Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Μίνι προετοιμασία και all star δηλώσεις & υποσχέσεις

Posted On Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 19:53

Το all star game, τα προκριματικά των εθνικών ομάδων και ο τελικός του κυπέλλου μας ανάγκασε να βιώσουμε έναν ολόκληρο μήνα χωρίς επίσημη αγωνιστική δράση για μπασκετικό ΑΡΗ. Μπορεί να μην υπήρχε αγωνιστικό ενδιαφέρον όλο αυτό το διάστημα αλλά σίγουρα υπήρχαν κάμποσα "καλούδια" που τώρα που επιστρέφουμε στη δράση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή για να ασχοληθούμε.

Αγωνιστικά η διακοπή σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλή για την ομάδα μας μιας και είχαμε βρει αγωνιστικό ρυθμό που λογικό είναι μετά από 1 μήνα κενό αυτός να έχει χαθεί. Τα φιλικά που δόθηκαν ενδιάμεσα μπορεί να βοήθησαν ως ένα σημείο τον Καστρίτη και τους παίκτες του αλλά δύσκολα μπορούν να αντικαταστήσουν επίσημα παιχνίδια. Το μόνο καλό στην όλη αυτή ιστορία είναι ότι το πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή είναι αυτό το αυριανό κόντρα στον Ολυμπιακό. Παιχνίδι που κακά τα ψέματα δεν το υπολογίζεις για νίκη ανεξάρτητα από την κατάσταση που μπορεί να βρίσκεται σήμερα ο Ολυμπιακός. Έτσι την επόμενη αγωνιστική που θα υποδεχθούμε τον Κολοσσό δεν θα φοβόμαστε μήπως είμαστε εμείς  το θύμα έκπληξης που  συνήθως συμβαίνει σε πρεμιέρες και μετά από μεγάλα κενά μέσα στη χρονιά.

Είχαμε το all star game με ελαφρύ κιτρινόμαυρο χρώμα μιας και πραγματοποιήθηκε στο Παλέ… και όσο όμορφο και αν είναι ένα all star game για τους μικρούς φίλους της μπασκετομάνας Θεσσαλονίκης περισσότερο σαν τρολάρισμα μου φαίνονται τέτοιες κινήσεις όταν όλες οι μπασκετικές αρχές φέρονται συστηματικά με τον χειρότερο τρόπο στον ΑΡΗ μας. Δηλαδή στην μοναδική ομάδα και κόσμο που συνεχίζουν να αγαπάνε και να σέβονται αυτό το άθλημα με την πορτοκαλί σπυριάρα μπάλα μιας και εκεί στον Νότο παρά τις ευρωλίγκες και τα διηπειρωτικά εξακολουθεί ο κόσμος να μην το νιώθει το άθλημα. Και αν λάβουμε υπόψη την αβάντα και το σπρώξιμο που έχουν νέες "υπερομάδες" που κατά διαστήματα εμφανίζονται στον χώρο όπως ο Προμηθέας , το Περιστέρι μέχρι και το Λαύριο σε σημείο που ο ΑΡΗΣ να βγαίνει αδικημένος αγωνιστικά και οικονομικά… τότε καλύτερα αυτό το παιχνίδι "γιορτή" να γινόταν σε ένα από τα γήπεδα των αγαπημένων ομάδων αυτού του σάπιου συστήματος όπως το κρατικό γήπεδο της Πυλαίας. Θα μάζευαν και κανά ευρώ να πληρώσουν την ΔΕΗ που όπως φαίνεται δεν μπορούσε να τα περάσει όλα τα χρωστούμενα σε χορηγία…

