλ και ενώ ξέρεις ότι αυτοί οι 1400 έχουν σπάσει σε πολλά μικρά κομμάτια για να αντιπροσωπεύσουν όλη την Ελλάδα αποδέχεσαι το αποτέλεσμα με τους τυχαίους τηλεφωνικούς αριθμούς όταν για παράδειγμα από τύχη θα μπορούσαν πχ τα περισσότερα τηλέφωνα να πέσουν Χαριλάου, Καλαμαριά, Κέντρο, Πανόραμα, Θέρμη, Εύοσμο κ.α. περιοχές όπου οι Αρειανοί είναι πιο πολλοί σύμφωνα με εμένα και πιο μοιρασμένοι σύμφωνα με εσένα και το αποτέλεσμα να έβγαινε εντελώς διαφορετικό.

  Δεν μου απαντάς με ποιον τρόπο επιβεβαιώνονται αυτά τα αποτελέσματα. Ποιο είναι το κριτήριο? Ποια είναι η απόδειξη όταν η παρουσία του κόσμου εκεί που είναι πραγματικά μετρήσιμη δείχνει κάτι εντελώς διαφορετικό?

  Και όταν λέμε φίλαθλος ή οπαδός τους συμπεριλαμβάνεις όλους? Δηλαδή και αυτούς που τα 80ς - 90ς έτρεχαν σε όλη την Ευρώπη με τον ΑΡΗ, αυτούς που το 2010 τραγουδούσαν ΑΡΗΣ και δεν είμαι καλά ή μόνο αυτούς που δεν θέλουν ακούσουν σήμερα για ΑΡΗ γιατί δεν τους εκφράζει η Γ Εθνική και η μετριότητα στο μπάσκετ? Αυτοί ήταν τότε Αρειανοί και τώρα δεν είναι? άλλαξαν ομάδα? Πέθαναν όλοι σαν γενοκτονία?

  Και επειδή σε ενδιαφέρει το θέμα ψάξτο λίγο πιο βαθειά όσο αφορά την Θεσσαλονίκη ειδικότερα. Μιας και κατά βάση 2 οι λόγοι που κάποιος επιλέγει μια ομάδα. 1) η οικογένεια και το κοντινό περιβάλλον όταν είσαι πιτσιρικάς που είναι ίσως και το πιο σημαντικό, 2) οι επιτυχίες μιας ομάδος.

  Όσο αφορά τις οικογένειες στη Θεσσαλονίκη όσο πιο παλιά πηγαίνεις νομίζω καταλαβαίνεις ότι στην πόλη μας ο μπάογκ πάντα ήταν 3η ομάδα μιας και ΑΡΗΣ και Ηρακλής προϋπήρχαν οπότε ένα προβάδισμα καμίας 20ετίας το είχαμε...

  Όσο αφορά τις επιτυχίες εκεί πραγματικά είναι που φαίνεται πόσο προπαγάνδα έχει πέσει υπέρ της ομάδος σας και γιατί πρέπει να στηθεί άγαλμα του Μπούζα στην Τούμπα. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του μπάογκ είναι στο μπάσκετ την εποχή που ήταν πίσω από την σκιά του ΑΡΗ. ΕΚεί που ο ΑΡΗΣ έχει καταφέρει κάτι που καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να το κάνει. Άρα ακόμη και από επιτυχίες πάλι δεν μπορώ να κατανοήσω την εξέλιξη.

  Όσο για τα ΜΜΕ θα σου πω το ιστορικό γεγονός ότι τα Σπορ του Βορρά έγιναν εφημερίδα καθημερινή χάρη στην Αυτοκρατορία του ΑΡΗ που απασχολούσε καθημερινά ολόκληρη την Ελλάδα. Και όλα αυτά χωρίς να αλλάξει ιδιοκτησία ή αρχιεκδότη.

