Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

Μια λύση για το σήμερα και το αύριο του ΑΡΗ μας

Posted On Τρίτη, 08 Μαϊος 2012 21:40

Με αφορμή την τελευταία συνέλευση της ΚΜΑ και την έκκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο για να καταθέσει εγγράφως την πρόταση του για να βγει ο ΑΡΗΣ από το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο θα κάνουμε και εμείς από εδώ την δική μας πρόταση. Όχι γιατί κατέχουμε την απόλυτη γνώση της κατάστασης, την απαραίτητη τεχνογνωσία, την δυνατότητα να την υποστηρίξουμε σε φυσικό επίπεδο και την βεβαιότητα ότι αυτό το πλάνο μπορεί να πετύχει(αλλιώς θα την καταθέταμε απευθείας στην ΚΜΑ) αλλά απλά μόνο και μόνο για δώσουμε τροφή στους συνΑρειανούς μας να σκεφτούν μερικές από τις δυνατότητες που έχουμε σαν κόσμος του ΑΡΗ και να ξεφύγουμε από τα εκβιαστικά διλλήματα που εντέχνως μας έχουν παρουσιάσει η διοίκηση Αθανασιάδη και οι παρατρεχάμενοι τους. Σίγουρα ο κόσμος θα πρέπει να βάλει το χέρι, σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει συσπείρωση αλλά όχι όπως θέλει ο καθένας να παρουσιάζει ή να φαντάζεται. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι πέρα από κουπόνια ενίσχυσης, λογαριασμούς "αλληλεγγύης" και λοιπούς εράνους.

Το παρακάτω πλάνο/πρόταση βασίζεται πάνω σε όλα ακούσαμε κατά την διάρκεια της συνέλευσης της προηγούμενης Παρασκευής και στις τοποθετήσεις αρκετών επώνυμων Αρειανών όπως ο κ.Δεσύπρης, ο κ.Ματθαίου, ο κ.Στεφανίδης, ο κ.Σκόρδας, ο κ.Βαλεργάκης, ο κ.Ξανθόπουλος από την ένωση προσώπων "ΑΡΗΣ Πρωταγωνιστής" αλλά και μερικοί "ανώνυμοι" φίλοι της ομάδος που κατέθεσαν κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες(που δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να δίνουμε την απαραίτητη σημασία) και αποσκοπεί όχι απλά για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο αλλά για να εξασφαλίσουμε και το μέλλον. Για πρακτικούς λόγους τα παρουσιάζουμε ως βήματα:

Βήμα 1: Ξεσκαρτάρισμα και χτίσιμο από την αρχή ξεκινώντας από την "ρίζα" του προβλήματος. Δυστυχώς το "κάστρο" έχει πέσει από μέσα, όλοι αυτοί που πήραν την λαϊκή εντολή από το σώμα της ΚΜΑ έχουν προδώσει τα όνειρα ή τουλάχιστον δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μας. Για να συσπειρωθεί ο κόσμος, για να πεισθούν Αρειανοί με οικονομική επιφάνεια να βοηθήσουν, για να δείξουν κατανόηση οι παίκτες και όλοι όσοι περιμένουν να εισπράξουν λεφτά από τον ΑΡΗ μας θα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια, αξιοπιστία και φερεγγυότητα. Η διοίκηση Αθανασιάδη υπό την ανοχή(ή συνενοχή) του δ.σ. της ΚΜΑ έφερε την ομάδα ως εδώ, δίχασε τον κόσμο, αγανάκτησε ποδοσφαιριστές κ.α. με τις υποσχέσεις της και τα ψέματα της άρα για να γίνει η αρχή θα πρέπει και οι δύο να αποχωρήσουν με πρώτη και καλύτερη την διοίκηση της Κοινωνίας Μελών μιας και από εκεί πρέπει να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Δεν γίνεται οι άνθρωποι που πριν 1 χρόνο μας μιλούσαν για κερδοφορία να κάνουν έκκληση για εξεύρεση λύσης, να ενημερώνουν για οικονομικά ή να μεσολαβούν με οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο όταν οι ίδιοι αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι του προβλήματος. Επομένως η παραίτηση τους και η ανάδειξη νέου "άφθαρτου" δ.σ. της ΚΜΑ με άτομα που πιστεύουν στον θεσμό και έχουν διάθεση να τρέξουν τις εξελίξεις θα πρέπει να είναι η πρώτη μας κίνηση. Παράλληλα θα πρέπει να κατατεθεί και η παραίτηση της διοίκηση Αθανασιάδη η οποία θα γίνει δεκτή μόλις είναι έτοιμο το νέο σχήμα για καθαρά λειτουργικούς λόγους ώστε να μην υπάρξει διοικητικό κενό. Φυσικά η αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης της ομάδος στο απόλυτο και των άμεσων υποχρεώσεων θα πρέπει να είναι η πρώτη κίνηση της νέας διοίκησης της ΚΜΑ.