Και όπως κάθε φορά που αρχίζει και μυρίζει εκλογές αρχίζει η ψηφοθηρία των κομμάτων που απλώνουν τα δίχτυα τους όπου μπορούν… και ότι πιάσουν… Σε αυτό το πλαίσιο άνοιξε επίσημος διάλογος για την παραχώρηση του Παλέ στον Ερασιτέχνη ΑΡΗ. Μια παλιά πληγή που εδώ και 3 δεκαετίες αποτελεί τη μεγαλύτερη αδικία της πολιτικής αθλητικής ηγεσίας απέναντι στην ομάδα που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα και οδήγησε γενιές ολόκληρες να μεγαλώνουν με μια μπάλα στα χέρια και τα ιδανικά του αθλητισμού μέσα τους. Να ήταν η πρώτη φορά που γίνεται συζήτηση για κάτι τέτοιο να το πιστεύαμε. Όταν όμως κατά το παρελθόν είχε παρθεί απόφαση να παραχωρηθεί το Παλέ στον ΑΡΗ και φθάσαμε στο σημείο να πρέπει να πληρώνουμε  εξαψήφια νούμερα ενοίκιο για να μην μας κάνουν έξωση τότε τα λόγια είναι περιττά. Συν φυσικά το "παραχώρηση" έχει πολλές ερμηνείες. Αποκλειστική χρήση και πλήρη εκμετάλλευση του γηπέδου; ή προνομιακή μεταχείριση από την διοίκηση του γηπέδου; Ότι και αν πάρει ο ΑΡΗΣ πάντως από αυτή την ιστορία θα είναι σίγουρα κέρδος σε σχέση με τα υπέρογκα ποσά που ξαφνικά καλείται να πληρώνει. Παρόλα αυτά θα πρέπει οι Αρειανοί παράγοντες που ασχολούνται με το θέμα να μην κάνουν το λάθος να παραπληροφορήσουν τον κόσμο του ΑΡΗ για να πάρουν τα εύσημα. Ξεκάθαρα πράγματα και αλήθειες θέλει ο κόσμος.

Σημαντικότερο πάντως γεγονός όλο αυτό το κενό διάστημα ήταν η ραδιοφωνική παρουσία του Δ.Γουλιέλμου στο Yellow Radio. Εκεί όπου θα μας επιτρέψετε να πούμε ότι ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ δεν είπε απολύτως τίποτα ουσιαστικό. Πιθανόν ο κ.Γουλιέλμος λειτούργησε περισσότερο σαν δικηγόρος απευθυνόμενος στην ευρεία μάζα του κόσμου του ΑΡΗ που έχει αποστασιοποιηθεί από τον μπασκετικό ΑΡΗ και όχι σε αυτούς που είναι κοντά στην ομάδα και ευελπιστούν να ξαναδούν τον Αυτοκράτορα να διεκδικεί την κορυφή. Μόνο έτσι εξηγείται το σχόλιο του για Ελληνική ομάδα σε ότι έχει να κάνει με την προσπάθεια που γίνεται για άρση του μπαν και το όραμα για τις ακαδημίες… Κάπως έτσι εξηγούνται και οι πολλές αναφορές σε πρόσωπα και φιλίες εντός ΑΡΗ με όλους να είναι δίπλα του αλλά επί της ουσίας να απέχουν τόσο οικονομικά όσο και σωματικά μιας και σπανίως πατάνε στο Παλέ.  Όσο για το τμήμα μάρκετινγκ και τις φήμες(που εντέχνως διαρρέονται) περί σημαντικών χορηγιών ενόψει της νέας χρονιάς όπως ακριβώς και στην περίπτωση του μπαν ο χρόνος θα δείξεις αν ο μεγαλομέτοχος αυτή τη φορά θα επιβεβαιωθεί ή θα είναι άλλη μια περίπτωση που δεν κατανοήσαμε τα λεγόμενα του… Τέλος για αυτούς που πραγματικά πείσθηκαν με όσα άκουσαν θα παραθέσουμε τις δηλώσεις του προέδρου των τίτλων κ.Μιχαϊλίδη στον οποίο έκανε μια αναφορά ο Δ.Γουλιέλμος "…δεν φτάνει, η κανονικότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η βάση, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Από αυτά που αντιλαμβάνομαι και από όσο παρακολουθώ βλέπω ότι είναι ένας συνεπής άνθρωπος που θέλει να βάλει κάποιες βάσεις, βέβαια δεν φτάνει μόνο αυτό, υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα."