  Παρόλα αυτά επειδή πάντα αυτές οι συζητήσεις καταλήγουν σε αδιέξοδο θα σου πω το εξής. Αν εσένα σε καλύπτει το 12% με 3500 κόσμο στο πρόσφατο ματς με τον Εργοτέλη τότε πάω πάσο. Αν από την άλλη δεν σε χαλάει γιατί βλέπεις το 3% του ΑΡΗ τότε απλά επιβεβαιώνεις το κόμπλεξ και την μικροπρέπεια που χαρακτηρίζει την ομάδα σου που μια ζωή βολεύεται με άλλες θέσεις εκτός της κορυφής.

  Όσο για τα ΜΜΕ είναι κάτι σαν τα μπουζούκια στην Ελλάδα. Η εύκολη λύση, για εύκολο χρήμα από κόσμο που δεν σκέφτεται, δεν κρίνει και δέχεται τα πάντα σαν αμάσητη τροφή.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σ.ΠΑΠΑΣ Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 19:57 δημοσιεύθηκε από Σ.ΠΑΠΑΣ

  Η metron analysis 2 μέρες πριν τις έκλογές του Γέναρη είχε αυτές τι προβλέψεις http://www.iefimerida.gr/news/181504/dimoskopisi-metron-analysis-provadisma-syriza-me-45-monades-enanti-tis-nd-pinak
  Τα αποτελέσαματα ήταν αυτά http://ekloges.ypes.gr/current/v/public/#{%22cls%22:%22main%22,%22params%22:{}}
  Αν μπείτε μέσα θα δείτε ότι έπιασε μόνο τη Ν.Δ, όλους του άλλους τους έχασε,ένω δύο μέρες πριν τις εκλογές είχε καταληλότερο προθυπουργό το Σαμαρά με 32% έναντι μόλις 20% του Τσίπρα, τόν οποίο κατά τη metron analysis, δεν τον ήθελαν γι προθυπουργο οι μισοί ψηφοφόροι των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,ΑΝ.ΕΛ.
  Αυτά τα γράφω για να μην τους παίρνουμε και σοβαρά.
  Planet, δεν ανέφερες τίποτα για τηλεθεάσεις του ΑΡΗ όλα αυτά τα χρόνια, πολαπλάσιες από την απήχηση, που μας δίνει η συγκεκριμένη εταιρία και μιλάμε για τηλεθεάσει Β΄ και Γ΄ Εθνικής και σε κακές χρονιές.

 • Σύνδεσμος σχολίου if.then.else Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 17:02 δημοσιεύθηκε από if.then.else

  Αδερφέ, αρχικά να ξεκινήσω με την ηλικία μου. Είμαι στα 35. Ούτε μεγάλος ούτε μικρός.
  Από κει κ πέρα, για το δείγμα των 1400 ατόμων, με τη λίγη στατιστική που κάναμε στο Πολυτεχνείο μπορώ να πω τα εξής.

  Αριθμητικά, το δείγμα είναι επαρκές. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Με δεδομένο, φυσικά, ότι για τη δημιουργία του ελήφθησαν υπόψη ποιοτικά κ ποσοτικά χαρακτηριστικά.

  Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, όσον αφορά στα ποσοτικά χαρακτηριστικά. Ο Νομός Σερρών έχει 200 χιλιάδες κατοίκους κ ο Νομός Γρεβενών έχει 40 χιλιάδες κατοίκους. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός ερωτηθέντων στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να είναι πενταπλάσιος από αυτόν στη δεύτερη και, φυσικά, ανάλογος του πληθυσμού της εκάστοτε περιοχής σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό της χώρας.

  Επίσης, αναφορικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όπως σου ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιό μου, στην πόλη των Σερρών το ποσοστό των ΠΑΟΚτσήδων είναι γύρω στο 35%, ενώ στα χωριά του Νομού αγγίζει κ σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνάει κατά πολύ το 50%. Από αυτό το παράδειγμα μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι και τα κατά τόπους δείγματα θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά.

