Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέο φιλικό, ίδια συμπεράσματα

Posted On Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 22:00

Το πρώτο εντός συνόρων φιλικό έδωσε η αγαπημένη μας ομάδα στη Σέρρες όπου νίκησε με 3-1 τον Εθνικό Γαζώρου, ομάδα της Football League. Με 9 αλλαγές συνολικά και με δεδομένο ότι ο κ.Χατζηνικολάου προτίμησε να μη χρησιμοποιήσει όλους τους "βασικούς" μαζί σε κανένα σημείο του αγώνα δύσκολα να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Έστω και έτσι όμως η ομάδα δείχνει να αποκτάει μια ομοιογένεια ενώ το ντεμπούτο των Αγκάνθο και Ουντόζι ήταν το σημείο αναφοράς στο σημερινό παιχνίδι με τον Νιγηριανό να σκοράρει 3 γκολ μέσα σε σχεδόν 10'!

Όπως και στα προηγούμενα φιλικά έτσι και σε αυτό δεν θα ασχοληθούμε με το τελικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως με την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδος και των παικτών που ξεχώρισαν. Γενικά η ομάδα φαίνεται να πατάει καλά μεσοαμυντικά αλλά σίγουρα στα άκρα χρειάζεται ενίσχυση  μιας και όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες αριστερά και δεξιά είναι επιρρεπείς στο λάθος κάτι που φάνηκε σήμερα με τον Μαργαρίτη να χαρίζει το 1-0 στους αντιπάλους μας. Ο Κύργιας στην άμυνα δείχνει μια εκπληκτική ωριμότητα και να κολλάει αρκετά καλά στο πλευρό του Πουλίδο αλλά κόντρα σε ομάδες πιο ποιοτικές που θα ασκήσουν έντονη πίεση θα φανεί κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει. Ανεξάρτητα όμως απο το αν ο προπονητής αποφασίσει να δώσει στον Κύργια φανέλα βασικού σίγουρα θα χρειαστεί και κάποιος ακόμη έμπειρος στόπερ. Στο κέντρο Έλσνερ και Παπαδόπουλος φαίνεται να θέλουν χρόνο ακόμη ώστε να βρουν τον σωστό ρόλο τους μέσα στην ομάδα. Ιδίως ο Έλσνερ φαίνεται να έχει εξαιρετική τεχνική αλλά ο ΑΡΗΣ έχει ανάγκη από παίκτες με προσωπικότητα που θα παίρνουν πρωτοβουλίες και θα κατευθύνουν και τους πιο άπειρους στην ομάδα. Στα πλάγια μεσοεπιθετικά το πρόβλημα είναι τεράστιο. Μπορεί ο Καραγιάννης να είναι αρκετά μαχητικός αλλά μοιάζει αρκετά μόνος στην αριστερή πλευρά ενώ μέχρι να μπει ο Ουντόζι η δεξιά πλευρά δεν υπήρχε. Στην επίθεση μάλλον φέτος θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί με την απόκτηση του Μανιά γιατί πραγματικά αυτός ο ποδοσφαιριστής δείχνει να έχει πολύ καλή αντίληψη της φάσης και να κινείται εξαιρετικά χωρίς την μπάλα. Μπορεί να μην σκόραρε σήμερα αλλά 2-3 ενέργειες που έκανε έδειξε γιατί είναι ικανός. Στην επανάληψη ο ΑΡΗΣ παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος μιας και οι παίκτες που μπήκαν μέσα κυρίως μεσοεπιθετικά ήταν σαφώς πιο έμπειροι.. Αγκάνθο και Ουντόζι ξεχώριζαν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Κρατούσαν τη μπάλα, τραβούσαν παίκτες πάνω τους, πάσαραν σωστά και γενικά έκαναν όλα αυτά που περιμένουμε από τους συγκεκριμένους παίκτες. Μάλιστα ο Ουντόζι είχε αρκετά κέφια και με το που μπήκε πέτυχε 3 γκολ με το τρίτο να είναι ένας εκπληκτικός μονόλογος! Σουνάς και Οικονομόπουλος φάνηκαν πιο έτοιμοι και αποφασισμένοι φέτος να κάνουν το κάτι παραπάνω διώχνοντας απο πάνω τους το στίγμα του "μικρού".

Τα συμπεράσματα για ακόμη ένα παιχνίδι είναι τα ίδια. Ομοιογένεια, σταθερότητα στην άμυνα και έλλειψη δημιουργικότητας στην επίθεση. Το προσωπικό λάθος του Μαργαρίτη αλλά και η επιβλητική παρουσία του Ουντόζι επιβεβαίωσε όλα αυτά ακούγονται περί άμεσης ανάγκης μεταγραφών. Και φέτος όπως και πέρσι σε αυτό το πρωτάθλημα χαμηλού επιπέδου οι έμπειροι παίκτες κάνουν τη διαφορά. Ο Ουντόζι μπήκε με ελάχιστες ημέρες προπόνησης και χωρίς να γνωρίζει ούτε τα ονόματα των συμπαικτών του και κατευθείαν ξεχώρισε. Ενώ και ο Αγκάνθο χωρίς να κάνει κάτι το εντυπωσιακό ήταν ουσιαστικός. Επιβάλλεται η μια μεταγραφή που απομένει να είναι στο επίπεδο του Ουντόζι ενώ ευελπιστώ να μην γίνουν τα περσινά λάθη και να παρθούν παίκτες στις θέσεις που υπάρχουν κενά. Οι αλχημείες ποτέ δεν βγάζουν σε καλό και πέρσι το είδαμε αρκετές φορές. Ίσως να πρέπει να ξαναδούν λίγο διοίκηση και τεχνικό τιμ την περίπτωση του Παπαστεργιαννού και του Παπαζαχαρία.. Ιδίως ο Παπαστεργιαννός που πέρσι έκανε έναν εξαιρετικό Β γύρο ίσως να μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος στα αμυντικά χαφ μιας και όπως φαίνεται Έλσνερ και Παπαδόπουλος θέλουν τον χρόνο τους ενώ και ο Οικονομόπουλος δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Η ομάδα βαδίζει σε καλό δρόμο και σίγουρα οι δηλώσεις του Μ.Κατσαβάκη που το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν στον πάγκο μας μόνο τυχαίες δεν ήταν. Μεταγραφική ενίσχυση, πολύ δουλειά και όλα όπως δείχνουν θα πάνε πολύ καλά! Άιντε ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ!!!

 

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!