 

ΥΓ. Μπορεί να μην άρεσε σε πολλούς αλλά η αντίδραση του Παναγιώτη Γιαννάκη που αρνήθηκε να βραβευτεί από τον Δ.Γουλιέλμο ήταν απόλυτα λογική.  Φανταστείτε πως θα ένιωθε ο Π.Γιαννάκης μετά την αποπομπή του παρακολουθώντας το "έργο" του Β.Αγγέλου και την απίστευτη στήριξη που είχε από τον μεγαλομέτοχο και τα διάφορα "παπαγαλάκια".

ΥΓ2. Από το AllStarGameγια τα μάτια του κόσμου στους τελικούς ντροπής στα Δύο Αοράκια, στην αποχώρηση  του Ολυμπιακού λόγω των εμετικών πρασινοφρουρών που κάποτε ήταν κοκκινοφρουροί μέχρι και τη σφάγη της Κύμης στο Περιστέρι… πιθανόν γιατί εκεί στην ΕΟΚ έχουν αποφασίσει να πέσουν ή να σωθούν συγκεκριμένες ομάδες.

ΥΓ3. Και για όσους δεν το πήραν χαμπάρι έγινε ένας τελικός στη Κρήτη με τον συμπολίτη να πηγαίνει σε τελικό ύστερα από 20 χρόνια. Και όμως από τα εκατομμύρια φίλων του συμπολίτη δεν βρέθηκαν ούτε 1000 να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να στηρίξουν την ομάδα τους σε έναν τελικό! Ούτε καν αίτημα για να πάρουν εισιτήρια δεν έγινε και με μεγάλη ικανοποίηση δέχθηκαν την απόφαση του της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ και του Παναθηναϊκού. Προφανώς στο μπάσκετ η "επανάσταση" δεν πουλάει… ιδίως τώρα που ο Γαλατσόπουλος είναι πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.

ΥΓ4. Καλές οι  ενέργειες μάρκετινγκ που γίνονται από την ΚΑΕ στα  socialmediaμιας και επικοινωνιακά εκεί παίζεται το παιχνίδι. Θα πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι όσο υπάρχει το μπαν και η ομάδα παλεύει για το τίποτα ακόμη και οι καλές ενέργειες περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

ΥΓ5. Αξιέπαινη κάθε προσπάθεια στήριξης συνανθρώπων μας! Μπράβο στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ  για τη στήριξη στον Δημήτρη! Άλλωστε μην ξεχνάμε ο ΑΡΗΣ  από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης  του πάντα έδειχνε τις κοινωνικές ευαισθησίες του με κάθε ευκαιρία.

ΥΓ6. Και εννοείται από τον έναν και μοναδικό ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο πέρα από τη στήριξη στην προσπάθεια που κάνει ο Δημήτρης.

ΥΓ7. Και επειδή διαπιστώσαμε ότι κάπου οι κιτρινόμαυροι ρεπορτερς  χάσανε το ρεπορτάζ του Δημήτρη Πρίφτη από το ένδοξο Καζάν να ενημερώσουμε τους ανησυχούντες  για την καριέρα του κόουτς οφ δε γίαρ έχασε εντός έδρας από την Αστάνα που είχε ως κορυφαίο τον Μάικλ Τζένκινς με 24 πόντους. Ναι αυτόν που σε εμάς δεν έκανε και έφταιγε για εκείνη την νερόβραστη χρονιά επειδή ήταν αδιάφορος όπως έλεγε ο κόουτς και οι "φίλοι" του…

  

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!