  Το ίδιο ισχύει κ για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης. Είναι άλλο να ρωτήσεις στην Ηλιούπολη κ τη Νεάπολη, άλλο να ρωτήσεις στη Ντεπώ κ άλλο στην Τριανδρία.

  Κ σε κάθε περίπτωση, θεωρώντας ότι ο πληθυσμός ακολουθεί την κανονική κατανομή, υπάρχει αυτό που λέμε διάστημα εμπιστοσύνης. Το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι κατά 95% τα ποσοστά που δίνουν ισχύουν με το εύρος σφάλματος που δίνεται από το συμπληρωματικό ποστ του Παπαθεοδώρου. Υπάρχει, όμως, κ μια πιθανότητα 5% το σφάλμα να είναι πολύ μεγαλύτερο.

  Από κει κ πέρα, όσον αφορά στην ανθρωπογεωγραφία των οπαδών στη Θεσσαλονίκη, θεωρώ ότι παρότι δεν είμαι από δω, έχω καλή εικόνα. Όντας φοιτητής, άλλαξα αρκετά σπίτια σε πολλές περιοχές της πόλης.

  Κ σε αντίθεση, ίσως, με αρκετούς ΠΑΟΚτσήδες της Θεσσαλονίκης που έχουν την κόντρα με τον Άρη, προσωπικά δε νοιώθω την ανάγκη να σε "ρίξω", στην περιοχή μου είχαμε έναν Αρειανό (κ κάτι βάζελους στη μπάλα, Άρης στο μπάσκετ που απτο '93 κ μετά μετατράπηκαν σε υπερβάζελους, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

  Με βάση τη δικιά μου εμπειρία, λοιπόν, με εξαίρεση την Αρκαδίου, παράλληλη της Αλκμήνης πίσω απτο γήπεδο του Άρη, δεν έμεινα σε άλλη περιοχή της Θεσ που να αντιληφθώ ότι είναι πλειοψηφία οι Αρειανοί. Δεσπεραί στο κέντρο, Σαράντα Εκκλησιές, Τριανδρία, Σταυρούπολη, Α. Πόλη, παντού πιο πολλοί ΠΑΟΚτσήδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις με μια αναλογία σαν αυτή της Α. Πόλης, με εξαίρεση τις 40 Εκ. (ανεβαίνει το ποσοστό του Ηρακλή) κ τη Σταυρούπολη (ανεβαίνει το ποσοστό του ΠΑΟΚ).

  Από την άλλη, δε θα σου πω σε καμία περίπτωση την κουταμάρα που αναφέρουν πολλοί συνοπαδοί μου περί λωρίδας της Παπαναστασίου κ λοιπές αρλούμπες. Ακόμη κ στη Σταυρούπολη είχε και Αρειανούς. Προσωπικά, όσο γελάω με αυτούς που αναφέρουν τη Θεσσαλονίκη ως πόλη του (ημι)θεου, άλλο τόσο γελάω κ με αυτούς που μιλάνε για θλιβερές μειοψηφίες.

  Αν με ρωτούσε κάποιος άσχετος σχετικά με το σε ποιον ανείκει η πόλη, θα του απαντούσα "ΚΑΙ στον ΠΑΟΚ ΚΑΙ στον Άρη ΚΑΙ στον Ηρακλή. Απλά, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι πιο πολλοί απτους άλλους".

  Από κει κ πέρα, επειδή έχω μια ιδιαίτερη "αγάπη" προς τους βάζελους, θα σας συμβούλευα να προσέξετε λίγο τις νέες γενιές σας. Αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι δε θέλουν να το παραδεχτούν, αλλά ο βάζελος στα σχολεία έχει αρχίσει να παρουσιάζει ρεύμα, κ όχι τους 2-3 ξεκάρφωτους ΠΟΚίτες που είχαν παλαιότερα τα σχολεία. Κ να ξέρεις ότι κατά βάση από σας κόβει, λόγω μπάσκετ. Δε μου αρέσουν οι εσχατολογίες, αλλά αυτό το θεωρώ πραγματικά πρόβλημα κ δε μπορώ να αντιληφθώ αυτοί οι γονείς πώς διάολο αφήνουν τα παιδιά τους να γίνουν μια ομάδα που ονομάζεται ΠανΑΘΗΝΑϊκός.

