Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Όμιλος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο BCL!

Posted On Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 15:00

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Basketball Champions League της FIBA με τον ΑΡΗ μας να τοποθετείται σε έναν φαινομενικά δύσκολο όμιλο, παρέα με 2 πρωταθλητές(Σλοβενία, Τσεχία,), την κάτοχο του FIBA Europe Cup καθώς και την ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια του Γαλλικού πρωταθλήματος. Αν στις παραπάνω ομάδες προσθέσουμε την γνώριμη μας Μπάνβιτ που μέχρι πρότινος φλέρταρε με τον Πρίφτη και τον Μακνήλ αλλά και την πολύ δυνατή Σάσαρι(που λογικά θα μας έρθει από τα προκριματικά) τότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για έναν δυνατό όμιλο, με καλές ομάδες και πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια που θα έχουμε την τύχη φέτος να παρακολουθήσουμε στο Nick Galis Hall!

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης έδωσαν την απάντηση τους για το αν αυτή η διοργάνωση είναι πιο δυνατή από το Eurocup. Αν συγκρίνουμε τον περσινό όμιλο(που δεν υπήρχαν καν τόσες διοργανώσεις) που συμμετείχε ο ΑΡΗΣ μας με τον φετινό εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το BCL σε σχέση με το Eurocup είναι αναβαθμισμένο. Λογικά η Ιταλική Σάσαρι που πέρσι αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα και η Τούρκικη Μπάνβιτ που την αντιμετωπίσαμε πέρσι θα είναι οι πιο δυνατοί αντίπαλοι μας στους ομίλους. Ενώ και η Γαλλική Μονακό, η Γερμανική Σκάιλάινερς(του Γκόρντον Χέμπερτ), η πρωταθλήτρια Σλοβενίας Έλιος και η πρωταθλήτρια Τσεχίας Νίμπουργκ δεν θα είναι εύκολοι αντίπαλοι. Ενώ η 8η ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά μεταξύ των ομάδων Ρίλσκι, Τσιμόκι και Ναχαρίγια θα είναι σίγουρα ο κομπάρσος αυτού του ομίλου. Με τους 4 από τους 8 να προκρίνονται στην επόμενη φάση, ανεξάρτητα από το πως τελικά θα διαμορφωθεί το φετινό ρόστερ η πρόκριση στην επόμενη φάση θα πρέπει να είναι ένας στόχος "χωρίς εκπτώσεις".  Σίγουρα πρόκειται για δύσκολο όμιλο αλλά το να λέμε ότι ο ΑΡΗΣ μας σε αυτή την διοργάνωση στάθηκε άτυχος είναι υποτιμητικό... Και αν προκριθείς από τέτοιο όμιλο η συνέχεια αναμένεται ευκολότερη.

Αν και ακόμη δεν έχουμε πάρει ούτε μια ελάχιστη γεύση από μεταγραφές και τον ΑΡΗ της επόμενης χρονιάς, σε αυτή την διοργάνωση η ομάδα μας οφείλει να πρωταγωνιστήσει. Και όταν λέμε να πρωταγωνιστήσει εννοούμε να διεκδικήσει την κορυφή. Μάλιστα ο αναμφισβήτητα δύσκολος όμιλος που έβγαλε η κλήρωση ουσιαστικά αποτελεί μονόδρομο προς την κορυφή. Το να "συμβιβαστεί" ο κόσμος της ομάδος με "καλή παρουσία" στους ομίλους χωρίς πρόκριση μοιάζει ουτοπικό ακόμη και σήμερα που δεν ξέρουμε τι παίκτες θα έχουμε. Το να προκριθείς όμως από αυτόν τον όμιλο κόντρα σε κάποιες από τις πιο δυνατές (θεωρητικά) ομάδες που συμμετέχουν σε αυτόν τον θεσμό θα σημαίνει αυτόματα ότι σαν ομάδα έχεις την δυνατότητα να κατακτήσεις τον τίτλο! Οπότε αντί να προβληματιζόμαστε με την δυναμική των αντιπάλων ας δούμε να "χτίζεται" ένας ΑΡΗΣ ανταγωνιστικός όπως πέρσι και αποτελεσματικός όπως στο ένδοξο παρελθόν! Καιρός να αρχίσουμε να κοιτάμε την κορυφή!

ΥΓ. Όταν κάτι πιστεύεις ότι είναι για το συμφέρον του αθλήματος και της ομάδος σου το διεκδικείς. Έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε την πρόταση για 6 ξένους αντί για 4 Αμερικάνους και 2 κοινοτικούς και οι υπόλοιπες ομάδες την αποδέχθηκαν. Άραγε θα ακολουθήσει η πρόταση του ΑΡΗ για την κατάργηση των αγώνων κατάταξης για την "αδιάφορη" 3η θέση ή φέτος η 3η θέση θα είναι ο "μεγάλος" στόχος τόσο στην κανονική διάρκεια της σεζόν όσο και στα πλέιοφς;

ΥΓ2. Και εγένετο ARIS Sports Management με έδρα την Ελβετία. Για τυπικούς ή ουσιαστικούς λόγους; θα φανεί στο μέλλον...

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!