Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Η αλλαγή στο μετοχικό φέρνει επενδυτή

Posted On Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 12:48

Μια είδηση των τελευταίων ημερών που πέρασε "στα ψιλά" ήταν αυτή που είχε να κάνει με την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του πλειοψηφικού πακέτου της ΚΑΕ στον Λ.Αρβανίτη και τον Χρ.Γαλιλαία. Ίσως το σημαντικότερο βήμα στον μπασκετικό ΑΡΗ μετά την υπαγωγή της ομάδος στο άρθρο 99. Μπορεί αρκετά συχνά σε ότι έχει να κάνει με το μπάσκετ του ΑΡΗ να υπάρχει μια προσπάθεια ωραιοποίησης καταστάσεων και "αγιοποίησης" μερικών παραγόντων αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή ερμαφρόδιτη  διοικητική και μετοχική κατάσταση στην ΚΑΕ έμοιαζε μέχρι πρότινος σαν αλυσίδα που κρατούσε αιχμάλωτο τον Αυτοκράτορα.

Οι παράγοντες της "ΓΕΝΕΣΙΣ" προσέφεραν τα μέγιστα ώστε ο ΑΡΗΣ μετά την ειδική εκκαθάριση να κάνει σημαντικά βήματα ανόδου. Οι 2 τίτλοι(κύπελλο Ελλάδος και FIBA Cup), η συμμετοχή στον τελικό του Eurocup και η επιστροφή στην Ευρωλίγκα είναι η απόδειξη της προσφοράς τους. Επειδή όμως το νόμισμα έχει 2 όψεις θα ήταν παράλογο να αγνοήσουμε ότι ο ΑΡΗΣ  όλα αυτά τα χρόνια οδηγήθηκε εκ νέου σε οικονομικό μαρασμό και σε αγωνιστική απαξίωση. Ναι μεν παρουσιάστηκε στην πορεία ένας Θ.Τζεβελέκης που εξακολουθεί και κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό(33%) των μετοχών της ΚΑΕ και ένας Γ.Δαμιανίδης που είχε από πίσω του μια ολόκληρη "παρέα" αλλά δεν παύει βάσει νόμου το απόλυτο κουμάντο να το είχε ο μεγαλομέτοχος, δηλαδή η "ΓΕΝΕΣΙΣ".  Αυτά περί ανενεργών μετόχων είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε"... ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ο Γ.Δαμιανίδης(εφόσον αυτός ήταν το πρόβλημα) θα μπορούσε να είχε "τελειώσει" απο τον ΑΡΗ πολύ πιο νωρίς με συνοπτικές διαδικασίες. Ακόμη και ο Θ.Τζεβελέκης θα μπορούσε να είχε αναγκαστεί να μείνει σε παθητικό ρόλο. Τώρα γιατί δεν έγιναν όλα αυτά από την "ΓΕΝΕΣΙΣ" είναι κάτι που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αλλά και δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε παραπάνω. Με δεδομένο λοιπόν ότι όπως έβγαινε προς τα έξω ο μεγαλομέτοχος της ομάδος ήταν "ανενεργός" υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα με όποιον ήθελε να επενδύσει στον ΑΡΗ. Με ποιο τρόπο θα έβαζε τα λεφτά στην ομάδα; πως θα διασφάλιζε την "επένδυση" του; οι μετοχές ήταν προς πώληση; και ποια ήταν η αξία κάποιων καταχρεωμένων μετοχών; με ποιον θα μιλούσε ο ενδιαφερόμενος; Δηλαδή φανταστείτε το σενάριο όπως το ζούμε τα τελευταία χρόνια. Ο ΑΡΗΣ στην μιζέρια να κάνει αργά και σταθερά βήματα ώστε να ξεχρεώσει και σε 1 με 2 χρόνια από τώρα να είναι το "γωνιακό μαγαζί" που ξέραμε σε όλα τα επίπεδα. Και τότε οι ανενεργοί - αμέτοχοι μέτοχοι να ξαναγίνουν ενεργοί... θα ήταν ένα περίεργο πισωγύρισμα που δύσκολα θα οδηγούσε σε κάτι καλό. 

Πλέον όλα τα παραπάνω ανήκουν στο παρελθόν και οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας σε όσους βοήθησαν ώστε ο ΑΡΗΣ να απεμπλακεί από αυτή την περίεργη διοικητική κατάσταση και να μπορεί να ψάχνει πραγματικά για κάποιον επενδυτή. Καλό είναι τώρα που υπάρχουν νέα δεδομένα  οι άνθρωποι της ΚΑΕ να ξανασκεφτούν την πρόταση του πρώην προέδρου του ARIS Golden Club κ.Κωσταντινίδη για ελεύθερη διάθεση των μετοχών στον κόσμο του ΑΡΗ ίση με την αξία των χρεών της ομάδος, που σίγουρα ως ένα βαθμό θα γεμίσει και τα ταμεία της ΚΑΕ! Φυσικά σε όλα τα παραπάνω  θα πρέπει να δούμε και τι στάση θα κρατήσει ο κ.Τζεβελέκης που ότι και να λέει ο ίδιος είναι υπόλογος απέναντι στον κόσμο του ΑΡΗ. Τώρα που κάτι πάει να αλλάξει ίσως και να έχει μια ευκαιρία να διορθώσει ένας μέρος από όσα έκανε ο ίδιος και ο "έμπιστος" του όταν αποφάσισαν να "νοικοκυρέψουν" την ΚΑΕ... Αν όλα αυτά τα διαδικαστικά αλλά εξίσου σημαντικά λυθούν, με τον Νίκο Γκάλη "σημαιοφόρο" της αναγέννησης του Αυτοκράτορα ο ΑΡΗΣ θα ξεκινήσει να γράφει νέες χρυσές σελίδες στην πλούσια ιστορία του.

ΥΓ. Επειδή αρκετά συχνά στο PlanetARIS.gr τα χώνουμε σε "κιτρινόμαυρους" δημοσιογράφους που στο βωμό των καλών σχέσεων δεν ασχολούνται με "καυτά" θέματα ή αποκρύπτουν σημαντικό μέρος της αλήθειας θα πρέπει να κάνουμε ξεχωριστή αναφορά σε 2 μπασκετικούς δημοσιογράφους γιατί το "τσουβάλιασμα" δεν αρέσει σε κανέναν. Ο Χρ.Γκάλης και  ο Α.Γκάτζιος μέσα από το προσωπικό τους blog στο basketplus.gr όταν τα υπόλοιπα ΜΜΕ έγραφαν διθύραμβους για την υπαγωγή της ομάδος στο άρθρο 99 αυτοί πιανόντουσαν με την ουσία. Εύχομαι να βρουν και άλλους μιμητές και ο Αρειανός να αρχίσει να εμπιστεύται και πάλι τις κιτρινόμαυρες πηγές ενημέρωσης.

ΥΓ2. Δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο να μιλάμε διαρκώς για τον ρόλο των μεγαλομετόχων(ΑΣ και ΚΜΑ) και το τι θέλει η πλειοψηφία των μετόχων και στο μπάσκετ να λέμε ένα απλό "ανενεργοί μέτοχοι" και να ξεμπερδεύουμε...

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!