  ΥΓ.1 Όπως κ στην πολιτικά, αυτά τα γκάλοπ δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα σε όρους ποιότητας, αλλά σε όρους ποσότητας. Δλδ δεν αναφέρονται στο πόσοι είναι μέλη του τάδε κόμματος, πόσοι κατεβαίνουν σε πορείες, πόσοι ανείκουν σε συνδικαλιστικά όργανα, κτλ, παρά μόνο στο πόσοι (προτίθενται να) ψηφίζουν το τάδε κόμμα. Αντιστοίχως, δεν αναφέρονται στο πόσοι οπαδοί της τάδε ομάδας θα πάνε στο γήπεδο ή στην εκδρομή στη Μαδρίτη κ στη Φλωρεντία, αλλά πόσοι δηλώνουν οπαδοί της ομάδας. Για τους οποίους αυτό μπορεί να σημαίνει να πάνε στο καφενείο να δουν το παιχνίδι κ να την πουν στο φίλο τους τον Αρειανό που "οργώνει τα χωράφια". Αλλά γνωρίζεις κ συ πολύ καλά ότι το πόσο εύκολα μπορεί να γεμίσει ή να αδειάσει ένα γήπεδο στην Ελλάδα, από τη στιγμή που υπάρχει το οπαδικό capacity, απέχει μια απόσταση όση η επιφάνεια του δοκαριού. Πάει μέσα, "ομαδάρα ολέ". Πάει έξω, "όλοι πουλητάρια είναι, καλά τα λέει ο Μύρτσος"...

  ΥΓ.2 Για το ρόλο των ΜΜΕ που αναφέρεις δε διαφωνώ. Αλλά να ξέρεις, ότι τα ΜΜΕ ακολουθούν τη μάζα, δεν τη δημιουργούν. Το ότι τα Μέσα γλύφουν/ταϊζουν σανό/ασχολούνται περισσότερο με τους ΠΑΟΚτσήδες είναι ένας δείκτης ότι οι ΠΑΟΚτσήδες είναι όντως πιο πολλοί. Επίσης, είναι δείκτης κ για το ότι μέσα στον οπαδικό όγκο των ΠΑΟΚτσήδων υπάρχουν κ περισσότεροι, αριθμητικά και κατ' αναλογία, δεκτικοί (ή πιο ωμά, ηλίθιοι).

 • Σύνδεσμος σχολίου PlanetARIS Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 14:54 δημοσιεύθηκε από PlanetARIS

  Φίλε if.then.else,
  Πολύ ωραία τα λες όλα αυτά και θα συνεχίσω από εκεί που τελείωσες "Το ότι δεν πήγα, τελικά, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχω, όμως, έτσι δεν είναι;"

  Είχες τους λόγους σου και για αυτό δεν πήγες χωρίς όπως πολύ σωστά λες αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχεις σαν οπαδός του συμπολίτη.

  Δηλαδή οι Αρειανοί που δεν ρωτήθηκαν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ή μήπως εσύ που ασχολείσαι θεωρείς αντιπροσωπευτικό δείγμα τα 1400 άτομα? Που αν τα χωρίσεις σε ηλικίες, νομούς κτλ μιλάμε ότι το δείγμα ανα την Ελλάδα για κάτι τόσο μαζικό είναι ανάξιο αναφοράς...