Βήμα 2: Κάλεσμα προς τον κόσμο για την άμεση οικονομική ενίσχυση της ομάδος μέσω ΚΜΑ και εισιτηρίων διαρκείας. Ναι είναι δεδομένο ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για ρευστό για να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδος και μιας και δεν υπάρχουν "πρίγκιπες" με τσουβάλια με λεφτά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει και πάλι ο κόσμος του ΑΡΗ όπως αρκετές φορές έκανε κατά το παρελθόν. Φυσικά αυτό δεν χρειάζεται να γίνει μέσω κάποιας μορφής εράνου(κουπόνια, λογαριασμούς, κτλ) όπου ο Αρειανός δεν θα έχει την παραμικρή ανταπόδοση αλλά μπορεί να γίνει μέσω των εισιτηρίων διαρκείας και της ΚΜΑ με διπλό στόχο. Πρωταρχικά να μαζευτούν χρήματα και παράλληλα να υπάρχει λαϊκή συσπείρωση γύρω από το γήπεδο και γύρω από την ΚΜΑ. Και ας "παίξουμε" λίγο με τα νούμερα για να δούμε τι μπορεί να γίνει σε υποθετικό πάντα επίπεδο.

Εισιτήρια Διαρκείας: Άμεση έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας σε προνομιακές τίμες με έκπτωση ως και 40%(σε σχέση με τις περσινές τιμές) ως τις 15 Ιουνίου. Όπως και να το κάνουμε ανεξάρτητα από την κρίση δεν πρόκειται ο ΑΡΗΣ μας να έχει λιγότερα από 5000 με 6000 διαρκείας, με δεδομένη την ανάγκη που έχει η ομάδα για ρευστό, το κάλεσμα που θα γίνει και την ευκαιρία για να πάρει κάποιος το διαρκείας του σε άκρως προνομιακή τιμή θεωρώ ότι 1 στους 3 παλαιούς κατόχους διαρκείας θα ανταποκριθούν οπότε με σχετικά πρόχειρους υπολογισμούς έχουμε τα εξής 2000 εισιτήρια με μ.ο. κόστους γύρω στα 150Ε(μιας και θα πωληθούν διαρκείας σε διάφορες θύρες με κλιμακωτή αξία) έχουμε 300.000 ευρώ ως τις 15 Ιουνίου για να μπαλώσουν μερικές τρύπες.

