Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Από την «προσπάθεια» του Γουλιέλμου στον μονόδρομο της επιβίωσης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 20:17

34 ημέρες μετά από το τελευταίο μας ποστ για το μπάσκετ ήρθε η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη αποκλειστικά για την ΚΑΕ ώστε να δώσει ένα τέλος στην βουβαμάρα των προηγούμενων ημερών και να ορίσει το σημείο επανεκκίνησης του μπασκετικού ΑΡΗ. Ένα σημείο επανεκκίνησης αναμενόμενο σε εκνευριστικό βαθμό και ένας αγώνας επιβίωσης που επισημοποιήθηκε με την «συγκατάθεση» του Δ.Γουλιέλμου και τους 19 μεσεγγυούχους των μετοχών. Η απουσία του κόσμου από όλη αυτή την προσπάθεια και η έλλειψη ουσιαστικών λύσεων(και εξηγήσεων) από όσους βρήκαν το σθένος να βγουν μπροστά  αντικατοπτρίζει στο απόλυτο την εικόνα της ομάδος μας τα τελευταία χρόνια αλλά και το κατάντημα του Ελληνικού μπάσκετ.

Οι εξηγήσεις για το πώς φθάσαμε ως εδώ

Έχουν χιλιοειπωθεί οι λόγοι που έφθασε ο ΑΡΗΣ ως εδώ και δεν έχει να προσφέρει τίποτα να τους αναφέρουμε ξανά αλλά πλέον έγινε ξεκάθαρο ότι η ΚΑΕ εδώ και δεκαετίες λειτουργεί περισσότερο σαν το βήμα της Ελληνικής Βουλής όπου οι διάφοροι παράγοντες πηγαινοέρχονται σαν τους βουλευτές και λένε τα δικά τους. Άλλοι δεν ήξεραν, άλλοι δεν μπορούσαν, άλλοι ίσως να έσφαλαν,  άλλοι είχαν θέμα με τους πολιτικούς τους αντιπάλους που πλέον είναι στο πλευρό τους, άλλους τους έφαγε το σύστημα και άλλους τους πείραξε η κριτική και τα θέλω του κόσμου. Όταν αναφέρεται ως διοικητικό επίτευγμα η ανατροπή μιας άδικης τιμωρίας σε μια ομάδα με την ιστορία του ΑΡΗ που 2 διαδοχικές  χρονιές γλιτώνει τον υποβιβασμό οριακά, τα λόγια είναι περιττά…

Η «προσπάθεια» του Γουλιέλμου

Αναμφίβολα η ευχαριστήρια ανακοίνωση του Α.Σ. προς το πρόσωπο του Δ.Γουλιέλμου αποτελεί μέρος της συμφωνίας μαζί με τις υπόλοιπες οικονομικές διαπραγματεύσεις που εδώ και 40 ημέρες περίπου έκαναν το «παραδίδω τις μετοχές μου χωρίς αντίτιμο» στο νέο μίνι σήριαλ του καλοκαιριού.  Τα γιατί και τα πως έφθασε ο Δ.Γουλιέλμος να «προσπαθεί» να σώσει τον ΑΡΗ μόνος του ενώ δεν είχε τη δυνατότητα όπως ο ίδιος δήλωσε δεν ρωτήθηκαν ποτέ και δεν πρόκειται ποτέ να μας τα πουν με επίσημο τρόπο. Η ομερτά στον μπασκετικό ΑΡΗ καλά κρατεί μέχρι που η σιωπή σπάει με ένα αφελές ερώτημα του τύπου “μα γιατί ο κόσμος δεν αγκαλιάζει την προσπάθεια που γίνεται;”.  Άσε που μετά θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και για τον «απαθή» ρόλο του Ερασιτέχνη στις διαδικασίες της ΚΑΕ που για προφανείς λόγους κανείς δεν θέλει να δώσει.

