Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Η πρώτη ARIS Open Day και ο απόηχος των δηλώσεων Γουλιέλμου

Posted On Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 17:01

Αν και όλος ο κόσμος του ΑΡΗ κινείται σε ξέφρενους ποδοσφαιρικούς ρυθμούς εδώ και κάποιο διάστημα στον μπασκετικό ΑΡΗ έχει ξεκινήσει μια φιλότιμη προσπάθεια για ακόμη μια δύσκολη χρονιά.  Η συνέπεια που χαρακτηρίζει ως τώρα τη νέα διοικητική κατάσταση, οι μεταγραφές ουσίας παρά το μεταγραφικό ban, η αλλαγή φιλοσοφίας με κινήσεις όπως η χθεσινή ARIS Open Day και οι ξεκάθαρες(ως ένα βαθμό) τοποθετήσεις-απαντήσεις του Δ.Γουλιέλμου στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου έχουν φέρει έναν αέρα αισιοδοξίας στην ομάδα χωρίς ωστόσο για την ώρα να μπορούμε να αφουγκραστούμε τον ενθουσιασμό που εκφράζεται από αρκετούς για το αγωνιστικό προφίλ της ομάδος.

Όμορφη ημέρα η χθεσινή για τον Αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ με αρκετούς φίλους της ομάδος και κυρίως πάρα πολλά μικρά παιδιά να ανταποκρίνονται σε αυτό το πρώτο ραντεβού γνωριμίας με τη νέα ομάδα. Μποχωρίδης και Τζόουνς ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όπως και ο Βεργίνης που έμοιαζε σαν μην έφυγε ποτέ από το Παλέ. Η ομάδα σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή όπως λογικά και η στήριξη που θα έχουν αυτοί οι παίκτες από την διοίκηση σε όλη την πορεία της νέας σεζόν. Το αν όλα αυτά είναι αρκετά ώστε ο Β.Αγγέλου να μας παρουσιάσει κάτι ελκυστικό(και όχι απλά καλύτερο από το περσινό κατάντημα) θα φανεί πάνω στο παρκέ και μόνο όταν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδος.

Σημαντικός παράγοντας για να διαμορφωθεί αυτό το όμορφο κλίμα που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στην ομάδα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΚΑΕ που στην συνέντευξη της περασμένης Δευτέρας δεν άφησε σχεδόν τίποτα αναπάντητο. Έδειξε να έχει πλήρη επίγνωση του που βρίσκεται αλλά και της ευθύνης που έχει πάρει στα χέρια του σε μια ομολογουμένως  δύσκολη και κρίσιμη χρονική περίοδο για τον ΑΡΗ. Το αν απαντήσεις όπως το γιατί ασχολήθηκε παίρνοντας ένα τόσο μεγάλο ρίσκο(ανέλαβε χωρίς να γνωρίζει το ακριβές νούμερο των χρεών), το γιατί σε αυτή την προσπάθεια(τουλάχιστον για την ώρα) δεν υπάρχει συμμετοχή ανθρώπων  σε μετοχικό επίπεδο που είναι κοντά στην ομάδα και εξέφρασαν δημόσια την πρόθεση τους να βοηθήσουν και αν το πλάνο οικονομικής εξυγίανσης  δίνει από μόνο του προοπτική είναι κάτι  που ο καθένας προσωπικά αντιλαμβάνεται αν τον ικανοποιούν ή όχι. Αυτό όμως που σίγουρα πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας είναι οι κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα αλλά και τον κοντινό στόχο της άρσης του μπαν.  Όταν μάλιστα έχεις να κάνει με έναν άνθρωπο σαν τον Δ.Γουλιέλμο με τόσο ξεκάθαρο και προσεκτικό λόγο τότε όπως ξεκάθαρα δήλωσε  το αγκάθι του μεταγραφικού banπολύ σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν. Κάτι φυσικά που θα είναι και η πιο τρανταχτή απόδειξη της δουλειάς που γίνεται από την νέα διοίκηση αλλά και το "σύνθημα" της επιστροφής του ΑΡΗ στην κανονικότητα πριν σκάσει η "φούσκα" Λάσκαρη.

Από χθες το πρωί και σε συνδυασμό με την πολύ ωραία εκδήλωση που έγινε στο Nick Galis Hall είχαμε και την επίσημη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα σεζόν. Μια χρονιά που αναμένεται δύσκολη αλλά σε καμία περίπτωση εφιαλτική σαν την περσινή.  Το αν θα ανταποκριθεί ο κόσμος σε αυτό το κάλεσμα είναι κάτι που ναι μεν το ευχόμαστε όλοι μας αλλά θα μου επιτρέψετε να έχω τις αμφιβολίες μου. Άλλωστε το ποδοσφαιρικό παράδειγμα όπου ο κόσμος της ομάδος αφού είδαν τον ΑΡΗ να αγωνίζεται εκτόξευσαν  τα διαρκείας μέσα σε λίγες ημέρες δείχνει ξεκάθαρα ότι με τα λόγια, την προσδοκία και την "τεχνητή" αισιοδοξία (κυρίως από κόσμο και opinion makers που παραδοσιακά δεν ασχολούνται με το μπάσκετ) δεν πείθεται κανείς.  Στο χέρι πάντως της διοίκησης, του τεχνικού τιμ και των παικτών είναι να ξεσηκώσουν τον κόσμο με τον τρόπο τους και να τον αναγκάσουν πέρα από την ποδοσφαιρική φρενίτιδα να ασχοληθούν και με την πορτοκαλί θεά. Καλή αρχή ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ μου!

ΥΓ. Καλό το ARIS Open Day αλλά αυτή η μόδα των τελευταίων χρόνων όπου οι ομάδες κρύβονται από τον κόσμο και τα φιλικά γίνονται κεκλεισμένων των θυρών είναι κάτι που δυσκολεύομαι να το καταλάβω.

ΥΓ2. Αν ο κάθε Αρειανός που μοιράζει με το τσουβάλι  ενθουσιασμό  για την προσπάθεια που γίνεται φέτος  πάρει διαρκείας ή απλά έρθει στο γήπεδο, τότε ο Αυτοκράτορας θα αγωνίζεται φέτος σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

ΥΓ3. Το να ενθουσιάζεται φίλαθλος του ΑΡΗ μήνα Σεπτέμβριο για μια ομάδα που αν καταφέρει να βγει 4η θα θεωρείται "αγωνιστική υπέρβαση" κόντρα στα προγνωστικά φανερώνει απλά πόσο χαμηλά έχει πέσει ο πήχης και πόσο έχει αλλοιωθεί το DNAτου Αρειανού οπαδού.

ΥΓ4. Και ο Θεόφιλος Μητρούδης στο πλευρό της νέας διοίκησης…!!!???@%#$#$$#@#

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!