Κυριακή, 31 Μαϊος 2026

#ΜΠΑΣΚΕΤ

"Τελικός" στο ΟΑΚΑ

Posted On Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 12:47

Πρόωρος τελικός έχει χαρακτηριστεί το σημερινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον ΑΡΗ μας και τον Παναθηναϊκό και όχι άδικα μιας και από το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών δύσκολα η ομάδα που θα προκριθεί να μπορέσει να κάνει την έκπληξη. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα είναι το φαβορί και για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αλλά ο ΑΡΗΣ έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να προσαρμόζεται στις "ιδιαιτερότητες" που δημιουργούνται μέσα στο παιχνίδι και να διεκδικεί τη νίκη. Μια νίκη που σε μια κακή επιθετικά βραδιά και κόντρα στη διαιτησία λίγο έλειψε πάρει μέσα στο ΣΕΦ. Σήμερα όμως τα πράγματα ίσως να είναι και πιο δύσκολα και για αυτό θα πρέπει οι παίκτες μας να βγάλουν τον καλό τους εαυτό και στην επίθεση.

Την Τετάρτη στο ΣΕΦ άπαντες κατάλαβαν ότι ο ΑΡΗΣ έχει αλλάξει σελίδα. Το θετικό μάλιστα είναι ότι φάνηκε να το καταλαβαίνουν ακόμη καλύτερα και άπαντες μέσα στην ομάδα που από την αρχή της χρονιάς είχαν αναλωθεί στα κλισέ περί μπάτζετ, ανίκητων ομάδων, ήττες εντός προγράμματος κτλ κτλ. Με την άμυνα να είναι όπως σε κάθε παιχνίδι η σταθερή δύναμη του ΑΡΗ μας τα πάντα θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό στο αν θα καταφέρουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν να τις εξαργυρώσουμε επιθετικά. Με τον Ολυμπιακό είδαμε τόσο όταν βρεθήκαμε με +7 στις αρχές του β ημιχρόνου αλλά και ότι μείναμε πίσω στο σκορ η ομάδα να χάνει συνεχόμενες ευκαιρίες για να σκοράρει και αυτό ήταν τελικά που στοίχισε. Για να το πετύχεις όμως αυτό χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από την καλή επιθετική ημέρα της αμερικάνικης 4αδας. Είναι απαραίτητο σήμερα να βρούμε λύσεις στην επίθεση από όλους τους παίχτες και κυρίως από αυτούς που θα έρθουν από τον πάγκο. Κοέν, Ξανθόπουλος, Ζάρας και Πελεκάνος μπορεί να μην είναι οι παίκτες που βοηθάνε μόνιμα στην επίθεση αλλά έχουν δείξει ότι στην καλή τους ημέρα να δώσουν το κάτι παραπάνω που χρειάζεται ο ΑΡΗΣ για να φθάσει στη νίκη. Ο Κοέν με την πληθώρα κινήσεων του τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, ο Ζάρας με το μακρινό του σουτ, ο Ξανθόπουλος με τις εξαιρετικές του ασίστ και ο Πελεκάνος με το έξυπνο παιχνίδι του όταν είναι στις καλές του. Σε μια ομάδα όλοι είναι απαραίτητοι, ιδίως όταν απέναντι σου έχεις μια δυνατή ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός.

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δυστυχώς σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει και το κομμάτι της διαιτησίας που και να θέλουμε δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη. Όταν ο "απέναντι στο πράσινο κατεστημένο" Ολυμπιακός έχει τέτοια διαιτησία στο πρόσφατο παιχνίδι μας, τρέμουμε και μόνο στην ιδέα του τι λαγούς μπορεί να βγάλουν σήμερα οι τρεις διαιτητές... Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να παρασυρθούν οι παίκτες μας, να προσπαθήσουν να μην δώσουν πάτημα στους διαιτητές για αστείες τεχνικές ποινές, υπερβολικά αντιαθλητικά και εύκολα φάουλ. Και σε καμία περίπτωση να μην τους αφήσουν να μας εκνευρίσουν και να μας αναγκάσουν να τα παρατήσουμε. Το παιχνίδι διαρκεί 40' και θα πρέπει από το πρώτο τζάμπολ μέχρι τη λήξη του τέταρτου δεκαλέπτου(ή και παραπάνω αν χρειαστεί) ο ΑΡΗΣ να παλέψει και να πιστέψει στη νίκη. Όχι μόνο τη θέλουμε πολύ τη σημερινή νίκη-πρόκριση αλλά μπορούμε και να την πάρουμε! ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!