Ο μονόδρομος της επιβίωσης

2 ήταν οι «λύσεις» που προτάθηκαν στην  συνέλευση με την μια να έχει να κάνει με την διατήρηση των μετοχών στην κατοχή του Γουλιέλμου κάτι που οδήγησε πρακτικά σε μια πρόταση που υπερψηφίστηκε και είχε να κάνει με την λύση της πολυμετοχικότητας. Δηλαδή με κάποια νομικά και οικονομικά τεχνάσματα θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους μας να στηρίξουμε την ΚΑΕ με τον πλέον επίσημο τρόπο. Με λίγα λόγια, λεφτά δεν υπάρχουν, πλάνο διαφορετικό από το γνωστό της στήριξης(και της μετατόπισης ευθυνών) του κόσμου δεν υπάρχει και ο ΑΡΗΣ σαν να ξαναγυρίζει καμιά οκταετία πίσω όπου η 6η θέση παρουσιαζόταν σαν επίτευγμα. Πλέον όμως με το φαντασματάκι του υποβιβασμού να κόβει βόλτες στο θρυλικό Παλέ εκείνη η πορεία μοιάζει όντως με επίτευγμα… Και κάπου εδώ κολλάει και το Παλέ που ίσως είναι το μοναδικό στοιχείο που διαφοροποιεί την σημερινή κατάσταση με εκείνη της προ-Λάσκαρη εποχής. Η ενδεχόμενη παραχώρηση του Παλέ υπό ευνοϊκές συνθήκες σε συνδυασμό με τα χρήματα που παρακρατούνται από σχετικές οφειλές είναι μια ανάσα στον ασθενή ΑΡΗ. Εφόσον υπάρχει(;) και το πλάνο αξιοποίησης του γηπέδου ίσως τα πράγματα να είναι ελαφρώς καλύτερα.

Τα συμπεράσματα για την επόμενη ημέρα

Αν κάτι θετικό μπορούμε να κρατήσουμε από αυτή την συνέλευση είναι ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με τον μπασκετικό ΑΡΗ ίσως στην πιο δύσκολη συγκυρία των τελευταίων 50 χρόνων για την ομάδα μας αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό οικοδόμημα του μπάσκετ. Άνθρωποι με τα καλά τους και τα άσχημα τους. Με τις σωστές και τις λάθος αποφάσεις τους. Τουλάχιστον υπάρχουν και αυτοί. Και όσο μίζερο και αν ακούγεται αυτό, σε έναν σύλλογο όπου παρουσιάστηκε ως λύση ο οικιοθελής υποβιβασμός της ομάδος σε ερασιτεχνική κατηγορία ο μονόδρομος της επιβίωσης με ελπίδα το άγνωστο ακούγεται πιο θελκτικό.  Τουλάχιστον αυτή τη φορά όσοι τελικά ασχοληθούν ας είναι πιο «μυαλωμένοι» αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος. Η εύρεση επενδυτή να τεθεί επιτέλους ως πρωταρχικός στόχος πάνω σε σωστές βάσεις και τα πανηγύρια για κάθε βήμα μωρού να μείνουν στη άκρη… Γιατί ΑΡΗ μου δεν γίνεται αλλιώς!

ΥΓ. Για κάθε «προσπάθεια» σαν και αυτή του Δ.Γουλιέλμου στην ΚΑΕ μια άλλη προσπάθεια μένει στις σκέψεις.

ΥΓ2. Το να μιλάς για πολυμετοχικότητα και την συμμετοχή του κόσμου και την ίδια στιγμή να απουσιάζουν οι βασικοί χρηματοδότες της ομάδος της χρονιάς που διανύσαμε είναι από μόνο του περίεργο.

ΥΓ3. Και με τις συζητήσεις με την ΦΙΜΠΑ που βρίσκονται σε καλό δρόμο σχετικά με τα νέα δεδομένα απαγόρευσης μεταγραφών λόγω των μπαν ξεπεράστηκε και αυτό το πρόβλημα.