  Πάμε τώρα ως προς τα μετρήσιμα αποτελέσματα... Στις εκλογές υπάρχουν οι ψηφοφόροι που συμμετέχουν στις έκλογες και έτσι βάση των εκλογικών αποτελεσμάτων επιβεβαιώνονται οι δημοσκοπήσεις και τα περιθώρια λάθους που δίνουν. Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση πως επιβεβαιώνετε το αποτέλεσμα? Με το να βγούμε στη γειτονιά μου παρέα και να ρωτήσουμε 100 άτομα? Πάντως από τα αποτελέσματα των εισιτηρίων δηλαδή εκεί όπου υπάρχει η συμμετοχή αυτών που χαρακτηρίζονται ως φίλαθλοι/οπαδοί τα νούμερα διαψεύδονται σε απίστευτο βαθμό.

  Να το πιάσουμε και αλλιώς. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι πριν 4 χρόνια περίπου και αν αυτό το γκάλοπ γινόταν μετα την άλωση της Μαδρίτης ή την τεράστια παρουσία του κόσμου του ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ θα ήταν το αποτέλεσμα το ίδιο? Μιλάμε για τότε που όλη η Ελλάδα σιγοτραγουδούσε ΑΡΗΣ και δεν είμαι καλά... ή πιστεύεις ότι την χρονιά που οι συνοπαδοί σου έκαναν αποχή, η ομάδα τους κινδύνευε με υποβιβασμό και μάζευε στο γήπεδο 300 άτομα τα αποτελέσματα θα ήταν τα ίδια.

  Συν ότι αν το πάρεις από ακόμη πιο παλιά το θέμα θα καταλάβεις ότι όλο αυτό περί του κόσμου του μπάογκ ιδίως μέσα στη Θεσσαλονίκη είναι μια προπαγάνδα δεκαετιών που προσπαθεί να μιμηθεί την προπαγάνδα του Ολυμπιακού σε άλλες εποχές. Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις τι σημαίνει ΜΜΕ και πόσο επηρεάζουν τον κόσμο.

  Η εικόνα που έχεις εσύ προσωπικά έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του κόσμου των 2 ομάδων. Με τους Αρειανούς να μπορούν να διαχωρίσουν κάποια πράγματα στην ζωή τους και τους μπαογκτζήδες να είναι του επιπέδου δεν πατάμε ποτέ στο γήπεδο αλλά άμα λάχει θα πλακωθούμε και στις φάπες με έναν Αρειανό στην παραλία γιατί έχει πετσέτα ΑΡΗΣ.

  Δεν θέλω να μειώσω κανέναν και σέβομαι όλους τους φιλάθλους. Τους μπαογκτζήδες βέβαια σε μεγάλο βαθμό τους λυπάμαι μιας και έχω αρκετούς φίλους, που είναι αξιόλογα άτομα και γουστάρουν την ομάδα τους αλλά χαλιούνται να ταυτίζονται με ανθρώπους που θεωρούν κομπλιμέντο χαρακτηρισμούς όπως ΟΡΚ κτλ... Για να καταλάβεις εμείς οι Θεσσαλονικείς όταν γνωρίζουμε κανά καλό άτομο που δηλώνει μπαογκτζής αυθόρμητα τον ρωτάμε... έλα ρε φίλε μπάογκ? δεν σου φαίνεται...

  Η Α.Πόλη που μένεις έχει τα χαρακτηριστικά που πλησιάζουν πιο πολύ στον συμπολίτη παρά στον Αρειανό...

  Τώρα επειδή όπως είπα δεν ξέρω την ηλικία σου και πως αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα γύρω σου θα σου υπενθυμίσω ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδος με βάση κάποια νούμερα, στατιστικά κτλ παρουσίαζαν επι χρόνια την πρόοδο μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν στην ουσία ούτε το 10% των χρημάτων δεν έμπαιναν στην χώρα ενώ στις μέρες μας με κάποια αστεία νούμερα πέρα από κάθε λογική και πραγματικότητα οι "σοφοί" της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μνημόνιο είναι καλό και η οικονομία ανακάμπτει. Έτσι λένε τα νούμερα και οι στατιστικές τους την ίδια στιγμή που ο Έλληνας βιώνει κάτι εντελώς διαφορετικά. Οπότε ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς το όλο και την εμπιστοσύνη σου στους "ειδικούς" και στα "αντικειμενικά" και "ανεξάρτητα" ΜΜΕ.