Κοινωνία Μελών ΑΡΗ: Συνδρομή με 30Ε ετησίως για τα νέα μέλη, 20Ε για τους κατόχους διαρκείας των 3 τελευταίων ετών ή της νέας σεζόν και 10Ε ανά χρονιά που δεν έχει πληρωθεί για τους ήδη εγγεγραμμένους στην ΚΜΑ. Αν υπολογίσουμε ότι από τα 9850 μέλη της ΚΜΑ είναι μόλις τα 1850 τακτοποιημένα υπάρχουν γύρω στα 8000 μέλη που παρά το ενδιαφέρον που έχουν δείξει για τον θεσμό δεν έχουν ανανεώσει, αν από αυτά βγάλουμε και γύρω στα 2000 μέλη που είναι κάτω των 18 μένουν γύρω στους 6000 συνΑρειανούς μας που θεωρώ πολύ πιθανό ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς αντιλαμβανόμενοι τις κρίσιμες στιγμές να επαναδραστηριοποιηθούν καταβάλλοντας κάποια μικρά ποσά(10 με 30 ευρώ περίπου) για τις χρονιές που δεν έχουν εξοφλήσει. Ταυτόχρονα ανακοινώνεται η αλλαγή του φορέα από απλά εισπρακτικού και εκλογικού μηχανισμού και σε "εκπτωτικού" στα πλαίσια των γνωστών εμπορικών ή ταξιδιωτικών club όπου κάθε μέλος με ένα ετήσιο πολύ χαμηλό πάγιο έχει πρόσβαση σε εκπτώσεις σε χιλιάδες επιχειρήσεις και όχι στα στενά όρια του διαφημιστικού καταλόγου των συνεργαζόμενων Αρειανών επιχειρηματιών και της μπουτικ του ΑΡΗ. Μια τακτική που χρησιμοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο από διάφορους φορείς και επιχειρήσεις όπου το βασικό κέρδος τους δεν είναι από το ετήσιο πάγιο των μελών του club αλλά από ένα ελάχιστο ποσοστό που κερδίζει από την κατανάλωση που κάνουν τα μέλη του club στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια επιδιώκουμε κινήσεις με ανταποδοτικότητα  τόσο για την ΚΜΑ όσο και για το ίδιο το μέλος όπου βρίσκει την συμμετοχή του ως μια έξυπνη κίνηση με πολλαπλά οφέλη.  Φυσικά η ύπαρξη επιτροπής διαφάνειας, οι αυξημένες αρμοδιότητες της ΚΜΑ στην σχέση της με την ΠΑΕ αλλά και άλλες καταστατικές αλλαγές χρίζουν μελέτης και θεωρούνται απαραίτητες.

Βήμα 3: Προσέγγιση Αρειανών παραγόντων με οικονομική επιφάνεια. Από την στιγμή που θα έχουν γίνει σημαντικές τομές όπως ο "εξοστρακισμός" των υπευθύνων αυτής της κατάστασης,  το κάλεσμα προς τον κόσμο και γενικότερα η δρομολόγηση του πλάνου εξυγίανσης το "κλίμα" στις τάξεις του κόσμου λογικά θα βελτιώνεται σταδιακά και πολύ πιθανόν να αγγίξει και κάποιους συνΑρειανούς μας με περισσότερες οικονομικές δυνατότητες από την πλειοψηφία του κόσμου και είτε μέσω κάποιων χορηγιών ή έστω ταμειακών διευκολύνσεων ίσως να γίνει εφικτό να μαζευτεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων της ομάδος.

Βήμα 4: Επαναδιαπραγμάτευση και προσπάθεια για "κούρεμα" χρέους. Μετά την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας και την προσπάθεια συσπείρωσης της ΚΜΑ θα ξεκινήσει η προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης με τους παίκτες που οφείλουμε χρήματα αλλά και όσους απαιτούν άμεσα χρήματα από τον ΑΡΗ μας. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να ζητήσουμε την κατανόηση και υπομονή όλων μέχρι να ολοκληρωθεί η διάθεση των φθηνών εισιτηρίων διαρκείας και αφού μαζευτούν κάποια χρήματα ώστε να δώσουμε και κάτι μπροστά θα διαπραγματευτούμε το "κούρεμα" του χρέους. Θεωρώ άκρως σημαντικό στην συγκεκριμένη διαδικασία να υπάρχει ειλικρίνεια και να προταθούν μόνο εφικτοί διακανονισμοί και όχι διακανονισμοί με βάση πιθανά κέρδη όπως έχει γίνει κατά το πρόσφατο παρελθόν. Ήδη από ότι έχει φανεί η πλειοψηφία των παικτών δείχνει να αντιλαμβάνεται την κατάσταση και να έχει την διάθεση να διαπραγματευτεί. Άλλωστε αν είχαν την λογική του εκβιασμού όπως είχε ο Τόχα τότε δεν θα υπέγραφαν για τον φάκελο αδειοδότησης.