ΥΓ4. Τουλάχιστον δεν έγινε αναφορά σε Ελληνόπουλα, σε ακαδημίες παραγωγής ταλέντων και άλλα τέτοια που έχουμε ακούσει άλλες φορές. Βλέπεις με τον Βουλγαρόπουλο να αποτελεί παρελθόν πριν του δοθούν οι ευκαιρίες και κάποιες περίεργες μεταγραφές Ελλήνων από το πουθενά την περασμένη χρονιά τα λόγια είναι περιττά.

ΥΓ5. Και φυσικά όταν πας να ψηφίσεις λύση για τον Αυτοκράτορα μετά από έναν μήνα σιωπής χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα λογικό είναι η πρόταση να είναι μια και χωρίς σχεδόν καμία ουσία. Ψημένος ο Ερασιτέχνης σε αυτές τις καταστάσεις.

ΥΓ6. Ακόμη και αυτό της μπασκετικής Λέσχης που είχε ακουσθεί ως φήμη τελικά θα αποτελούσε πιο ουσιαστικό πλάνο. Όταν τα τελευταία χρόνια γίνονται έρανοι για 5.000 ευρώ μια μπασκετική Λέσχη θα μπορούσε να δώσει λύσεις. Βέβαια θα έκανε και ερωτήσεις που θα έπρεπε να απαντηθούν και όπως έχει διδάξει το παρελθόν κανείς παράγοντας δεν το θέλει αυτό.

ΥΓ7. Και αυτό το σχόλιο περί στήριξης του κόσμου και διάφορων παραγόντων σε αρρωστημένες καταστάσεις τι ακριβώς ήταν; Παραπονάκι; Μάλλον η λογική συνέπεια της μυστικοπάθειας και της συστηματικής παραπληροφόρησης που συνεχίζεται αδιάκοπα.

ΥΓ8. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Δ.Γουλιέλμος θα είχε γίνει "καπνός" μέσα σε 24 ώρες αν ο κόσμος ήξερε τι ακολουθεί. Όταν όμως δεν ξέρεις μετά τι ακολουθεί απλά κάθεσαι αποχαυνωμένος και παρατηρείς...

ΥΓ9. Χρόνια Πολλά στον έναν και μοναδικό μπασκετικό Θεό Νίκο Γκάλη! Τα κεράσματα σου, αναμνήσεις μιας ζωής!

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Aris Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 15:12 δημοσιεύθηκε από Aris

  Βρειτε χρηματοδοτη-ες και αφηστε τον κοσμο ησυχο! Τη μαθαμε την ευκολη λυση, συμβιβασμο μια ζωη με τη μετριοτητα.
  Ο κοσμος υπεγραφε συμβολαια που δεν μπορουσαν να πληρωθουν;;;; Να τα αναζητησετε απο τους σωτηρες που τα υπεγραφαν.

 • Σύνδεσμος σχολίου PlanetARIS Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 13:19 δημοσιεύθηκε από PlanetARIS