  Φιλικά πάντα μιας και δεν έχω να χωρίσω τίποτα με οποιοδήποτε νοήμων άνθρωπο

 • Σύνδεσμος σχολίου if.then.else Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 12:41 δημοσιεύθηκε από if.then.else

  Αδερφέ, να καταθέσω κ γω την εμπειρία μου πάνω στο θέμα. Και να δηλώσω εξ αρχής την οπαδική μου ταυτότητα (ΠΑΟΚ), για να μην υπάρχουν παρερμηνείες κ παρεξηγήσεις.
  Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη, αλλά ζω στην πόλη από το 1999, όταν ήρθα ως φοιτητής. Τα τελευταία 8 χρόνια μένω σε μια average περιοχή της πόλης, ως προς τα οπαδικά της χαρακτηριστικά (Α. Πόλη), με την έννοια ότι δεν έχω ακούσει κανέναν να τη χαρακτηρίζει με τον τρόπου που γίνεται για παράδειγμα για τη Σταυρούπολη, τη Χαριλάου ή τις Σαράντα Εκκλησιές.
  Με βάση τον δικό μου άμεσο περίγυρο, ο οποίος καλύπτει το ηλικιακό range 35-45, αλλά κ τον πιο γενικό (γείτονες, μαγαζάτορες, κτλ.), αυτό το 55-15 μου φαίνεται υπερβολικό. Αν έπρεπε να κάνω μια εκτίμηση κ χωρίς τα κριτήρια με τα οποία δημιουργώ τις παρέες μου να έχουν να κάνουν με οπαδικές, πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες "χρωματισμένες" προτιμήσεις θα έλεγα το εξής:

  - ΠΑΟΚ: 43-45%
  - Άρης: 20-22%
  - Ηρακλής: 12-14%
  - ΠΟΚ: 11-13%
  - Άλλη/Καμία: 10%

  Τα παραπάνω ποσοστά αφορούν sτο σύνολο του ανδρικού πληθυσμού, καθώς και τις γυναίκες που ασχολούνται (ένα 20%, ας πούμε). Στο "καμία" βάζω άτομα που παρακολουθούν τα αθλητικά δρώμενα, αλλά χωρίς αν υποστηρίζουν κάποια συγκεκριμένη ομάδα (πχ αν τους ρωτήσεις θα σου πουν "Εθνική Ελλάδος" ή "τις ομάδες της Θεσσαλονίκης") ή υποστηρίζουν μόνο κάποια ξένη (αυτοί είναι πιο νεαροί σε ηλικία, με εξαίρεση έναν τύπο 50 χρονών που είναι φανατικός Leeds United).

  Βέβαια, επειδή παιδιά έχουμε, όπως κ φίλους με παιδιά, ενδιαφέρον έχει κ το τι γίνεται στα σχολεία. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Κ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ (κ χωρίς να θεωρώ ότι μπορώ να το προβάλλω σε όλη τη Θεσσαλονίκη), το μεγάλο δράμα του Ηρακλή (κυρίως), αλλά κ του Άρη (σε δεύτερο επίπεδο) είναι εκεί, στους νέους οπαδούς.