Βήμα 5: Πλάνο αγωνιστικής εξυγίανσης και όχι αγωνιστικής καταξίωσης. Ευελπιστώντας ότι τα πράγματα θα μπαίνουν σιγά σιγά σε μια σειρά και τα προβλήματα θα μειώνονται θα πρέπει να κοιτάξουμε και την επόμενη σεζόν και το τι ΑΡΗ θα παρουσιάσουμε γιατί όπως και να το κάνουμε το αγωνιστικό είναι υψίστης σημασίας. Διατηρώντας στο ρόστερ της ομάδος παίκτες όπως οι Βελλίδης, Λαζαρίδης, Παπαζαχαρίας, Παπαστεργιανός, Γιαννώτας, Κατίδης, Πρίττας, Καπετάνος, Τριανταφυλλάκος, Κανούλας, Τσουκάνης, Κατίδης, Καζναφέρης, Ουμπιντες, Ακόστα, μερικά ακόμη νεαρά παιδιά και 2-3 μεταγραφές έμπειρων παικτών σχετικά οικονομικών(τύπου Ακόστα) μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύνολο αξιόμαχο με παρόν και μέλλον. Χωρίς βέβαια να ξέρω τις αμοιβές των παικτών το παραπάνω ρόστερ μου φαίνεται αρκετά οικονομικό.

Εναλλακτικά Πλάνα Έκτακτης Ανάγκης 

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου: Μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει μια ύστατη προσπάθεια για εισροή χρημάτων στην ομάδα. Ουσιαστικά ένας έρανος που θα απευθύνεται στον κόσμο του ΑΡΗ...

Διοίκηση Πρωτοδικείου: Μπορεί ο Γ.Κόντης και τα παπαγαλάκια να λένε ότι η διοίκηση πρωτοδικείου θα είναι καταστροφή αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σύσσωμος ο επίσημος ΑΡΗΣ δήλωνε πριν 3 μήνες το ίδιο και για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Επίσης δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι καταστροφή η διοίκηση πρωτοδικείου όταν οι μισές ομάδες της Ελλάδος έχουν τέτοιες διοικήσεις.

Πώληση παικτών: Δεν υπάρχει Αρειανός που να μην είχε στεναχωρηθεί με την αναγκαστική πώληση του Μαυρογενίδη στον Ολυμπιακό αλλά η αλήθεια είναι ότι κανένας παίκτης και κανένα πρόσωπο δεν γίνεται να μπει στην ίδια ζυγαριά με την ύπαρξη του ΑΡΗ μας. Άρα αν ήμαστε μια ανάσα από την καταστροφή και υπάρχει η δυνατότητα να πωληθούν παίκτες όπως ο Γιαννώτας, ο Βελλίδης ή ό Κατίδης(δεν βλέπω κάποιον άλλο) τότε και αυτό είναι μια διέξοδος που θα πρέπει να την έχουμε στο μυαλό μας. Γιατί το πάνω από όλα και όλους ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να μένει μόνο στα λόγια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τρόποι για να προσεγγίσεις τον κόσμο του ΑΡΗ, να τον συσπειρώσεις και να τον παροτρύνεις να στηρίξει την ομάδα οικονομικά υπάρχουν. Ακόμη και πιο ακραίες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν. Δυστυχώς η διοίκηση Αθανασιάδη αναλώθηκε στο να προσπαθεί να πείσει τον κόσμο του ΑΡΗ για την ύπαρξη των επενδυτών ώστε να προχωρήσει το "δικό τους" πλάνο και όχι στο να ψάξει να βρει πραγματικές λύσεις για τον ΑΡΗ μας. Ακόμη και τώρα υπάρχει χρόνος αρκεί να δράσουμε γρήγορα προς την σωστή κατεύθυνση. Όσο για την πρόταση του Γ.Κόντη και τα χρήματα που ήδη έχουν βάλει οι "επενδυτές" αν υπήρχε πραγματικά αυτή η δυνατότητα δεν θα είχαμε φθάσει ποτέ σε αυτό το σημείο. Από την στιγμή που μόνοι τους οδήγησαν την ομάδα σε αυτό το σημείο όλα τα αλλά είναι περιττά.  Ο ΑΡΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ!

 

 

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!