  Φίλε Σ.ΠΑΠΑΣ,
  Το βασικό πρόβλημα για εμένα όλα αυτά τα χρόνια της απαξίωσης και κατρακύλας είναι ότι οι διάφοροι παράγοντες όλα τους τα πλάνα τα επικέντρωναν σε μια και μόνο λέξη, το "χρήμα". Υπάρχουν λεφτά από τον Χ Λάσκαρη, Πλιάκη, Ρουσιαμάνη, τον κόσμο ή καμιά υπερήφανη πώληση τύπου Παπανικολάου, Βεζένκωφ, Μποχωρίδη? όλα καλά προχωράμε... δεν υπάρχουν χανόμαστε. Κανένα πλάνο, καμία λογική και δημιουργική σκέψη απολύτως. Και ενώ ζούμε στην εποχή όπου η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων αναλαμβάνουν να περάσουν τις θέσεις των εκάστοτε παραγόντων σε αυτή τη διαδικασία για περίεργους λόγους απουσιάζει επιδεικτικά η διάθεση εύρεσης κάποιου επενδυτή. Στο μυαλό μου όλοι αυτοί οι παράγοντες που εμπλέκονται θα έπρεπε να έχουν ως όχημα ή έστω σαν πρόφαση την εύρεση επενδυτή μέσα από ενέργειες που με κάθε ευκαιρία θα διαφημίζονται. Αντί για αυτό όμως εμένα μου δίνουν την εντύπωση ότι αυτή η κατάσταση τους βολεύει ακόμη και αν είναι στο στόχαστρο του κόσμου. Η Θεσσαλονίκη είναι μεγάλο χωρίο και έχουμε γνώση γιατί κάποια άτομα είναι μόνιμα εκεί. Η αγάπη για τον ΑΡΗ είναι ο ένας λόγος αλλά όχι ο μοναδικός. Και φυσικά την διαδικασία εύρεσης επενδυτή θα έπρεπε να την είχε αναλάβει εξολοκλήρου ο Ερασιτέχνης. Οι άνθρωποι όμως του ΑΣ γνωρίζουν την ανεπάρκεια και τα λάθη τους και για αυτό απέναντι σε κάθε Γουλιέλμο, Λάσκαρη ή τον οποιοδήποτε έχει να βάλει ένα ευρώ στην ομάδα παραμένουν σιωπηλοί. Ακόμη και αν ξέρουν ότι ο ΑΡΗΣ βυθίζεται. Τον κόσμο δεν τον θέλουν συμμέτοχο αλλά πελάτη κορόιδο που θα δίνει ότι μπορεί για την καψούρα του και δεν θα βγάζει γκιχ ώστε να μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να ζήσει το όνειρο του στον ΑΡΗ. Ναι σε αυτόν τον ΑΡΗ της απαξίωσης που κάποτε το να ακουσθεί το όνομα σου σε σχέση με αυτή την ομάδα ήταν ύψιστη τιμή. Ακόμη και αν ήσουν ο 15ος παίκτης της ομάδος, ο πετσετάς ή κλητήρας στα γραφεία της ΚΑΕ. Και εδώ θέλω να μπλέξω και λίγο το ποδόσφαιρο όπου και εκεί ζήσαμε τα ίδια μέχρι που εμφανίσθηκε ο Καρυπίδης. Χλευάστηκε από πολλούς και ακόμη την ακούει με κάθε ευκαιρία. Για εμένα όμως έχει αποδείξει ότι μια ομάδα με τη δυναμική του κόσμου του ΑΡΗ με έναν μέτριο παράγοντα με ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες μπορεί να προχωρήσει και να προσφέρει χαρές στον κόσμο. Μακάρι να βρεθεί ένας Λιόλιος για τον ΑΡΗ ή έστω ένας από τους παράγοντες των μικρών ομάδων που μπορούν να βάλουν 200.000€ σε μια σεζόν. Τέτοιον βρήκε ο συμπολίτης(δεν εννοώ τον Σαββίδη) και ήδη κάνει μεταγραφές που για εμάς φαίνονται άπιαστες.

  Φίλε ΛΙΟΝΤΑΡΗ,
  Το να βρεθεί επενδυτής είναι κάτι που το θέλουν όλοι. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει ανοιχτά, δημόσια, επίσημα να αρχίσει να το φωνάζει η ΚΑΕ και ο ΑΣ. Μέχρι τότε και εφόσον βρεθούν κάποια στοιχειώδη χρήματα, χίλιες φορές προτιμώ αμερικανάκια σαν τον Μπράουν που μπορούν να σηκώσουν την ομάδα παρά μέτρια Ελληνόπουλα που είδαν φως και μπήκαν. Μακάρι να πρυτανεύσει η λογική, να βρεθει ο τρόπος να παραμείνει ο Μπράουν και ο Ντραγκίσεβιτς και να φέρουν κανά ξένο ακόμη ώστε να μην κοιτάμε την βαθμολογία πάλι ανάποδα.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΛΙΟΝΤΑΡΗΣ Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 02:27 δημοσιεύθηκε από ΛΙΟΝΤΑΡΗΣ