  Για τον ΠΑΟΚ αυτό που έχω διαγνώσει είναι ότι απλά κάνει μια συντήρηση δυνάμεων. Το μεγάλο πρόβλημα, κατ' εμέ, είναι η επικίνδυνη αύξηση των βάζελων σε αυτές τις ηλικίες. Πχ σε τάξη 20 παιδιών, το να είναι τα 8-9 ΠΑΟΚ είναι φυσιολογικό. Κ να είναι από κει κ πέρα και άλλα 5-6 Αρειανάκια κ άλλα 3-4 Ηρακλάκια. Όχι να είναι 8-9 ΠΑΟΚ κ 3-4 Αρειανάκια, 3 βαζελάκια, 2 Ηρακλάκια κ δυο γαβράκια, ας πούμε. Δε ξέρω, ίσως επειδή αυτή η πόλη αγαπάει το μπάσκετ, λόγω της πτώσεις των δικών μας ομάδων να στρέφονται οι πιτσιρικάδες προς τα εκεί.

  Από την άλλη πλευρά, για την επαρχία, επειδή τόσο εγώ όσο κ η γυναίκα μου καταγόμαστε από "χωριό", προσυπογράφω τα ποσοστά κ με τα δυο χέρια, αλλά με έναν αστερίσκο. Τα ποσοστά πυο εμφανίζει η έρευνα ισχύουν για τις πόλεις της Μακεδονίας, για τις Σέρρες πχ κάπως έτσι είναι, 35% ΠΑΟΚ, 17% ΑΕΚ, 15% βάζελος κ το υπόλοιπο μοιράζεται σε Άρη, γάβρο, Πανσερραϊκό. Στα χωριά, όμως, πχ Ν. Σούλι, Πεντάπολη, Νιγρίτα, κτλ. το ποσοστό του ΠΑΟΚ αυξάνει κατακόρυφα. Πχ εγώ μέχρι να έρθω Θεσαλονίκη είχα γνωρίσει έναν Αρειανό κ έναν γάβρο. Στη Θεσ ήρθα σε επαφή με περισσότερους γάβρους (φοιτητές κατά βάση) απότι στο χωριό.

  Σε γενικές γραμμές, πάντως, δε νομίζω ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δεν αποτυπώνουν ακριβώς την πραγματικότητα, αλλά δεν απέχουν κ τρομερά από αυτήν:

  - Έχω την αίσθηση ότι η διαφορά γάβρου-βάζελου είναι λίγο μεγαλύτερη (όχι πολύ μεγαλύτερη, όμως, πχ 30-26%).

  - Για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ειλικρινά δε ξέρω, σίγουρα είναι ντέρμπυ. Έχω δει άλλες δημοσκοπήσεις να μας έχουν στα ίσια με την ΑΕΚ, άλλες να είναι 13-11% υπέρ της ΑΕΚ, σε γενικές γραμμές είναι μικρές οι όποιες διαφορές. Στη μία περίπτωση υπάρχει μια οπαδική βάση (της ΑΕΚ) που έχει ένα σταθερό ποσοστό (15% συν/πλην 2%) σε όλη την επικράτεια της χώρας, κ από την άλλη έχουμε μια οπαδική βάση που είναι πρώτη δύναμη (ας πούμε 35%) στο ένα τρίτο της χώρας. Πραγματικά, δε βγαίνει άκρη.

  - Για τον Άρη, θεωρώ ότι το ποσοστό του είναι γύρω στο 4-4,5% (με δεδομένο ότι στη Θεσσ είναι στο 20-22% κ όχι στο 15%, αλλά κ τα άθλια ποσοστά του στην επαρχία).

  Τέλος, μια αναφορά στην εικόνα των κερκίδων κ στην προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων από αυτές. Η έρευνα αποτυπώνει την οπαδική βάση της κάθε ομάδας, στη φυσική θα το παρομοίαζα ως μέγεθος με τον όγκο.

  Από την άλλη, η εικόνα στις κερκίδες ή/και τις εκδρομές αποτυπώνει το βαθμό συσπείρωσης μιας ομάδας στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στη φυσική θα το παρομοίαζα με την πυκνότητα.
  Αυτά τα δύο μεγέθη, μπορούν να συσχετιστούν σε κάποιο βαθμό, αλλά είναι εντελώς άτοπο να τα ταυτίζουμε κ κυρίως να τα συγκρίνουμε.

