Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποχαιρετισμός στον Πανιώνιο

Posted On Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 21:19

Τον Πανιώνιο θα υποδεχθεί το Σάββατο το απόγευμα στις 17.00 η αγαπημένη μας ομάδα σε ένα παιχνίδι αρκετά ιδιαίτερο. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την τραγική κατάσταση που βρίσκεται πλέον η ομάδα της Ν.Σμύρνης, με την Α2(ή ακόμη και τη Β Εθνική για διαγραφή χρεών) να πλησιάζει ολοένα και πιο απειλητικά. Μια εξέλιξη που σίγουρα ξενίζει όσους πρόλαβαν τις χρυσές εποχές του Ελληνικού μπάσκετ και προβληματίζει ως ένα σημείο τους Αρειανούς που βλέπουν την άλλωτε 4η μπασκετική δύναμη της χώρας να καταρέει .

Για το αγωνιστικό κομμάτι δεν θα ασχοληθώ σχεδόν καθόλου. Η ήττα του πρώτου γύρου ήταν κατόρθωμα που δεν πιστεύω ότι μπορεί να επαναληφθεί. Ο σοβαρός ΑΡΗΣ χωρίς να ιδρώσει μπορεί να κερδίσει εύκολα τον μισοτελειώμενο Πανιώνιο. Το πραγματικό ενδιαφέρον για την αυριανή αναμέτρηση είναι στη στάση που θα πρέπει να κράτησει ο Αρειανός φίλαθλος απέναντι σε μια ομάδα που έχει γράψει την δική της ιστορία στο Ελληνικό μπάσκετ. Θα πρέπει να σεβαστεί τον αντίπαλο του και να αδιαφορήσει για το δράμα που περνάει ή να το απολαύσει λίγο παραπάνω αντιμετωπίζοντας τον Πανιώνιο σαν μια ομαδούλα που με την πρώτη ευκαιρία άνοιξε τα πόδια στους 2 της Αθήνας, δεν τους αντιστάθηκε ποτέ και απλά άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε μερικές φορές να προσπεράσει τον ΑΡΗ. Η απόφαση των ανθρώπων του Πανιωνίου την μια και μοναδική φορά που αγωνίσθηκε στην Ευρωλίγκα να ψηφίσει κατά του να οδηγεί η 3η θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος στην Ευρωλίγκα ήταν πραγματικά από τις πιο αηδιαστικές μικροπρεπείς κινήσεις που έχει κάνει ποτέ Ελληνική.  Από την άλλη είναι γεγονός ότι για να ξαναγουστάρουμε το μπάσκετ όπως παλιά είναι απαραίτητο να υπάρχουν στον μπασκετικό χάρτη όσο το περισσότερες δυνατές ομάδες. Ανταγωνιστικές ομάδες με κόσμο και ιστορία σαν την ΑΕΚ, τον Ηρακλή,  τον Απόλλων Πατρών, το Περιστέρι  που θα κοιτάνε κάθε αντίπαλο στα μάτια και δεν θα αρκούνται με το απλά να προσπερνάνε τον ΑΡΗ όπως έκανε μερικές φορές ο Πανιώνιος και ο δύσμοιρος συμπολίτης. Αυτή η λογική έχει αναδείξει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό σε μεγαθήρια και έχει καταστρέψει το Ελληνικό μπάσκετ. Όχι ότι θα μας λείψει ιδιαίτερα αλλά καλό είναι όταν θα επιστρέψει μετά από χρόνια να μην έχει διαγράψει οριστικά από τη μνήμη του κομμάτια από την ιστορία του όπως ο Χριστοδούλου, ο Γιάνκοβιτς, ο Τζούροβιτς, ο Χάτσον, ο Τέρνερ και άλλοι. Μέχρι τότε ας αναλογιστούν οι άνθρωποι του Πανιωνίου και ο κόσμος του αν αυτή η  μόνιμα εχθρική στάση απέναντι στον ΑΡΗ τους βοήθησε τελικά ή όχι...

Εμείς από την άλλη θα πρέπει να αφήσουμε το παιχνίδι στη Ρόδο πίσω μας, να γεμίσουμε το Παλέ, να γίνουμε ένα με την ομάδα και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην ΑΕΚ που ακόμη δεν επέστρεψε έσπευσε να κάνει τα "κουμάντα" της όπως έτσι ξέρουν αυτοί εκεί στη μεγαλούπολη... Περιθώρια για στραβοπατήματα δεν υπάρχουν μιας και τα κάναμε όλα μαζεμένα στον πρώτο γύρο. Κερδίζουμε τον νιόνιο και πορωνόμαστε ενόψει ΑΕΚ! ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕ!!!

ΥΓ. Παραδοσιακά οι κόντρες με τον Πανιώνιο ήταν από τις πιο συναρπαστικές. Αν και μου είναι δύσκολο θα ξεχωρίσω εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι της επιστροφής του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Παλέ με τη φανέλα του Πανιωνίου. Σαν χθες θυμάμαι την ατμόσφαιρα, το πάθος, την τρέλα... και τον πιο τρελό από όλους τον Σόν Χίγκινς με μια από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις που έχει κάνει Αμερικάνος παίκτης με την φανέλα του ΑΡΗ!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!