  ΥΓ 4 Φιλε Πλανετ εχεις Σανδραμανη και Γεωργακη αυτοι θα τραβηξουν την ομαδα τι χολοσκας;

  Φιλε Σ Παπας καλωσηρθες πισω φιλε ευχομαι να εισαι καλα. Θα γινει ακριβως οτι ειχε γινει και τη χρονια 1012-2013 οπου ο μονος ξενος που ειχαμε ητανε ο ταλαιπωρος Χαντ. Αλλα η ομαδα εκανε την υπερβαση (;;;) και βγηκε 6η, πηγε και τελικο κυπελλου. Στο επομενο "πρωταθλημα" οπως γραφεις η 8η θεση θα ειναι η υπερβαση και το πως θα αποκτηθουν παικτες ή καλυτερα να γραψω ποιοι θα ερθουν στον Αρη ειναι το ερωτημα.
  Μονη σωτηρια λοιπον; ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ!!! Ασε τις πολυμετοχικοτητες Αρβανιτη το πλανο αυτο απετυχε παταγωδως. Λεφτα δεν υπαρχουν ο κοσμος δεν του περισευει να δωσει. Αλλα ας με πει καποιος ποιος θα βρεθει να αναλαβει την ομαδα μας με ενα τετοιο χρεος;

  ΥΓ Θα ηταν πολυτελεια να ειχε παραμεινει ο Μποχωριδης με τα σημερινα δεδομενα, και πανω που χαρηκα που μας αδειασε τη γωνια...
  ΥΓ2 Βλεπω Μουρτο στον οριζοντα φιλε Σ Παπας ταιριαζει με το οικογενειακο κλιμα.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σ.ΠΑΠΑΣ Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 08:22 δημοσιεύθηκε από Σ.ΠΑΠΑΣ