  Πχ η ΑΕΚ περνάει αυτό το διάστημα μια εποχή αναγέννησης. Λογικό είναι να μαζεύει πολύ κόσμο στο γήπεδο. Όπως κ ο ΠΑΟΚ τη χρονιά της σαρδέλας που είχε γεμάτο γήπεδο με τους Θρασύβουλους κ τους Λεβαδιακούς. Το γεμάτο γήπεδο εκείνη την εποχή δε σχετιζόταν με τον οπαδικό όγκο του ΠΑΟΚ (οκ, αν είχε 10000 φιλαθλους δε θα μπορούσε να γεμίσει η Τούμπα), αλλά με το βαθμό συσπείρωσής του. Ο οποίος αυτήν την περίοδο είναι στα τάρταρα κ για αυτό κ τα 3000 εισητήρια με τον Εργοτέλη.

  Πέρυσι στον τελικό με το βάζελο είχα κλείσει με εκδρομή να πάω κ τελικά τελευταία στιγμή το μετάνιωσα. Όπως κ αρκετοί γνωστοί μου. Γιατί δεν είμαι ζώο, να με παστώσεις από τις 10 το βράδυ της προηγούμενης για να δω ένα ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι στις 8 το βδάδυ της επόμενης, δλδ 22 ώρες μετά. Το ότι δεν πήγα, τελικά, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχω, όμως, έτσι δεν είναι;

 • Σύνδεσμος σχολίου PlanetARIS Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 23:37 δημοσιεύθηκε από PlanetARIS

  Φίλε joe,
  Η πρώτη μου σκέψη είναι ακριβώς αυτό που λες και για αυτό δεν ασχολήθηκα κατευθείαν με το θέμα... Με λύπη μου όμως έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν συνΑρειανοί μας που τα πιστεύουν αυτά, τα υιοθετούν και θεωρούν ότι είναι μια βάση για να γίνει μια συζήτηση. Με "θύμα" πάντα τον ΑΡΗ.

  Για αυτό και έκανα μια απλή προσπάθεια μπας και καταλάβουν αυτοί που δυσκολεύονται ότι οι δημοσκοπήσεις συνήθως εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και οι πρακτικές που χρησιμοποιούν για να βγάλουν αυτά τα νούμερα δεν μπορούν να εμφαρμοσθούν παντού με την ίδια επιτυχία.

  'Ασε που είμαι υπέρ της άποψης ότι πρέπει να απαντάς στην προπαγάνδα και να μην σιωπείς. Γιατί στο τέλος οι προπαγανδιστές γυρνάνε τη σιωπή εναντίον σου και χάνεις το δίκιο σου.

 • Σύνδεσμος σχολίου joe Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 22:46 δημοσιεύθηκε από joe

  δεν καταλαβαινω την κολοπιλαλα που μας επιασε για το ποσοι αριθμητικα ειμαστε...εμενα μου αρεσει περισσοτερο το να ειμαστε λιγοι (οχι και πανιωνιοι ομως) αλλα πιστοι (στα ευκολα ΑΡΗΣ στα δυσκολα ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ), παρα μαζα πανηγυρτζηδων. γιατι αυτο προκαλει ο ΑΡΗΣ, παθος! δεν ειναι μια ομαδα των μμε, μια ομαδα μοδα, μια ομαδα που αμα κερδαει εχουμε sold out, και αμα την παρει ο κατηφορος ειναι τρεις κι ο κουκος...
  υ.γ. το 3% (συμφωνα με το νου τους παντοτε) δε σημαινει οτι εχουμε 300.000 αν βγαλεις αμαχο πληθυσμο σημαινει οτι εχουμε το πολυ 90.000

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

#YELLOW RADIO 92.8

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!
DMC Firewall is a Joomla Security extension!