  Από που ν' αρχίσεις και που να τελειώσεις, μ' αυτά που συμβαίνουν στο μπασκετικό ΑΡΗ. Ας αρχίσω όμως από την αρχή.
  Αρχή για μένα, είναι το καλοκαίρι του 2012, τότε που ο ίδιος άνθρωπος ανέλαβε να μας σώσει, από την κακοδιαχείριση και τα χρέη των προηγουμένων.
  Τι είχαμε τότε;
  5,5 εκ. χρέη και μπαν από τους Σκορδίλη, Ματσόν, Μπέτς, Πάουνίτς, Μαϊλς, μπαν που δεν μας επέτρεπαν , να πάρουμε παίχτες με δελτίο εκτός Ελλάδας.
  Τι έχουμε τώρα;
  4,5 εκ. χρέη και πάλι μπαν, με τη διαφορά, ότι τώρα δεν μπορούμε γενικά να κάνουμε μεταγραφές.
  Όλα αυτά, ενώ στα τέλη του 2013 είχαμε μπει στο μνημόνιο το άρθρου 99 και πιστεύαμε πως κάπου στο 2018, θα μπει, μια τάξη με τα χρέη.
  Έρχεται λοιπόν το 2020 ο ίδιος άνθρωπος, με περίπου τους ίδιους συνεργάτες και λέει, πως θα κάνει τώρα την εξυγίανση των οικονομικών και της ομάδας, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει στην πρώτη του θητεία.
  Πως θα την κάνει; Μα φυσικά με συμμετοχή του κόσμου. Η διαφορά όμως είναι πως τώρα δεν μπορεί να βγάλει εισιτήρια διαρκείας και κουπόνια viva, όπως το Νοέμβρη και πλέον παίζει το χιλιοπαιγμένο χαρτί της πολυμετοχικότητας και στην ΚΑΕ.
  Πολυμετοχικότητα, ή συμμετοχή του κόσμου, στα έσοδα της ομάδας, μια καραμέλα που έχει λιώσει, μια ιστορία που 25 και πλέον χρόνια, επαναλαμβάνεται στον ΑΡΗ, σε όλο τον ΑΡΗ, είτε ως τραγωδία, είτε ως φάρσα.
  Τι να θυμηθώ; το Γράντα να λέει το 1995 κάθε οπαδός και μια μετοχή; Τα 20χιλιαρά (δρχ) των Τροχανά και Λάκη Ιωαννίδη στα τέλη του 1996; Τη διοίκηση συνδέσμων στην ΚΑΕ, το καλοκαίρι του 1999; Τους Τσαρούχα και Καραμπέρη να μοιράζουν μετοχές στο ποδόσφαιρο κατά τον ίδιο τρόπο, με τώρα στο μπάσκετ, το 2003; Τη Λαίσχη το 2005, με τις καταστροφικές διοικήσεις, που ακόμα πληρώνουμε στο ποδόσφαιρο; Τα κουπόνια και οι συνδρομές τύπου viva; Μια πολιτική του δώστε και σώστε για 25 και πλέον χρόνια, σ' όλο το οργανισμό του ΑΡΗ.
  Διάβασα τις τοποθετήσεις τόσο που προέδρου του ΑΣ, όσο και του ελεγκτή και συμφωνώ μαζί τους στις διαπιστώσεις που έκαναν. Δυστυχώς όμως, έκαναν μόνο διαπιστώσεις και δεν είπαν τίποτα για την πεμπτουσία του αθλήματος, δηλαδή την ομάδα που θα παρουσιάσουν στο γήπεδο.
  Αλήθεια με ποιους παίχτες θα πάμε, στο επόμενο πρωτάθλημα; Τι πρόσωπο θα παρουσιάσουμε; και μην ακούω ιστορίες του στιλ, μπορεί να μη διεξαχθεί, να διακοπεί, να μην υποβιβαστεί κανένας κλπ. Ούτε θα διακοπεί, ούτε τίποτα και ακόμα κι αν δεν υποβιβαστεί κανένας, δε νομίζω να μας τιμά η τελευταία θέση, γιατί για εκεί πάμε, αν συνεχίσουμε έτσι.
  Και επειδή ακούω συνέχεια για προτάσεις, η δική μου πρόταση είναι να λυθούν πρώτα τα μπαν, να γίνει ένα αξιοπρεπές ρόστερ, για να μην μας πιάνουν αναγούλες, όταν βλέπουμε την ομάδα και τότε ο κόσμος θα συμμετέχει και μάλιστα μαζικά, χωρίς να έχει μετοχές στα χέρια του. Γιατί ποτέ και κανένας σωστός ΑΡΕΙΑΝΟΣ, δε ζήτησε τίτλους ιδιοκτησίας της ομάδας.
  Yγ. Το 2015 δόθηκαν οι μετοχές στο Λάσκαρη, γιατί έβλεπαν, πως δεν τους βγαίνει να πληρώσουν 650.000 ρυθμίσεις που είχαν κάνει με 99, δημόσιο, μπαν. Η πρώτη χρονιά 2014-15, είχε πολύ λιγότερα, σε τέτοιου είδους δώσεις. Επίσης την ίδια χρονιά είχαμε την αέναη διαπραγμάτευση, που οδήγησε, στα capital control. Αυτά εκμεταλλεύτηκε ο Λάσκαρης και πήρε τις μετοχές, βάζοντας και κάποια χρήματα, που για τους προκατόχους του, ήταν αστρονομικά. Βέβαια ως μεγαλομέτοχος, εισέπραξε, και τη μεταγραφή του Βενζένκωφ 380 χιλ. και την τελευταία δόση από την πώληση Μποχωρίδη καμιά 60αρια χιλ. και ένα πολύ μεγάλο ποσό από διαρκείας, λόγω του πολύ καλού ρόστερ, που έκανε τότε. Άρα αυτά που έβαλε Απρίλη ως Ιούνη του 2015, τα πήρε πίσω, μέχρι τέλη Σεπτέμβρη 2015, τουλάχιστον σε συντριπτικό ποσοστό.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

#YELLOW RADIO 92.8

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd